Connect with us

UTILE

Cum previi și care sunt cele mai bune soluții ca să ieși dintr-o situație financiară neplăcută

Published

on

Sursă foto: Shutterstock.com

Indiferent că nu îți mai ajung banii și te chinui de la o lună la alta, ori ai o urgență financiară care trebuie rezolvată cât mai repede cu putință, nu este indicat să lași lucrurile la voia întâmplării, ci să apelezi la soluții pragmatice, ca să ieși din impas.

Așadar, în funcție de cât de gravă este situația, ai la dispoziție mai multe variante la care să apelezi, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Iată ce ai putea să faci când apar astfel de scenarii neplăcute. 

Advertisement

Urgențele cer soluții la fel de urgente

Atunci când ai o urgență a cărei soluționare depinde doar de bani, nu mai trebuie să stai pe gânduri, ca situația să nu se agraveze. De exemplu, din nefericire, poate apărea un deces în familie. De asemenea, să ți se defecteze mașina personală, iar din această cauză să nu te mai poți deplasa la muncă ori să îți duci copiii la școală. 

Pe de altă parte, oricând se poate întâmpla să rămâi în urmă cu ratele. În același mod, poate fi nevoie de reparații urgente în locuință, fiindcă ți s-a spart o țeavă sau nu îți mai funcționează centrala. Există foarte multe scenarii negative și evenimente neplăcute care pot surveni. 

Ce poți face în astfel de cazuri? Ca să rezolvi în timp util astfel de impedimente, apelează cu încredere la un imprumut rapid online, ca să obții banii necesari fără să mai stai pe la ghișee sau să prezinți o groază de acte și se te împiedici de birocrație. 

Advertisement

Bani pentru zile negre

Ca să previi astfel de scenarii, poate nu ar strica să fii econom, pe termen lung, ca să pui niște bani deoparte. Ca să strângi banii respectivi, probabil că vei fi nevoit să faci anumite sacrificii. De exemplu, să renunți la unele plăceri din cauza cărora bugetul îți este afectat. 

Mai precis, fă anumite compromisuri. Cum ar fi să nu mai mănânci în oraș, cel puțin nu atât de des pe cât o faci, sau să îți comanzi mâncare mai rar. Ideal ar fi să îți gătești singur. Pe de altă parte, ai putea să nu îți mai achiziționezi haine sau pantofi atunci când nu ai nevoie cu adevărat de aceste obiecte vestimentare. 

Tot așa, ca să nu mai arunci banii degeaba pe combustibil, ar fi indicat să renunți să mai circuli cu mașina, deci caută o soluție alternativă, precum mijloacele de transport în comun ori trotineta sau bicicleta. Ți-ar prinde bine ca pe viitor să pui o sumă deoparte, pentru zile negre. 

Caută noi surse de venit

O altă soluție ar fi să cauți alte surse de venit, ca atunci când te confrunți cu probleme financiare să fii pregătit. Vezi ce ai putea să faci. Un al doilea job ar fi o variantă. Chiar și dacă e part time sau pe bază de proiecte, important e să faci un ban în plus, că nu o să-ți strice. 

De asemenea, să vinzi lucrurile care nu îți mai trebuie ți-ar putea aduce un fel de plasă de siguranță din punct de vedere financiar. Iar dacă vrei să ai cheltuieli cât mai mici, ai putea să renunți la o parte din confort și să te muți într-o locuință mai mică sau în altă zonă, unde chiria nu este la fel de mare, și nici utilitățile. 

Acestea sunt doar o parte dintre soluții. Ideea este să acționezi în funcție de problema pe care o ai, fiindcă unele lucruri nu se pot amâna, deci este necesar să acționezi prompt, ca să nu apară impedimente colaterale. Totuși, ca să previi astfel de evenimente neplăcute, fii econom și ia-ți măsuri de prevenție. 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending