Connect with us

UTILE

Cum să eviți complicațiile în chirurgia plastică: Sfaturi și precauții

Published

on

Reclame

Intervențiile în chirurgia plastică, la fel ca orice alte intervenții medicale, implică anumite riscuri și complicații. În funcție de starea de sănătate a pacientului și de obiectivele acestuia, medicul specialist va realiza un plan de tratament personalizat, însă nu se pot exclude în totalitate riscurile. Așadar, pentru a evita neplăcerile și potențialele complicații, este esențial să te informezi în legătură cu acestea și să te documentezi referitor la tot ceea ce implică operația pe care urmează să o faci. 

Riscuri psihologice

În primul rând, atunci când treci printr-o procedură estetică care, în mod evident, îți va schimba fie aspectul feței, fie aspectul corpului, este normal să apară un oarecare disconfort psihologic. Spre exemplu, un pacient care recurge la operatia de otoplastie, poate beneficia de un impact vizual semnificativ și pozitiv. Otoplastia este o intervenție chirurgicală care are ca scop corectarea urechilor proeminente, aducându-le într-o poziție mai apropiată de cap și îmbunătățind astfel aspectul facial. 

Înainte de o astfel de procedură poți să simți îngrijorare sau incertitudine, iar după operație apare impactul psihologic generat de schimbare. Pentru a gestiona cât mai bine acest disconfort și pentru a te acomoda cu schimbarea, este important ca în primul rând să ți-o dorești cu adevărat. Dacă mereu ai fost complexat de o anumită zonă a corpului, cu siguranță te vei obișnui cu rezultatul intervenției și te vei bucura de acesta. 

De asemenea, o persoană care are un aspect îmbătrânit, din cauza pleoapelor căzute, poate apela la o procedură simplă cu rezultate foarte bune: blefaroplastia. Astfel, aspectul feței se va modifica substanțial și va fi rejuvenat. 

Sfaturi pentru evitarea riscurilor

Înainte de o operație estetică este important să-ți faci analizele recomandate de medic. Astfel, acesta poate evalua starea ta de sănătate și poate să decidă ce tip de anestezie este cel mai potrivit pentru tine. Confirmă cu echipa medicală faptul că un anestezist va administra și monitoriza procedura, pentru a se reduce riscul de complicații legate de anestezie. 

Respectă toate instrucțiunile de îngrijire postoperatorie date de chirurg, inclusiv administrarea de medicamente, restricțiile de activitate și prezentarea la controale regulate. Urmărește progresul în procesul de recuperare și fii atent la orice schimbare. Semnele de complicații includ de cele mai multe ori umflarea excesivă, sângerare, infecție sau durere neobișnuită. Dacă observi oricare dintre aceste semne, contactează imediat medicul.

Nu în ultimul rând, fă alegeri în favoarea unui stil de viață sănătos. Este esențial să ai o alimentație sănătoasă și să te hidratezi corespunzător pentru a reduce riscurile de complicații. Menține o dietă echilibrată și după operație, deoarece nutriția adecvată ajută la vindecare și reduce riscul de complicații. De asemenea, evită fumatul și limitează consumul de alcool, deoarece acești factori pot afecta vindecarea și pot crește riscul de complicații, precum infecțiile.

Înainte de intervenție, asigură-te că ești pregătit din punct de vedere psihologic pentru operație, dar și pentru rezultatele acesteia. Abordează orice problemă sau îngrijorare cu calm și cu sprijinul medicului care urmează să efectueze procedura. Alege un specialist în care ai încredere și care poate să îți ofere un portofoliu care să arate că rezultatele sale sunt cele pe care și tu le cauți. 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending