Connect with us

UTILE

Cum pregătești un grătar delicios? Ce trebuie să ai în vedere pentru a da un gust savuros oricărui tip de carne?

Published

on

Odată cu sosirea verii, avem tendința să petrecem mult mai mult timp în aer liber, astfel că nu de puține ori, atunci când timpul ne permite, adunăm câțiva prieteni pentru a ne bucura împreună de un grătar delicios. Pregătirea corespunzătoare a diferitelor tipuri de carne însă am putea spune că necesită cunoștințe importante, pentru că gustul nu este dat numai de calitatea cărnii sau de condimente, ci și de modul în care este pregătit grătarul, lucru pe care de multe ori îl neglijăm. Acesta este în general și motivul pentru care rezultatul nu este întotdeauna cel la care am sperat, astfel că legumele sau carnea pe care le pregătim pe grătar nu vor impresiona cu absolut nimic. Urmarea unor pași simpli însă, te pot ajuta să obții un grătar absolut delicios.

În spatele unui grătar reușit stau desigur câteva trucuri simple pe care le vom împărtăși cu tine în cele ce urmează, însă trebuie ținut cont de faptul că gusturile fiecăruia dintre noi sunt diferite, astfel că recomandăm sa experimentezi cu ingredientele și cu modul în care prepari carnea, până găsești “rețeta ideală”. Iată așadar câteva aspecte cărora să le acorzi atenție atunci când dorești să prepari un grătar delicios!

Curăță grătarul cât mai bine

Indiferent dacă este vorba despre grătare pentru grădină sau despre clasicele grill-uri, în ambele situații este indicat să cureți foarte bine suprafața acestora de orice fel de resturi rămase de la grătarul precedent. Acest lucru poate fi făcut foarte simplu cu ajutorul unor perii speciale pentru grătar. Fără o curățare prealabilă corectă, riști să strici gustul cărnii, lucru pe care cel mai probabil vrei să îl eviți cu orice preț. Mai mult decât atât, asigură-te că pe suprafața acestuia nu există nicio urmă de rugină.

Gratar gradina – artool.ro

Alege cu atenție carnea pe care dorești să o prepari

Nu contează dacă urmează să prepari o savuroasă carne de puisau de porc, este absolut esențial ca întotdeauna să alegi carne proaspătă și de calitate dacă îți dorești că gustul acesteia să fie pe măsură. Mai mult decât atât, fiecare tip de carne are un timp diferit de gătire, de care îți recomandăm să ții cu strictețe cont, dacă nu dorești să mănânci carne crudă sau dimpotrivă, carne carbonizată.

Preîncinge grătarul și lasă carnea să se gătească corect

Evită cu orice preț să pui carne rece pe grătar sau pur și simplu să o pui pe grătarul rece. Pentru a se putea găti corect, grătarul trebuie preîncălzit. Până acesta se preîncălzește, îți recomandăm să condimentezi carnea așa cum îți place, iar ulterior să îi oferi timp suficient pentru a se găti, fără a o întoarce din 5 în 5 secunde. Mai mult decât atât, este indicat să nu presezi carnea în mod constant.

Supraveghează în mod constant grătarul

Advertisement

Pentru a avea parte de carne cu un gust absolut delicios, este necesar să supraveghezi în mod constant ceea ce pui pe grătar, iar acest lucru este cu atât mai important, dacă pui pe grătar diferite tipuri de carne simultan (care au timpi de gătire diferiți). Dacă tu ești pus în situația de a alerga constant dintr-o parte într-alta, asigură-te că delegi pe cineva să se ocupe de grătar în tot acest timp.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending