Cum sa iti organizezi atelierul? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ADVERTORIALE

Cum sa iti organizezi atelierul?

Published

on

organizare atelier

Multe persoane sunt pasionate de mestesug, indiferent daca acestea confectioneaza obiecte artizanale ce pot fi comercializate sau pur si simplu au un astfel de hobby pe care il cultiva zilnic. De cele mai multe ori, pasionatii de arta isi organizeaza si propriul atelier, pentru a putea avea acces la toate obiectele de care au nevoie, in cel mai scurt timp, pentru a putea crea produse din lemn sau alte materiale dure.

In cazul in care si tu doresti sa iti creezi propriul atelier, in acest articol iti vom prezenta cateva idei si obiecte pe care sa le achizitionezi.

Rafturi metalice

In fiecare atelier, indiferent de specificul pe care il are, exista rafturi metalice, datorita faptului ca acestea s-au dovedit a fi extrem de utile in timpul procesului de confectionare a diferitelor obiecte artizanale. Acestea prezinta dimensiuni considerabile si polite rezistente pe care pot fi plasate diferite instrumente, precum scule pentru mestesugarit si chiar articole de constructii. Datorita faptului ca aceste rafturi au un design minimalist, mesterul va avea acces intotdeauna la instrumentele sale, fara a fi nevoit sa caute prea mult printre obiectele pe care le detine, deoarece acestea pot fi vizibile si usor de accesat. Anumite persoane amplaseaza pe fiecare polita cate o categorie de obiecte, pentru a facilita intregul proces.

Daca si tu doresti sa iti achizitionezi propriul raft metalic, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi https://www.prodepozit.ro/catalog/rafturi-metalice-31 si sa alegi produsul care consideri ca ti se potriveste cel mai bine.

Mobila

Chiar daca poate parea ciudat, fiecare atelier trebuie mobilat, astfel incat sa ofere confortul necesar persoanei care utilizeaza acest spatiu. In primul rand va fi nevoie de un scaun cu spatar ergonomic, care sa se potriveasca siluetei si staturii mesterului, precum si o masa de dimensiuni mari, unde persoana respectiva isi poate desfasura activitatea. In anumite cazuri dulapurile pot fi utile, in special daca sunt depozitate produsele finite.

Instrumente masive

In momentul in care confectionezi anumite produse, va trebui sa iei in calcul si depozitarea anumitor instrumente, care prezinta dimensiuni considerabile, precum menghinele. Acestea sunt instrumente confectionate din materiale dure, care pot prinde orice obiect, tinandu-l fix, astfel incat sa fie modelat de catre mester. Menghinele s-au dovedit a fi extrem de utile in confectionarea diferitelor obiecte artizanale, care au un aspect estetic placut.

Daca si tu detii un astfel de instrument, te poti gandi la un spatiu unde sa fie amplasat, in atelierul tau. Spatiul trebuie sa fie accesibil si perfect luminat, astfel incat sa poata fi evitate eventualele accidente.

Accesul la prize

Daca utilizezi instrumente care functioneaza pe baza de electricitate, va trebui sa pozitionezi toate obiectele astfel incat sa poti avea acces rapid la o sursa de curent electric. Prizele nu trebuie obturate niciodata, deoarece riscul de incendiu poate creste, iar utilizarea prelungitoarelor nu este intotdeauna cea mai buna alegere.

Advertisement

Astfel, pentru a reduce la minimum riscurile de accidentare si incendiu, este important ca toate prizele din atelierul tau sa fie la vedere si usor de accesat.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending