Connect with us

UTILE

Cum să păstrezi florile tăiate cât mai mult timp – 3 sfaturi

Published

on

Reclame

Florile, cu parfumul lor delicat și culorile vibrante, sunt menite să ne aducă zâmbete și să ne transmită cele mai deosebite mesaje. Și, cu siguranță, ne dorim să ne bucurăm de ele pentru cât mai mult timp. 

Durata de viață a florilor poate fi prelungită, însă este nevoie să știi câteva trucuri, despre care discutăm în cele ce urmează. Află cum poți să păstrezi florile tăiate pentru mai mult timp, astfel încât să te bucuri de frumusețea acestora și de delicatețea lor. 

Taie tulpina pe diagonală

Atunci când florile sunt tăiate din grădină sau jardiniere sau chiar atunci când vrei să le scurtezi tulpina, este recomandat să ai în vedere tăierea acesteia în diagonală, nu perfect orizontal. Specialiștii floriști care se ocupă și de livrare flori la domiciliu recomandă acest mod de tăiere deoarece astfel se mărește substanțial suprafața prin care floarea își poate primi aportul de apă. Astfel, în vreme ce în cazul unei secțiuni orizontale zona de absorbție va fi egală cu diametrul tulpinii, în cazul tăierii pe diagonală aproape că se dublează suprafața, lucru care înseamnă că planta poate absorbi o cantitate mai mare de apă într-un timp foarte scurt. 

Schimbă apa frecvent și folosește apă proaspătă

Apa joacă un rol foarte important în păstrarea prospețimii florilor, pentru că degeaba pui o multitudine de substanțe care să funcționeze ca îngrășământ dacă apa nu e proaspătă și nu are o puritate care să permită extragerea nutrienților. 

Indiferent de tipul florilor, fie că vorbim despre flori bujori, trandafiri, garoafe sau lalele, toate au nevoie de apă curată pentru hidratarea tulpinii și a frunzelor. Aportul de apă curată prelungește durata de viață a florilor, iar în general se recomandă folosirea apei reci pentru revigorarea plantelor. Chiar dacă în unele cazuri se recomandă să ții florile pentru câteva minute în apă călduță, pentru acomodare după tăiere sau ca tratament șoc în cazul ofilirii, apa rece este necesară pentru păstrarea florilor pe termen lung. 

Folosește zahăr pentru a prelungi prospețimea florilor

Zahărul, la fel ca și sarea în anumite cazuri, ajută la absorbția mai bună a apei de către plante. De aceea poți adăuga o linguriță de zahăr la cantitatea de apă pe care o pui în vază (o linguriță la circa jumătate de litru) ajutând astfel florile să asimileze mai bine nutrienții.

Nu adăuga o cantitate foarte mare de zahăr deoarece acesta se va topi și va conferi vâscozitate lichidului, ceea ce îl va face destul de greu de asimilat, astfel că apa nu va mai ajunge să hrănească frunzele și petalele. 

Nu uita însă, că pe lângă apă curată și îngrijire, florile au nevoie și de multă iubire, iar aceasta se traduce prin poziționarea corectă a florilor și prin curățarea ustensilelor. Spre exemplu, nu uita că ustensilele folosite pentru tăierea tulpinilor trebuie să fie dezinfectate și vaza să fie curată și igienizată. De asemenea, este recomandat ca poziționarea să nu se facă în lumina directă a razelor soarelui, dar nici în locuri foarte întunecoase. 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending