Spread the love

Admiterea la facultate este un plan în care este nevoie să investești mult timp, dar și alte resurse care te pot ajuta să ajungi să studiezi acolo unde îți dorești. Facultățile pot condiționa admiterea, mai ales dacă vorbim despre dihotomia dintre locurile bugetate și cele cu taxă. În unele cazuri, probele care fac diferența pot consta în examinări scrise sau, cum este cazul facultăților de arhitectură, în prezentarea portofoliilor. Dacă visul tău este să devii arhitect și vrei să îți construiești un portofoliu impresionant pentru admiterea la facultatea de arhitectură, iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi. 

Analizează cerințele facultății de arhitectură la care vrei să studiezi

Înainte de a aplica la facultatea dorită este important să analizezi cerințele pe care le are instituția. Unele facultăți au stabilite, conform programei sau regulamentelor interne, o serie de examene la diferite materii. În acest caz este recomandat să optezi pentru meditatii arhitectura care să te ajute să te prezinți la examene mai bine pregătit și care să îți permită să realizezi un portofoliu cu care să obții calificativul „admis”. 

În acest sens poți opta pentru cursurile de arhitectura Nuvotek predate de tutori cu experiență, care cunosc cerințele facultăților și care au o rată ridicată de succes în ceea ce privește admiterea. Cu ajutorul acestora vei putea să te pregătești eficient și să te simți încrezător în forțele tale indiferent de dificultatea subiectelor pe care le vei primi la examenul de admitere. 

Selectează lucrările pe care le ai deja în portofoliu

Dacă ai deja un portofoliu, poți încerca să selectezi câteva lucrări, în funcție de cerințele pe care le are instituția de învățământ. Dacă deja ai început să lucrezi la portofoliul tău, atunci încearcă să combini cât mai multe elemente pentru a putea demonstra că ai abilitățile necesare pentru admitere și pentru continuarea studiilor. Trebuie să înțelegi că unele universități pot avea cerințe ridicate de la studenți, însă acest lucru se întâmplă tocmai datorită prestigiului și nevoii de delimitare a rezultatelor fiecărui student. Tocmai de aceea este recomandat să urmezi cursuri arhitectura, care te ajută să dezvolți un portofoliu bine structurat.

Creează un portofoliu, dacă nu îl ai deja realizat

Crearea unui portofoliu poate necesita mult timp și exercițiu, așa că înainte de admiterea la facultatea de arhitectură va trebui să te ocupi în detaliu de acest aspect. Pentru aceasta poți crea un portofoliu cu desene în creion, prin metoda clasică sau, dacă facultatea o permite, poți crea un portofoliu digital, realizat în programe speciale de grafică. Există o varietate de programe CAD tehnice, folosite chiar și pentru lucrările de construcții, care te pot ajuta să realizezi lucrări de desen tehnic. În același timp, poți opta și pentru programe de grafică uzuală, care îți permit să creezi detalii arhitecturale care să atragă atenția. 

Pregătirea pentru admiterea la facultatea de arhitectură este, cu siguranță, o provocare, însă rezultatele pot fi pe măsura așteptărilor atunci când alegi să etapizezi lucrările, punând accentul pe învățare și exersare. Alege să faci meditații arhitectură, să urmezi cursuri și să creezi lucrări relevante cu care să poți ieși în față la examenul de admitere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.