Connect with us

UTILE

Cum sa iti cureti piscina eficient

Published

on

Fiecare sezon estival incepe cu o curatenie pentru indepartarea depunerilor de calcar si microorganismelor (bacterii, alge).
Murdaria acumulata pe fundul piscinei este inevitabila, iar singura modalitate eficienta de a o indeparta este cu un aspirator de piscina.

Fiecare sezon estival incepe cu o curatenie pentru indepartarea depunerilor de calcar si microorganismelor (bacterii, alge).

Murdaria acumulata pe fundul piscinei este inevitabila, iar singura modalitate eficienta de a o indeparta este cu un aspirator de piscina.

  • Aspiratorul manual

Este folosit pentru a colecta murdaria de pe fundul piscinei. Ataseaza-i un maner telescopic si manevreaza-l pe suprafata podelei intr-o maniera asemanatoare cu sistemul de operare al unui aspirator obisnuit. Este cea mai convenabila metoda, insa aceasta procedura efectuata prin curatarea manuala a piscinei poate starni mizerie doar pentru o scurta perioada de timp, care, in cele din urma, va cobora din nou si se va depune pe pereti.

  • Aspiratorul automat

O alternativa mai rentabila si mai eficienta pentru curatarea eficienta a piscinei o constituie aspiratoarele automate. Sunt considerate dispozitive inteligente de curatare ce  functioneaza, de regula, independent de sistemul de filtrare, scazand considerabil consumul de curent al instalatiei de filtrare. In plus, utilizarea unui robot pentru curatarea piscinei te ajuta sa faci economie la produsele de intretinere a apei.

Ingrijirea apei din piscina

Curatarea podelei si a impuritatilor depuse pe linia apei si pereti nu este suficienta pentru mentinerea curata a piscinei. Totodata, este necesar sa filtrezi apa. In timpul verii, este recomandat un minimum de 12 ore de filtrare pe zi. Acest lucru va contribui la indepartarea rapida a particulelor de murdarie.

Apoi, pentru a mentine calitatea apei in limite normale, trebuie sa adaugi corect produsele de intretinere. Inainte de toate, asigura-te ca valoarea pH-ului este corecta. Ea trebuie verificata prima deoarece influenteaza toti factorii din bazin. Poti face acest lucru foarte simplu, folosind o banda de testare rapida sau printr-un tester electronic masurare pH.

De asemenea, tine cont ca valoarea pH-ului poate fi influentata de diferiti factori precum temperatura apei sau frecventa de utilizare a piscinei. Este si motivul pentru care ar fi bine sa-i verifici valorile de 2 ori pe saptamana. Intervalul ideal al pH-ului se situeaza undeva la 7,0-7,4. Pentru a obtine asta, foloseste un corector pH (pH Plus; pH Minus).

 

Dezinfectarea apei din piscina

Este necesar ca piscina sa fie si dezinfectata. Calitatea apei si implicit sanatatea noastra pot fi influentate negativ prin mizeria, germenii si bacteriile acumulate prin influentele de mediu. La dezinfectarea eficienta a apei ajuta agentii oxidanti precum produsele pe baza de clor si oxigen activ. Printre cele mai uzuale produse de dezinfectare se numara:

  • Clor rapid granule, pentru clorurarea initiala, dar si pentru cea de durata sau suplimentara, pentru marirea uletrioara a continutului de clor liber si pentru clorurarea-soc. Acest tip de dezinfectare are efect imediat impotriva virusurilor si ciupercilor.

 

  • Clor rapid tablete, pentru efect imediat impotriva ciupercilor, virusurilor, turbiditatilor organice, murdariei. Poti folosi tabletele rapide de clor pentru clorurarea curenta ori pentru reglarea rapida a continutului optim de clor, ca de altfel, pentru clorurarea-soc.

 

  • Clor lent tablete cu actiune lunga, care se dizolva incet, nu contin calcar, fiind adecvate pentru clorurarea de durata, pentru orice sistem de apa si de filtrare. Efect pe o perioada mai lunga impotriva virusurilor, bacteriilor, ciupercilor, turbiditatilor organice si murdariei.

 

  • Clor multifunctii tablete, adecvate doar pentru filtrele cu nisip sau atat pentru filtrele cu cartus, cat si pentru cele cu nisip. Nu uita sa verifici acest lucru cand le achizitionezi! Acest tip de tablete vin cu trei functii – dezinfectare, distrugerea algelor, floculare.

 

  • Oxigen activ granule/tablete/lichid. Pe baza de oxigen activ, fara clor. Pe langa granulatul de oxigen activ/tabletele de oxigen (produse dezinfectante), ai nevoie si de un activator lichid care sa intensifice efectul dezinfectant si sa previna formarea algelor.

Atentie! Nu arunca tabletele de clor direct in apa! Pentru aceasta exista plutitoare de dozare pentru tablete de clor. Acestea plutesc la suprafata apei, iar tableta se dizolva in interior.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending