UTILE
Cum recunoastem o miere buna?

Care este cea mai buna miere?
Mierea este considerata un elixir pentru organismul uman, datorita numeroaselor beneficii pe care le are. Luand in calcul proprietatile anti-oxidante, cresterea nivelului imunitatii si alte beneficii oferite de miere, putem afirma importanta acestui aliment: mierea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica a oamenilor.
Pentru a beneficia de toate proprietatile pe care le are mierea, este extrem de important ca acest aliment sa fie consumat in stare pura. In caz contrar, toate acele beneficii pentru sanatate vor fi inexistente. Calitatea mierii poate fi afectata de introducerea altor ingrediente in compozitia sa, precum zahar, glucoza, coloranti alimentari sau amidon de porumb. Alteori, poate fi falsificat un anumit tip de miere, cel mai adesea fiind vorba despre mierea de Manuka. Procedeul este simplu: producatorii pretind ca in borcane este miere de Manuka, in realitate fiind vorba despre miere obisnuita.
Cea mai buna miere, indiferent de tipul sau, este cea care isi pastreaza proprietatile si care, prin consum regulat, ajuta organismul sa lupte impotriva anumitor afectiuni ale sanatatii si contribuie la intarirea sistemului imunitar.
Desi mierea este in general benefica, unul dintre cele mai bune tipuri de miere este cea de Manuka, datorita numeroaselor proprietati pe care le are, dar si datorita efectului benefic mai puternic. Cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce consumul de miere de Manuka, sustinute si demonstrate de studii stiintifice, pot fi impartite in mai multe categorii, dupa cum urmeaza.
Beneficii pentru piele:
- accelereaza vindecarea ulceratiilor cutanate – ulceratiile cauzate de diabet pot fi vindecate mai repede atunci cand, impreuna cu tratamentul conventional, se utilzeaza si miere de Manuka;
- ajuta la vindecarea ranilor cutanate – in statele unite, mierea de Manuka este un tratament aprobat al ranilor cutanate, datorita faptului ca are efect antibacterian si proprietatiati antioxidante. in plus, bariera protectoare pe care o formeaza mierea de Manuka pe ranile cutanate impiedica microbii si bacteriile sa patrunda in locul respectiv;
- este eficienta in tratarea infectiilor cutanate – mierea de Manuka se utilizeaza pentru tratarea infectiilor cauzate de Stafilococul auriu rezistent la antibiotice;
- poate fi utilizata pentru a trata acneea – datorita efectului antimicrobian, mierea de Manuka este un ingredient des intalnit in ingredientele cosmetice, insa poate fi consumata de catre cei care sufera de acnee, pentru tratarea inflamatiei din interior.
Beneficii pentru sanatatea orala:
- La fel ca o clinică stomatologică bună, mierea de Manuka aduce beneficii sanatatii orale – prin inhibarea bacteriilor orale daunatoare, aceasta miere contribuie la pastrarea sanatatii orale, impiedicand acumularea de tartru si sangerarile gingivale. Poate fi consumata ca atare sau se poate folosi o pasta de dinti care are ca ingredit principal mierea de Manuka.
Beneficii pentru organismul care lupta impotriva racelii si gripei:
- amelioreaza simptomele de raceala si gripa – gatul iritat poate fi calmat datorita consumului de miere de Manuka, deoarece aceasta contribuie si la combaterea stafilococilor care cauzeaza astfel de simptome;
- amelioreaza tusea – mierea de Manuka este un medicament natural extrem de eficient in calmarea tusei;
- lupta impotrova bacteriilor care cauzeaza infectii ale tractului respirator superior, inclusiv in cazul persoanelor care sufera de fibroza chistica (o afectiune serioasa, care afecteaza plamanii).
Beneficii pentru sanatatea sistemului digestiv:
- trateaza ulcerul gastric – actionand ca un pansament gastric si eliminand Helicobacter pylori, o bacterie responsabila de aparitia ulcerelor gastrice;
- simptomele sindromului de colon iritabil pot fi ameliorate, datorita efectului antioxidant pe care il are mierea de Manuka, dar si faptului ca lupta eficient imporiva unor bacterii care pot exista la nivel digestiv.
Mierea de Manuka se falsifica la scara larga. Care sunt motivele?
Mierea de Manuka este facuta in urma polenizarii arbustului de Manuka, originar din Noua Zeelanda. In concluzie, mierea produsa in alte tari nu este certificata. Din pacate, mierea de Manuka se falsifica, deoarece la nivel mondial este disponibila o cantitate mica de produs. Concret, cererea este mai mare decat oferta.
Pentru ca beneficiile mierii de Manuka sa fie cele asteptate, este necesar ca aceatsa sa fie achizitionat din surse sigure, din magazine care nu comercializeaza produse contrafacute.
Cum recunosti mierea de Manuka pura?
Cei care se informeaza corespunzator vor sti cum sa recunoasca mierea de Manuka pura, bucurandu-se de numeroasele beneficii pe care acest produs le aduce. Principalele modalitati prin care se poate diferentia o miere buna de una a carei compozitie a fost schimbata sunt:
- verificarea tarii de provenienta;
- verificarea felului in care a fost testata mierea;
- verificarea rating-ului pe care il are mierea.
Mierea pura de Manuka provine din Noua Zeelanda, iar acest lucru este inscriptionat pe borcanele de miere: Product of New Zealand sau Made in New Zealand.
In ceea ce priveste testarea, mierea de Manuka destinata exportului se testeaza de catre un laborator certificat de autoritatile din Noua Zeelanda. Laboratorul verifica daca mierea indeplineste un numar de 5 atribute esentiale: 4 care tin de substantele chimice si 1 marker ADN, care atesta polenizarea arborelui de Manuka.
Cele mai populare si de incredere sisteme de acordare a rating-ului mierii de Manuka sunt UMF si MGO. Mierea de Manuka autentica are un indice UMF de cel putin 10+, care masoara patru markeri chimicali: Leptosperina, HMF, DHA si MGO. In schimb, indicele MGO masoara doar nivelul de metilglyoxal din mierea de Manuka. Aceasta substanta este gasita in toate tipurile de miere, insa concentratia este mult mai mare in mierea de Manuka.
-
Grila de programeo săptămână ago
Antena 1 modifică grila de programe în day time, din cauza emisiuni Bate Palma de la PRO TV
-
Program TVo săptămână ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 23-29 ianuarie 2023
-
Program TV2 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 20-26 ianuarie 2023
-
Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 16-22 ianuarie 2023
-
RECOMANDARI TVo săptămână ago
Program TV azi 22 ianuarie 2023
-
ADVERTORIALE3 zile ago
LA MUȚI ANI 2023! De ANUL NOU primești Cadou Advertoriale Seo la dublu!
-
AUDIENȚE TVo săptămână ago
Cele mai noi episoade Lia – Soţia soţului meu, lider de piaţă la nivelul întregii ţări
-
RECOMANDARI TV2 săptămâni ago
Program TV azi 14 ianuarie 2023
-
Seriale3 săptămâni ago
Premiera Lia – Soţia soţului meu, lider de piaţă la nivelul publicului comercial feminin
-
RECOMANDARI TVo săptămână ago
Program TV azi 21 ianuarie 2023
-
RECOMANDARI TV3 săptămâni ago
Program TV azi 13 ianuarie 2023
-
Program TVo săptămână ago
Programul TVR 1 pentru săptămâna 23-29 ianuarie 2023
-
Reality Show2 săptămâni ago
Duelul reality-show-urilor: „Survivor România“ vs „America Express“ . Pro TV face o mutare-surpriză pentru Antena 1
-
Program TV2 săptămâni ago
Programul KANAL D pentru săptămâna 16-22 ianuarie 2023
-
RECOMANDARI TV2 săptămâni ago
Program TV azi 15 ianuarie 2023
-
RECOMANDARI TV3 zile ago
Program TV azi 28 ianuarie 2023