Connect with us

UTILE

Cum să ai mereu bani de rată la casă, chiar și cu un salariu mic

Published

on

Reclame

Chiar și atunci când veniturile tale sunt limitate, există câteva metode care te pot ajuta să-ți gestionezi eficient finanțele, astfel încât să te asiguri că ai mereu bani să acoperi cheltuielile prioritare. Descoperă în cele ce urmează câteva idei care te-ar putea ajuta să-ți plătești mereu rata la casă și să eviți penalități.

  1. Optează pentru un împrumut până la salariu

Deși nu este recomandat să crești nivelul datoriilor, atunci când deja ai întârziat câteva luni cu plata ratei pentru casă, sosește un moment în care trebuie să acționezi înainte ca banca să ia măsurile impuse în contract. Și, pentru că vorbim de o cheltuială urgentă care nu suportă amânare, poți să apelezi la un imprumut salariu pe care îl poți obține chiar în aceeași zi în care aplici. Tot ce trebuie să faci pentru a obține un astfel de împrumut este să completezi o cerere online, să-ți confirmi intenția de a accesa un credit și vei primi banii de care ai nevoie la scurt timp după aprobare.

  1. Construiește un buget lunar și stabilește prioritățile de plată

Ca să eviți situațiile de genul celei de mai sus, este important să începi să-ți construiești o relație sănătoasă cu banii. Și, atunci când ai un venit limitat, cel mai simplu mod de a face asta este de a-ți construi un buget lunar și de a stabili prioritățile în ceea ce privește cheltuielile pe care le ai lună de lună.

De exemplu, poți începe prin a calcula cele mai importante costuri lunare, cum ar fi rata la bancă, utilitățile, mâncarea și transportul. Asigură-te că incluzi toate cheltuielile necesare pentru a-ți asigura un trai decent și confortabil. 

Mai apoi, stabilește-ți prioritățile pentru celelalte cheltuieli, precum divertismentul, hainele sau călătoriile. Fii realist și ajustează-ți prioritățile în funcție de venitul disponibil. Aici este important să te asiguri și că un anumit procent din venitul tău lunar rămâne pentru a fi alocat economiilor. Astfel, vei reuși să economisești lună de lună. În timp, îți vei constitui un fond de urgență pe care îl vei putea folosi pentru plata ratei în lunile în care celelalte cheltuieli sunt mai mari decât în mod normal.

  1. Refinanțează-ți creditul

O altă soluție la care poți apela pentru a te asigura că poți să îți plătești rata fără probleme este cea de refinanțare a creditul. Pe scurt, asta înseamnă contractarea unui alt credit mai avantajos, de obicei cu o dobândă mai mică. 

Totuși, pentru a identifica soluția cea mai potrivită pentru tine, este important să compari dobânzile, termenii și condițiile oferite de diferite instituții financiare. Asigură-te de asemenea că analizezi cu atenție și costurile și beneficiile refinanțării. Calculează economiile potențiale pe care ți le aduce noua dobândă și asigură-te că acestea justifică costurile asociate cu refinanțarea, cum ar fi taxele de închidere a creditului sau alte costuri administrative.

Nu în ultimul rând, după ce ai luat o decizie și ai finalizat procesul de refinanțare, folosește economiile pe care le obții lună de lună pentru a-ți plăti ratele în avans. Astfel, în timp, vei putea să îți rambursezi creditul total în avans, ceea ce înseamnă achitarea unei dobânzi mai mici la finalul creditului.

În concluzie, soluțiile prezentate în acest articol îți pot fi de folos pentru achitarea ratei la casă fără să întâmpini probleme financiare. În timp ce unele soluții pot fi folosite în caz de urgență, cum este creditul până la salariul, celelalte sfaturi din acest articol te pot ajuta să-ți gestionezi mai eficient bugetul cu scopul de a achita mai repede creditul și de a te bucura curând de mai multă independență financiară.

Sursă foto: Shutterstock

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending