Connect with us

Business

Cum sa alegeti solutia potrivita pentru sistemul ERP

Published

on

Alegerea oricarei solutii software pentru afacerea dvs., indiferent de nivelul de utilizare dorit, poate fi o sarcina descurajanta si care cere mult timp, cu multe capcane. Prin urmare, atunci cand afacerea dvs. necesita un sistem ERP, este important sa intelegeti pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a va asigura ca procesele de achizitie se desfasoara cat se poate de usor. 

Un sistem de tip ERP (Enterprise Resource Planning), in traducere Planificarea Resurselor Intreprinderii, este destinat managementului integrat al tuturor proceselor si operatiunilor dintr-o companie in cadrul unei platforme informatice unice. Un ERP este alcatuit din module specifice, destinate diferitelor arii functionale, precum Vanzari, Achizitii, Productie, Financiar, Contabilitate si altele, cu mentiunea ca acestea sunt complet integrate si acceseaza o baza de date comuna.

Cerinte de sistem

Inainte ca afacerea dvs. sa inceapa sa contacteze eventualii furnizori de sisteme ERP, este imperativ sa intelegeti clar ce presupune  un sistem prospectiv.

Cu sistemele ERP care de obicei functioneaza in mai multe departamente, este important ca cei implicati in procesele de achizitie sa ii consulte pe toti cei care vor fi in contact cu sistemul, de la utilizatorii finali la managerii de rang inalt.

Odata ce ati consultat partile relevante si ati stabilit o lista a cerintelor, puteti incepe sa le prioritizati, stabilindu-le pe acelea care sunt esentiale si pe cele care ar fi de dorit doar pentru beneficiul catorva membri ai personalului. Odata ce aveti o lista de cerinte, veti stii cum vor fi evaluate si marcate potentialele sisteme ERP.

Obiectivele companiei

Pe langa stabilirea cerintelor dvs. din orice sistem prospectiv la inceputul anului, este de asemenea important sa va ganditi la modul in care un nou sistem ERP va ajuta angajatii sa isi atinga obiectivele impuse de companie, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Obiectivele afacerii dvs. ar trebui stabilite cu fermitate.  Indiferent daca scopul pe termen scurt este imbunatatirea eficientei sistemului sau obiectivul pe termen lung este ca afacerea dvs. sa se dezvolte pe noi piete, este important ca afacerea dvs. sa aiba cel putin o idee despre modul in care un sistem ERP o poate ajuta sa realizeze aceste scopuri.

Integrarea sistemului

Advertisement

Sistemele ERP sunt o componenta esentiala a structurii sistemului de afaceri; prin urmare, este important sa va ganditi la impactul pe care il va avea un nou sistem ERP asupra celorlalte sisteme utilizate in prezent.

De cele mai multe ori, probabil ca veti gasi sisteme ERP care sunt utilizate pe scara larga si sunt mai putin susceptibile de a suferi probleme de adaptabilitate la afacerea dvs., asta pentru ca probabil cineva s-a confruntat deja cu aceleasi probleme.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending