Connect with us

ADVERTORIALE

Cum să reacționăm în situații neașteptate la volan

Published

on

Una dintre cele mai frecvente temeri pe care le au șoferii este incertitudinea care există de fiecare dată când pornesc la drum. În timp ce conducem, ne putem confrunta fie cu condiții climatice care pot pune în dificultate, fie cu situații neașteptate care ne testează cumpătul și capacitatea de a reacționa, ceea ce poate duce la provocarea unui accident. Poate fi o furtună neașteptată, polei, șoferi iresponsabili, animale libere etc. Și în aceste situații este foarte important să învățăm să minimalizăm riscul și să reacționăm în cel mai bun mod posibil, luând măsurile care se impun.

După cum sugerează și numele lor, situațiile neașteptate sunt cele care apar fără ca noi să fim pregătiți, așa că cel mai bun mod de a le înfrunta sau de a le evita este tocmai pregătirea. Cea mai bună soluție este atenția deosebită la trafic, analizarea drumul și împrejurimilor și aflarea informațiilor despre starea vremii înainte de a ieși din casă. Este evident că, în ciuda acestui fapt, putem avea surprize, dar anticipând ceea ce se poate întâmpla, riscul va fi mult mai mic.

Acvaplanare

Ploaia este unul dintre factorii externi care provoacă mai multe accidente, crescând considerabil riscurile în timpul condusului. Acest fenomen apare atunci când anvelopa nu este în măsură să evacueze toată apa de pe drum. Pierzând aderența pe asfalt, există riscul derapajului, ceea ce este foarte periculos, mai ales dacă conducem cu viteză mare. Atunci când ne confruntăm cu acest tip de situație, este foarte dificil să controlăm frânele și direcția vehiculului.

Pentru a evita acvaplanarea, este important să respectăm întotdeauna limita de viteză și să conducem mai încet decât în ​​mod normal dacă ploaia este foarte puternică, deoarece ploaia însăși ne împiedică să avem o vizibilitate bună pe șosea și a vehiculelor care circulă pe ea. De asemenea, trebuie să avem în vedere și faptul că această situație este direct legată de starea și calitatea anvelopelor. Cu cât este mai mică adâncimea benzii de rulare, cu atât este mai mică capacitatea de evacuare a apei. Din acest motiv, este indicat să verificăm periodic anvelopele, astfel încât riscul în aceste cazuri să fie mult mai mic.

Dacă, în ciuda reducerii vitezei și a anvelopelor bune, are loc acvaplanarea, nu trebuie să frânăm și să mișcăm volanul. Trebuie să luăm piciorul de pe accelerație, astfel încât vehiculul să încetinească și cauciucurile să revină pe asfalt.

Derapaj

Când anvelopele își pierd aderența pe un drum care nu este ud, are loc derapajul. Pentru asta, este, de asemenea, foarte important ca anvelopele noastre să fie bune, dar starea drumului pe care circulăm și viteza la care conducem pot influența și acest lucru. Reacția ar trebui să fie diferită în funcție de tipul de vehicul pe care îl avem. Dacă mașina noastră are tracțiune pe spate, va trebui să rotim volanul în direcția opusă celei din spatele vehiculului, luând piciorul de pe accelerație. Dacă mașina noastră este cu tracțiune pe față, vom proceda la fel, dar fără să luăm piciorul de pe accelerație.

Explozia unei anvelope

Dacă o anvelopă face explozie în timp ce conducem, este foarte important să menținem volanul drept, deoarece vehiculul va tinde să se rostogolească pe partea anvelopei care a explodat. Nu trebuie să niciodată să frânăm brusc în aceste situații, deoarece am risca să pierdem complet controlul. Cel mai bine este să încetinim schimbând viteza și să luăm piciorul de pe pedala de accelerație.

Frânarea de urgență

Este una dintre cele mai frecvente situații pe care le putem întâlni în timp ce conducem. În aceste cazuri, este important, de asemenea, să avem anvelope bune și să fie în stare bună, astfel încât frânarea să fie eficientă. Dacă mașina are ABS, trebuie să apăsăm frâna cât de tare putem și ambreiajul în același timp, prevenind astfel blocarea acestuia.

Accident

În cazul în care suntem implicați într-un un accident din cauza situațiilor neașteptate prezentate mai sus și doar mașina ne este avariată, putem răsufla ușurați. Daunele provocate mașinii de către o persoană terță se pot rezolva fără prea mari bătăi de cap.

Intrăm pe constataribucuresti.ro, sunăm la unul din  numerele de telefon de pe site pentru avizarea daunei. Avizarea daunei trebuie făcută imediat, chiar dacă constatarea daunei dorim să o efectuăm în altă zi.

Constatarea daunei auto de către un inspector de daune. Acest serviciu este oferit gratuit clienților cu o poliță RCA valabilă, care au fost implicați într-un accident auto și care efectuează reparația în unitatea celor de la constataribucuresti.ro.

Pe lângă acest serviciu vom beneficia și de consultanță în constatarea daunei, de programare la service și vom primi și autoturism la schimb pe perioada în care mașina va fi în reparație. Și, bineînțeles, toate reparațiile ni se vor deconta direct de către asigurator conform legii în vigoare. Oricine are de făcut constatari daune RCA trebuie sa intre pe acest site, întrucât poate avea parte de multe avantaje minunate.

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV4 ore ago

Debut spectaculos al confruntărilor Chefi la cuțite. Primul battle, lider incontestabil de audiență şi record în acest sezon

AUDIENȚE TVo zi ago

Chefi la cuțite, pe primul loc în topul audiențelor. Jurații și-au alcătuit echipele cu care intră în confruntările sezonului 12

Vedeteo zi ago

Decizia pe care a luat-o Adela Popescu după ce a plecat din emisiunea Vorbește lumea

Serialeo zi ago

În această seară, e supărare mare în episodul din Las Fierbinți: „Ești nebun cu munca! Stai toată ziua cu calul”

Platforma Online TVo zi ago

PREMIERĂ: Focus Sat TV lansează integral și în exclusivitate în România serialul Canal+ Original Brigada

Mondeno zi ago

Laurențiu Reghecampf sa mutat cu iubita lui Arabia Saudită. Corina Caciuc, posibil să fie iar însarcinată!

Vedeteo zi ago

După eșecul de la Survivior, Ionuț Iftimoaie a luat decizia să nu mai apară la TV, familia e mai importantă!

Emisiunio zi ago

În exclusivitate La Măruță, Valentin Sanfira a vorbit despre coșmarul vieții sale: „Dacă nu aveam cască… muream pe loc!”

Horoscopo zi ago

Horoscop marți, 26 septembrie 2023. Cele mai multe astre vor avea de caștigat!

Emisiuni2 zile ago

Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!

Monden2 zile ago

Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul

Facebook

Advertisement

IN Trending