Connect with us

A-Z NEWS

Cum protejam dentitia copiilor nostri? Sfaturi utile si practice

Published

on

Reclame

Dentitia primara sau cea de lapte, aduce cu sine multe probleme de care medicul stomatolog trebuie sa aiba grija inca de timpuriu, pentru a preveni multe complicatii care pot sa apara in timpul cresterii copilului.

Dintii gresit aliniati pot aparea de asemenea de la cele mai fragede varste si este bine ca parintele sa se adreseze medicului pedodont si ortodontului pentru a stabili momentul cel mai propice pentru a incepe tratamentul ortodontic.

In plus, o problema importanta este legata de patologia molarilor de 6 ani, care au o forma aparte si apar fara obisnuitele semnale de alarma, adica nu dor, nu se inflameaza gingia si nu inlocuiesc un dinte care cade. Cariile de pe molarul de 6 ani pot fi prevenite prin sigilarea fosetelor si santurilor dentare. Metoda este simpla, nedureroasa si se realizeaza in cabinet prin aplicarea unui material fluid in santurile si fosetele dintilor ce urmeaza a fi sigilati.

De asemenea, cruciala este protectia copiilor de cariile care pot aparea in timpul dentitiei de lapte. In cazul cariilor, preventia este cea mai importanta, incepand cu igiena dentara zilnica completata fiind de tratamentele de profilaxie din cabinetul stomatologic efectuate periodic, minim de doua ori pe an. O metoda inovatoare de profilaxie a cariei dentare amintita si mai sus este sigilarea santurilor si fosetelor, care se adreseaza dintilor molari sau premolari, care nu sunt inca afectati de caria dentara. Este o metoda noninvaziva, nu doare si se practica incepand cu varsta de 3 ani.

In concluzie, protectia dentitiei de lapte se face in primul rand prin protectia si prevenirea anumitor afectiuni. Mai usor decat tratamentul este preventia si tocmai de aceea este bine sa aduceti copii la consultatie chiar daca nu au dureri de nici un fel, pentru ca in cazul dintilor de lapte durerile apar mai ales in momentul in care exista deja complicatii ale cariei.
Problemele pot fi evitate prin vizita la medicul pedodont de doua ori pe an, alaturi de metodele de profilaxie care includ periajul profesional si fluorizarea, impreuna cu sigilarea santurilor si fosetelor.

Votaţi AICI în Finala Premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending