Cum să îți alegi cazanul de țuică. Ogorul.ro te ajută cu sfaturi - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Cum să îți alegi cazanul de țuică. Ogorul.ro te ajută cu sfaturi

Published

on

Dacă ai o livadă și dorești să cumperi un cazan de țuică pentru a face renumita băutură, ogorul.ro te va ajuta cu achiziția acestora. Îți vom garanta o băutură curată pe care să o servești cu plăcere alături de prieteni și familie.

Mai jos, vei regăsi câteva caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când alegi cazane pentru tuica de pe ogorul.ro. Principalele caracteristici de care trebuie să ții cont sunt: materialul, structura și volumul cazanului.

Materialul cazanului pentru țuică

În piață găsești 3 tipuri de cazane, clasificate după materialul din care sunt produse: cazane țuică din cupru, din aluminiu și din oțel inoxidabil.

Majoritatea experților din acest domeniu, dar și majoritatea oamenilor care au folosit mai multe tipuri de cazane, recomandă cazanele pentru țuică din cupru.

Cuprul este foarte bun conductor termic, iar țuica rezultată, sau băutura (după caz), va fi limpede și sănătoasă.

Cazanele produse din oțel inoxidabil sunt rezistente la temperaturi ridicate. Dar, în schimb, băutura se poate afuma.

Advertisement

Cazanele pentru țuică din aluminiu sunt destul de rare și cele mai ieftine. Se pot sparge destul de ușor si are o durată de exploatare foarte scăzută.

            Structura cazanului pentru țuică

            Cazanele pentru țuică normale (tradiționale) sunt compuse din: vasul propriu-zis unde se fierb fructele, capacul și țeava prin care aburii de alcool circulă. Ca să bei ceva de calitate superioară, ogorul.ro îți recomandă ca toate componentele să fie fabricate din cupru.

            Ca un simplu sfat, atunci când te hotărăști să achiziționezi un astfel de cazan, ar fi bine să aibă și un mâner ca să îl poți manevra ușor.

            Volumul cazanului pentru țuică

            Dacă vrei să produci o cantitate mare de țuică, evident, vei avea nevoie de un cazan cu o capacitate ridicată. Pe scurt, trebuie să ții cont cât de mare este producția din anul respectiv și așa îți poți comanda cazanul corect.

            Un cazan pentru țuică mediu are, în general, 100 de litri. Iar un cazan de mari dimensiuni are peste 200 litri.

            Dacă vrei să produci în cantități industriale, adică vrei să vinzi din țuica pe care o produci, atunci este indicat să alegi un cazan mare. Un aspect de care trebuie să ții neapărat cont este spațiul de depozitare. Trebuie să te asiguri că ai unde să depozitezi un cazan de dimensiuni mari dacă îl vei cumpăra.

Advertisement

Ogorul.ro îți oferă o varietate de cazane pentru țuică.

            Un ultim sfat oferit de ogorul.ro este să ai grijă la tipul focului. Țuica este foarte influențată de tipul focului: foc creat prin intermediul arzătorului și ardere directă cu ajutorul lemnelor.

            Dacă alegi prima variantă, arderea cu ajutorul arzătorului de gaz, vei avea un control mai ușor asupra producției și un mod de lucru mult mai curat și ordonat. Dar, țuica rezultată prin arderea de lemne are un gust mult mai bun și curat.

            Lemnele trebuie să fie uscate! Ca să obții o țuică bună și dacă alegi această metodă de arderea lemnelor, ai grijă ca lemnele să fie uscate.

            În concluzie, trebuie să alegi între un cazan pe lemne sau unul cu arzător pe gaz.

 

Sursa Foto – https://pixabay.com/ro/photos/oal%c4%83-de-g%c4%83tit-cazan-negru-c%c4%83ldur%c4%83-1272635/

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending