UTILE
Cum poti sa deschizi un magazin mixt si sa ai castiguri

Un magazin mixt poate fi o afacere ideala in mediul rural, deoarece retelele de supermarketuri nu deschid multe puncte de comercializare in astfel de zone. Drept urmare, cu o investitie in acest sector de activitate vei avea parte rapid de clienti.
Este insa important sa fi constient de cheltuielile initiale si sa te pregatesti din timp pentru a-ti spori sansele de reusita. Va fi o provocare sa creezi un plan bine pus la punct, dar acesta te va ajuta sa faci lucrurile mai bine pe termen lung.
Lista de costuri pentru dotari si utilaje in care incluzi, de exemplu, rafturi pentru fructe, este completata de actele necesare inregistrarii formei legale, costurile pentru angajati si contabilitatea. Mai multe detalii afli de mai jos.
Lansarea firmei
Inainte de a-ti deschide magazinul, ai nevoie de o forma juridica pentru a te incadra in normele legale de functionare. Asadar, poti infiinta un PFA sau o afacere de familie (Intreprindere Familiala). In general, SRL-urile sunt potrivite pentru cei care comercializeaza o gama variata de produse si au deja o cifra de afaceri mare.
Vei avea nevoie de o autorizatie eliberata de primaria locala, precum si de una de la directia sanitara pentru siguranta alimentelor din raza judetului. Pe langa acestea, pot fi necesare alte acte si masuri de protectie in caz de pericole. Spre exemplu, este important sa inchei un contract cu o firma de salubritate, sa cumperi un extinctor si sa creezi o procedura specifica pentru incendii.
De asemenea, fiecare client va plati doar dupa ce dispune de bon fiscal, acestea fiind obligatorii furnizate la orice achizitie.
Angajatii
Initial, vei avea nevoie de cel putin 2 angajati. Totusi, nu te impiedica nimeni sa colaborezi cu partenerul tau sau alta persoana cunoscuta pana cand obtii un profit lunar stabil. Aceasta metoda este excelenta pentru a reduce din cheltuieli si te va ajuta sa te familiarizezi mai mult cu cei care iti vor trece pragul magazinului.
Atunci cand este vorba de mediul rural, vei apela la o firma specializata pentru contabilitate. Lucratorii intr-un magazin mixt cu norma intreaga au nevoie de un certificat de instruire profesionala, care se obtine in urma unui curs de igiena.
Acesta este valabil 2 ani de zile si vine la pachet impreuna cu o fisa de aptitudini eliberata de medic. Titularul trebuie sa urmeze si el un curs de lucrator comercial inainte de a porni la drum. Aceasta conditie este fundamentala pentru obtinerea autorizarii de la ONRC si nu exista exceptii.
Amenajarea magazinului
In momentul in care doresti sa comercializezi alimente, va fi nevoie de un spatiu pentru vanzare produselor, de un depozit si o zona dedicata angajatilor. Aceasta va include un vestiar si o baie.
Daca te afli intr-o zona unde exista deja competitie, vei obtine rezultate mai bune avand o suprafata de minim 80 mp. Normele de siguranta alimentara prevad distantarea produselor de curatenie si a celor de munci agricole fata de mancarea de pe rafturi metalice.
In situatia in care nu exista echipamentele pentru comercializare, le vei achizitiona cel putin pe urmatoarele: mobilier comercial (pentru zona de vanzare), rafturi pentru fructe, vitrina verticala de refrigerare (bauturi), lada pentru pastrarea produselor congelate, cantar electronic, casa de marcat, lazi de depozitare.
In magazinele alimentare se pot amenaja raioane separate pentru preparatele din carne, lactate si carnea cruda preambalata. Depozitarea de oua in cofraje se face doar in spatii racoroase si la o temperatura de maxim 14 grade Celsius.
Aceste produse trebuie ferite de razele soarelui si de orice element care genereaza caldura, iar termenul de valabilitate o sa fie stantat sau prezent pe ambalaj.
Chiria si cheltuielile lunare
Daca nu ai deja un spatiu pentru a-ti deschide magazinul, inchirierea s-ar putea sa fie un cost suplimentar destul de mare. Aceasta se intampla fiindca ai nevoie de o destinatie comerciala si este obligatoriu sa verifici calitatea de proprietar a celui care este dispus sa te ajute. In caz contrar, nu poti inregistra punctul de lucru.
Acelasi scenariu are loc atunci cand proprietarul nu a reusit sa obtina acordul vecinilor in imobilele in care se afla si nu exista aprobare nici din partea primariei localitatii. In unele cazuri, mai este vorba de faptul ca persoana care a inchiriat spatiul e doar o ruda a proprietarului. Se mai poate ca o terta persoana ce este coproprietar sa lipseasca in momentul in care semnezi actul.
Costurile pe care le realizezi pentru echipamente sunt estimative, iar unele spatii au deja o parte din dotari pregatite. In situatia in care inchriezi un loc gol, suma pe care o vei investi va creste. Este necesar sa intelegi faptul ca o afacere evolueaza in functie de cat de mult te implici pana cand ajungi la succesul dorit.
Comentarii
Powered by Facebook Comments
- Program TV2 săptămâni ago
Programul KANAL D pentru săptămâna 09 – 15 Mai 2022
- Recomandari TVo săptămână ago
Program TV azi 7 mai 2022
- ADVERTORIALEo zi ago
BEST DEAL Publică Advertoriale SEO, exclusiv cu Revolut și preț fix!
- Program TV2 săptămâni ago
Program TV Happy Channel în perioada 06 – 12 Mai 2022
- Program TV2 săptămâni ago
Program TV pentru Antena 1 în perioada 06 – 12 Mai 2022
- Program TVo săptămână ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 9 – 15 Mai 2022