Connect with us

UTILE

Cum să-ți faci casa mai confortabilă?

Published

on

Toată lumea își dorește să se simtă bine în propria casă. Atunci când ești acasă vrei să te odihnești, să te bucuri de confort total și să construiești momente memorabile alături de familie. Din păcate, nu toate casele sunt confortabile. Unele sunt amenajate într-un mod mult prea rece, altele nu oferă suficientă lumină naturală, altele nu sunt suficient de spațioase, iar altele nu au piese de mobilier care să asigure confort.

Dacă vrei o casă în care să te simți bine, ai putea să ții cont de următoarele sfaturi.

Sfaturi utile pentru a spori confortul casei

  1.  Accesorizeaz-o cu plante și flori! Poți opta atât pentru plante naturale, cât și pentru plante artificiale. Plantele naturale au marele avantaj de a face aerul mult mai sănătos, însă necesită îngrijire. Plantele artificiale, în schimb, sunt decoratiuni interioare care creează un confort vizual și îți permit să pleci cu lunile fără a se strica.
  2.  Asigură-te că ai o casă cât mai luminoasă! Lumina poate să dea o importantă stare de confort. Asigură-te că îți petreci timpul în camerele cu geamuri cât mai mari și încearcă să lași lumina naturală să pătrundă în interior. Dacă nu ai ferestre suficient de mari, poți apela la mici trucuri pentru a crește nivelul de lumină naturală: culori cât mai deschise pentru mobilier, mese și uși din sticlă, oglinzi poziționate strategic etc.. Nu doar lumina naturală poate da acea doză de confort de care ai nevoie, însă. Poți obține și lumină artificială foarte confortabilă optând pentru lumânări, becuri cât mai bine alese și diverse alte lumini colorate.
  3. Cumpără cât mai multe textile și perne! Textilele și pernele moi pot crea o senzație de confort, atât vizual, cât și fizic. Optează pentru soluții cât mai colorate, care să te atragă la momente de leneveală. De asemenea, poți acorda o atenție maximă covoarelor și tuturor celorlalte elemente pe care le atingi inevitabil.
  4.  Asigură-te că piesele de mobilier sunt cât mai confortabile și ușor de folosit! Canapeaua, fotoliile, scaunele, patul și toate celelalte piese de mobilier pe care le folosești zi de zi trebuie să fie cât mai ușor de folosit. Dacă este nevoie, alege confortul fizic în detrimentul aspectului.
  5.  Nu uita de tablouri și de accesoriile de pe pereți! Pereții pot contribui și ei la senzația pe care ți-o oferă o încăpere. Asigură-te că îi vopsești în culori cât mai prietenoase și că îi accesorizeci cu tablouri potrivite pentru ambient.
  6.  Asigură-te că aerul din interior are o calitate foarte bună. Este unul dintre cele mai importante detalii. Dacă vrei o casă confortabilă, trebuie să respiri un aer curat, fără polen, acarieni sau praf. De asemenea, trebuie să ai o temperatură potrivită, între 23 și 25 de grade Celsius și o umiditate între 40 și 60%. Pentru a putea controla calitatea aerului poți opta pentru sisteme inteligente de climatizare.
  7. Asigură-te că izolarea fonică este foarte bună! Nu toate casele sunt bine izolate fonic. Dacă locuiești într-o casă veche dintr-un oraș aglomerat, s-ar putea să fii deranjat de zgomote. Partea bună este că orice locuință poate fi izolată fonic, atât cu o îmbunatățire a pereților, cât și cu geamuri foarte eficiente.
Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending