Cum sa devii Manager de Proiect de top ?

0
230

Daca esti interesat in a deveni Manager de Proiect, atunci esti in locul potrivit. In primul rand, trebuie sa stii ca o astfel de “meserie” neceista o combinatie unica de abilitati. Managerii de Proiect trebuie sa duca la capat termene limita si sa motiveze, cat de mult se poate, echipa pentru a obtine rezultatele scontate.

De asemenea, ai nevoie de abilitati analitice, de intelegerea bugetului, fara ca cifrele sa “reprime” creativitatea membrilor echipei. In timp ce un astfel de manager nu este singura cheie a succesului, a avea unul care sa coordoneze intreaga activitate a proiectului reprezinta un aspect ce va face diferenta in ceea ce priveste rezultatul.

Procesul prin care poti deveni Manager de Proiect este, de asemenea, unic, pentru ca sunt mai multe cai prin care poti face asta. Unii fac asta fara o diploma sau experienta in domeniu si devin Manageri de Proiect fara o pregatire formala, insa asta functioneaza doar in prorpia firma. Altii insa, aleg sa urmeze un curs manager proiect, ceea ce reprezinta modalitatea sigura ce implica educatie si o certificare.

Asadar, daca crezi ca ai abilitatile necesare si iti doresti foarte tare sa devii Manager de Proiect, iata cum si unde poti sa faci acest lucru.

  1. Ia decizia de a urma cursul!

Daca ai nevoie la locul de munca de o astfel de calificare sau, pur si simplu, doresti sa incerci asa ceva, atunci este cazul sa devii un Manager de Proiect, cu toate calificarile necesare. Nu conteaza daca ai lucrat sau nu la un proiect. Merita sa investesti timp pentru a invata ce inseamna, de la A la Z, sa fii Manager de Proiect. Desigur, ca in orice alta cariera, exista plusuri si minusuri. Insa, odata ce te-ai decis sa urmezi acest drum, treci la pasul urmator.

  1. Aplica pentru cursul potrivit tie!

Recomandarea noastra este un curs de Manager de Proiect prin cursuriautorizate.eu. Cursul de Manager de Proiect pe care il poti face este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Daca vei participa la un astfel de curs, vei invata mai multe lucruri importante, interesante si vitale pentru viitoarea ta cariera.

Iata cateva din lucrurile pe care ti le vei insusi: vei invata cum se initieaza un proiect, cum se intocmeste o analiza SWOT sau ce inseamna o diagrama Gantt, ce reprezinta fezabilitatea financiara si cum se inchide un proiect de succes. Esti un om ocupat? Nu-i nicio problema! Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil, in functie de nevoile cursantilor. Acest curs este dedicat tuturor celor care isi doresc sa fie manageri si care doresc sa scrie proiecte de succes. Daca vei urma acest curs, vei avea foarte multe cunostinte in domeniul managementului, cunostinte pe care le vei putea aplica imediat dupa absolvire in cazul in care vei urma o astfel de cariera. La sfarsitul celor 40 de ore de curs, vei fi supus unui examen. Apoi vei primi un certificat de Absolvire pentru ocupatia de “Manager de Proiect”. Prin acest certificat iti vor fi astfel atestate competentele dobandite.  Este foarte important de stii ca aceste cursuri se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara, cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat.

  1. Implementeaza ce ai invatat!

Daca deja lucrezi cu o echipa, care nu a folosit un proces formal de management, poti incepe sa implementezi notiunile invatate chiar cu ei. Probabil, prin prisma acestor cunostinte, vei incepe sa vezi o multime de oportunitati pentru a folosi resursele pe care le ai in firma sau companie, mult mai eficient sau pentru a face totul mult mai simplu pentru membrii echipei.

Daca inca nu esti in acea pozitie inca, atunci poti sa aplici cunostintele dobandite pe propriile tale proiecte. Astfel ii vei ajuta si pe ceilalti colegi. Trebuie sa intelegi faptul ca lucrarile bazate pe un proiect necesita multa cooperare si comunicare intre membrii echipei.

 

  1. Decide ce vei face mai departe!

In timp ce experimentarea abilitatilor tale ca Manager de Proiect reprezinta un proces ce s-ar putea sa nu se termine, vei ajunge la un punct in care vei avea o imagine mai clara a lucrurilor pe care vrei sa le faci. Daca actualul tau job sau compania ta nu prevede un post de manager de Proeict, ai putea sa incerci sa cauti un alt job. Cu certificatul de la cursuriautorizate.eu ai toate sansele sa gasesti ceva care sa se potriveasca. Totusi, adu-ti aminte ce fiecare experienta ca Manager de Proiect este diferita, depinzand de echipa si de modul de organizare al companiei respective. Poate vei auzi noua echipa folosind termeni noi, pe care nu ii cunosti sau sugerand un proces cu care nu esti familiar. Nu iti face griji! Asta inseamna ca ai oportunitatea de a te dezvolta si mai mult. Cu cat vei avea mai multe experiente de gen, cu atat vei creste in cariera.

Un Manager de Proiect trebuie sa fie capabil sa gandeasca singur si sa ia decizii care sa se evidentieze asupra intregului proiect. Daca a fi Manager de Proiect este ceva ce speri sa faci pe viitor sau ceva ce vei ajunge sa faci fara a fi planificat, vei putea oricand sa aplici la cursul de la cursuriautorizate.eu si iti vei putea urma calea. Nu trebuie decat sa te hotarasti, sa stii ce abilitati iti sunt necesare si sa incepi.

Comentarii