Connect with us

Business

Cum să recunoști o bandă de alergat profesională

Published

on

Dacă sportul face parte din rutina ta zilnică și te poți considera deja avansat în ceea ce privește exercițiile fizice, atunci știi foarte bine cât de important este ca aparatele din sala de fitness să fie extrem de performante.

Și pentru că unul dintre cele mai comune și mai folosite aparate de la sală este banda de alergat, în continuare vom face referire la caracteristicile unui astfel de aparat de fitness.

Ce caracteristici trebuie să aibă o bandă de alergat profesională?

Ca orice aparat de fitness, banda de alergat trebuie să întrunească o serie de criterii pentru a fi potrivită sălilor de sport. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

  1. Puterea motorului

Ca și în cazul unei mașini, puterea motorului determină cât de performantă este banda de alergat. Este foarte simplu de evaluat acest aspect: cu cât se va alerga mai repede pe bandă, cu atât puterea motorului trebuie să fie mai mare.

În acest fel, este evident că acele benzi de alergat profesionale vor avea cât mai mulți cai putere (chiar și până la 6 CP).

  1. Tipul de bandă

Există 3 tipuri de benzi de alergat, ce ar trebui să se regăsească în toate sălile de fitness: electrice, mecanice și magnetice. Care este diferența între ele?

Benzile de alergat electrice – cele mai întâlnite, cele mai costisitoare, cele mai grele, dar și cu cele mai multe posibilități de setare a programelor și de conectare la diferite dispozitive inteligente. Acestea funcționează pe bază de electricitate, banda rulantă fiind pusă în mișcare de setările utilizatorului.

Benzile de alergat mecanice – sunt adesea întâlnite în sălile de sport, sunt ceva mai accesibile din punct de vedere al prețului, dar necesită un efort mult mai mare din partea sportivului. Banda rulantă, pentru că este ușor înclinată, este acționată de forța și viteza cu care utilizatorul o apasă.

Benzile de alergat magnetice – sunt asemănătoare cu cele mecanice, dar prezintă un element suplimentar și anume: posibilitatea de a controla nivelul de rezistență al benzii.  La fel ca cele mecanice, au avantajul de a nu necesita conectarea la curent electric, fiind și mai accesibile decât cele electrice din punct de vedere al prețului.

  1. Dimensiunile

Dimensiunea unei benzi de alergare trebuie să corespundă dimensiunilor utilizatorului. Astfel, pentru a face față oricărei conformații, o bandă de alergat profesională trebuie să aibă dimensiuni care să permită oricui să o folosească.

O lungime de 200 cm, lățime de aproximativ 90 cm și înălțime de 150 cm ar trebui să reprezinte dimensiunile aproximative ale unui model profesional.

  1. Greutatea susținută

La fel ca în cazul dimensiunilor, o bandă de alergat profesională ar trebui să susțină o greutate cât mai mare, pentru a asigura accesul oricărui utilizator la aparat. Astfel, o bandă de alergat folosită în centrele de fitness ar trebui să susțină o greutate maximă de 170 de kg.

  1. Multitudinea de programe disponibile

Cu cât o bandă de alergat are mai multe programe disponibile, cu atât aceasta îi va permite utilizatorului să-și personalizeze antrenamentul. În plus, pe lângă programele disponibile, o bandă de alergat trebuie să dispună de funcția de înclinare, pentru un efort mai mare.

Desigur, există mult mai multe criterii în funcție de care o bandă de alergat se încadrează în categoria profesională sau pentru uz rezidențial, însă acestea țin mai mult de partea tehnică.

Advertisement

Pentru cei care doresc să-și întărească musculatura făcând sport din confortul propriei locuințe, prețurile benzilor de alergat profesionale pot părea destul de mari. Înainte de a se îndrepta către o bandă de alergat cu un preț mai mic, este necesar să se analizeze foarte bine caracteristicile modelului profesional. Acesta, pe lângă faptul că este creat din materiale de calitate, ce asigură rezistența și durabilitatea, dispune de funcții net superioare unui model ieftin, ce vor ajuta în obținerea unor rezultate mai bune, într-un timp mai scurt.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending