Connect with us

Business

Cum recunoaștem atributele calitative ale unui autoclav eficient

Published

on

Indiferent că se află la începutul carierei sau că activează de ani bun în domeniu, cu siguranță că orice stomatolog își dorește să achiziționeze un autoclav la un preț accesibil. Cu toate acestea, luând în considerare rolul important pe care îl îndeplinește un autoclav sterilizator, cumpărarea unui astfel de echipament reprezintă o investiție importantă de care niciun specialist care profesează în acest domeniu nu se poate lipsi.

Având în vedere evoluția remarcabilă pe care a cunoscut-o tehnologia în timp, echipamentele și aparatele existente pe piață dau dovadă de eficiență sporită, remarcându-se prin fiabilitate și performanțe ridicate. Dar de multe ori, diversitatea produselor îngreunează procesul de selecție, creând o stare de confuzie în rândul specialiștilor.

Din acest motiv, înainte de a alege autoclavul, ar fi indicat să aloci timp suficient și să studiezi îndeaproape ofertele existente. De asemenea, este important să acorzi atenție tuturor aspectelor care te pot ajuta să deosebești un autoclav cu performanțe reduse de un sterilizator de calitate net superioară care prezintă siguranță. Așadar, iată care sunt principalele atribute calitative pe care le oferă un autoclav eficient:

 

  1. Caracteristicile și detaliile tehnice

Cu siguranță că principalul criteriu de alegere constă în caracteristicile și detaliile tehnice ale aparaturii care ar trebui să se plieze pe nevoile cabinetului tău. Așadar, ar trebui să cauți un autoclav care să se ridice la nivelul așteptărilor tale și să asigure un proces de sterilizare eficient. Ar fi indicat să optezi pentru un produs prevăzut cu vacuum fracționat, imprimantă internă și programele de testare Bowie Dick și Helix, atât de importante pentru verificarea calității aerului. De asemenea, un alt detaliu tehnic important rezidă în consumul energetic pe care îl va face un astfel de autoclav.

 

  1. Capacitatea

Unul dintre principalele aspecte de care ar trebui să ții cont rezidă în capacitatea pe care o are aparatul. În piața din online există o sumedenie de produse care au capacități și dimensiuni diferite, astfel că fiecare cabinet sau clinică stomatologică poate achiziționa articolele în funcție de necesitățile și de spațiul de care dispune. La ora actuală, se pot găsi autoclave care au dimensiuni mici, cu o capacitate de 7 l pentru maxim două tăvi. De asemenea, există sterilizatoare autoclave care dispun de o capacitate medie între 17 – 23 de litri, care pot steriliza o cantitate mai mare de instrumentar. O altă opțiune constă în achiziționarea unor autoclave industriale – destinate utilizării în cazul clinicilor foarte mari – și pot avea o capacitate de până la 150 litri.

 

  1. Raportul calitate- preț

Îndată ce ai găsit produsul pe care vrei să îl achiziționezi, ar fi bine să cântărești bine pentru a-ți da seama dacă această investiție merită. Știm doar că de multe ori, calitatea nu este reflectată de prețul autoclavului, astfel că, pe piață pot exista mai multe produse scumpe care nu fac toți banii. Având în vedere faptul că specialiștii în stomatologie au nevoie de mai multe dotări și echipamente, este mai mult decât evident că își doresc să aleagă cea mai bună ofertă de pe piață. Orientativ, în funcție de producător, de caracteristicile tehnice, dimensiuni și capacitate, costurile unui autoclav pornesc de la 4.000 RON și pot depăși chiar suma de 120.000 RON pentru autoclavele industriale.

 

Autoclavul Bluetech de la Dentex

Unul dintre cele mai apreciate aparate de sterilizare de către specialiștii în stomatologie este autoclavul Bluetech care face parte din portofoliul de produse al companiei Dentex. Sterilizatorul este disponibil în două variante cu capacitate de 17 litri, respectiv de 23 de litri și are o pompă de vacuum. De asemenea, aparatul are o greutate de 53 kg sau 65 kg, și dispune de programele de testare Bowie Dick și Helix.

 

Advertisement

Dentex aduce calitate la un preț corect

Furnizor important pe piața de produse stomatologice din România, Dentex prezintă o ofertă extinsă de echipamente de laborator, produse utile pentru restaurare, igienă, protetică și implantologie.

Compania dispune de 5 showroomuri în România în orașele: București, Constanța, Iași, Cluj și Timișoara și are la activ o echipă de 30 de agenți prin intermediul căreia produsele sunt distribuite pe întreg teritoriul țării.

Așadar, dacă ai nevoie de anumite materiale care să acopere necesarul de dotări și echipamente din cabinetul tău, te-ai putea orienta către produsele existente în oferta Dentex.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending