Connect with us

UTILE

Cum sa faci suficienţi bani încât să poţi demisiona de la locul de muncă?

Published

on

Să lucrezi toată viața pentru a ajuta pe altcineva să-și îndeplinească propriile visuri în timp ce tu le neglijezi pe ale tale nu este un prospect prea atractiv nu-i așa? Chiar dacă ajungi să câștigi o sumă frumușică la pensie, până atunci mai este cale lungă, mai ales dacă ești abia la început de carieră și în orice caz, la vremea aceea, nici energia și motivația pe care le simți acum nu vor mai fi aceleași. Nu te întrista însă!

Chiar și pentru simplul motiv că ai conștientizat acest lucru, ești cu un pas mai aproape către statutul de libertate financiară.

Dacă vrei să demisionezi mai repede de la locul tău de muncă și să te dedici cât mai devreme în viața propriilor pasiuni, trebuie să te apuci cât de curând de investiții.

Specialiștii în investiții îi sfătuiesc pe cei interesați să înceapă un astfel de proiect prin a economisi bani. Ca să reduci cât mai mult riscurile investiției tale, trebuie să-ți stabilești mai întâi un buget lunar de investiție, o sumă de bani pe care în cel mai rău caz, ești dispus s-o pierzi fără să te afecteze. Ideal ar fi ca această sumă să fie de aproximativ 40-60% din banii care îți rămân după ce ți-ai plătit datoriile lunare. Iar pe măsură ce aduni bani, poți să optezi pentru una din următoarele tipuri de investiții:

Investiții imobiliare

Prețul proprietăților rămâne în continuare ridicat, dar dacă îți permiți să cumperi o proprietate imobiliară pe care poți s-o închiriezi, ar trebui să faci acest lucru deoarece investițiile imobiliare sunt unul din cele mai sigure tipuri de investiții și au un randament destul de bun.

Pe de altă parte, o proprietate imobiliară poate fi destul de scumpă și din acest motiv, înainte să cumperi o garsonieră sau un apartament, dacă nu obții niște venituri foarte mari, s-ar putea să fie nevoie să te orientezi mai întâi către alte tipuri de investiții și abia apoi, când strângi banii necesari, să te îndrepți și către piața imobiliarelor.

Ca să obții cât mai mult de pe urma investiției tale, alege o proprietate imobiliară amplasată într-un cartier dezvoltat sau în plină dezvoltare, pe care s-o poți închiria ușor și la un preț bun. Dacă ai nevoie, apelează cu încredere și la o agenție imobiliară profesională care să te ajute să iei mai ușor o alegere potrivită.

Investiții la bursă

Investițiile la bursă sunt un tip de investiții cu un grad ridicat de risc, dar pentru că sunt foarte profitabile, o mulțime de investitori care nu dispun de un buget de investiție atât de mare încât să-și poată cumpăra o proprietate imobiliară le preferă.

Ca să reduci cât mai mult riscul investițional, investește la bursă folosind un robot de tranzacționare automată care să te scutească de nevoia de a monitoriza piața în permanență și de a face analize financiare pe cont propriu.

Mai ales dacă pe lângă acestui tip de investiții te dedici și unui job cu normă întreagă, folosirea unui robot de tranzacționare automată precum KEPA poate fi o decizie înțeleaptă. KEPA este foarte ușor de configurat, poate realiza analize de piață complexe și mai presus de toate, poate fi testat complet gratuit dacă soliciți un demo, completând un formular pe website-ul oficial al programului.

Advertisement

Investiții în monede virtuale

Poți să investești în monede virtuale sau în criptomonede cumpărând direct astfel de instrumente financiare sau CFD-uri, în funcție de platforma de investiții pe care o folosești. În general, cei mai mulți brokeri nu convertesc criptomonede, dar oferă acces la această piață prin CFD-urile din oferta lor.

Ca să investești în monede virtuale prin CFD-uri, tot ce trebuie să faci este să tranzacționezi și să speculezi cu privire la modul în care se va modifica prețul unui activ.

La fel ca în cazul investițiilor la bursă în valută, și pentru acest tip de CFD-uri poți deschide poziții long sau short, iar profitabilitatea poate fi destul de mare, însă și riscul este pe măsură.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending