Connect with us

Business

Cum să-ți motivezi angajații să lucreze productiv

Motivarea angajaților este una dintre metodele prin care poți eficientiza activitatea companiei. Iată cum întreții productivitatea angajaților tăi.

Published

on

Sursa foto: Freepik.com

Implicarea angajaților este un aspect cheie în atingerea obiectivelor companiei. Însă motivația și productivitatea acestora depind de numeroși factori, cum ar fi stresul la locul de muncă sau acasă, calitatea mediului de lucru, modul în care sunt tratați de manager, starea de sănătate, programul la locul de muncă și felul în care sunt instruiți pentru îndeplinirea sarcinilor. Iată cum poți crește motivația angajaților tăi, pentru eficientizarea activității firmei. 

Creează un mediu de lucru plăcut 

Nimeni nu vrea să-și petreacă o mare parte din zi într-un loc neplăcut sau inconfortabil. În primul rând, asigură-le angajaților scaune ergonomice, dacă aceștia lucrează la birou. Un aparat de cafea și unul de apă sunt, de asemenea, de nelipsit. 

Decorează spațiul cu plante, mesaje pozitive sau tablouri moderne. Permite-le angajaților să își așeze pe birou lucruri personale, cum ar fi o fotografie de familie. În plus, atmosfera de lucru are un impact puternic, comunicarea deschisă cu angajații fiind esențială. 

Oferă-le posibilitatea de a lucra remote

Unii angajați, adesea cei care sunt părinți, nu se pot implica în totalitate din cauza responsabilităților de acasă. De asemenea, distanța mare dintre domiciliu și locul de muncă poate fi un stres suplimentar. Pe de altă parte, anumiți angajați lucrează mai bine singuri, în confortul de acasă. Astfel, o idee bună este să le oferi posibilitatea de a lucra remote. În această eră digitalizată, aproape totul se poate face de la distanță. Nu trebuie să-ți faci griji nici cu privire la semnatura olografa, deoarece aceasta poate fi obținută legal și în format electronic. 

Exprimă-ți aprecierea

Uneori, o simplă exprimare a recunoștinței poate face o diferență uriașă. Cei mai mulți angajați devin motivați atunci când se simt apreciați pentru munca depusă. Complimentează-i pentru realizări, oferă-le prime de sărbători sau carduri cadou, pentru a le crește încrederea de sine!

Actualizează constant modul de lucru

Un angajat nu își poate îndeplini sarcinile cu succes, dacă nu este bine instruit în acest scop. Este indicat să asiguri în mod regulat programe de training, pentru actualizarea modului de lucru. Profită de ședințele de grup pentru a asculta nemulțumirile angajaților sau dificultățile întâmpinate, nu doar pentru a împărți responsabilități. De asemenea, fii realist cu privire la obiective! 

Oferă bonusuri de performanță

În orice companie, unii angajați muncesc mai mulți decât alții, iar acest lucru se reflectă în realizările firmei. Cei care se remarcă în companie merită răsplătiți suplimentar pentru munca depusă, de exemplu, prin bonusuri de performanță. Acest lucru îi va motiva și pe ceilalți să se implice mai mult. 

Lasă-le timp să-și „reîncarce bateriile”

Într-un mediu de lucru alert, pauzele sunt mai mult decât binevenite. Atunci când lista de sarcini pare că nu se mai termină, angajații se simt din ce în ce mai obosiți. Organizează programul zilnic în așa fel încât aceștia să aibă pauze de masă și de cafea.

Oferă abonamente medicale și fitness

Starea de sănătate este o prioritate pentru toți. Problemele de sănătate nu doar că reduc productivitatea, ci cresc și absenteismul. Un abonament medical privat este un ajutor enorm pentru angajați. Acesta permite atât efectuarea investigațiilor de rutină, cât și tratarea rapidă a condițiilor medicale apărute. De asemenea, este important să încurajezi stilul de viață sănătos, care susține vitalitatea și reduce riscul de a dezvolta afecțiuni. Un abonament fitness sau un voucher de reducere pentru sala de sport poate fi o strategie. 

Încurajează creativitatea și inovația

Un mediu de lucru monoton și plictisitor nu întreține productivitatea, deoarece distruge motivația. Este indicat să îți încurajezi angajații să vină cu idei noi în proiectele companiei, să lucreze în echipă și să își exprime opinia în mod deschis. 

Așadar, ai grijă de angajații tăi și ia în considerare nevoile acestora, pentru a crea un mediu de lucru plăcut și productiv, dar și pentru a preveni stresul la locul de muncă. Nu uita că aceștia trebuie să vină cu plăcere la serviciu, deoarece aici își petrec cea mai mare parte din zi. 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Emisiuni6 ore ago

Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!

Monden13 ore ago

Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul

Seriale14 ore ago

Luminița, diseară, în Clanul: „Băiatul meu nu mai e în siguranță unde l-ai trimis. Tu l-ai băgat acolo, tu să-l scoți. Și repede. Nu mă face să…”

Horoscop17 ore ago

Zodiac chinezesc pentru luni, 25 septembrie 2023. Șobolanul trebuie să-și păstreze calmul

Horoscop19 ore ago

Zodii care își ascund sentimentele. Nativii care sunt greu de citit

Analize Audiente TV2 zile ago

PRO TV a dat lovitura cu Andreea Marin la show-ul Săriți de pe fix! Umilință pentru Adela Popescu. Vedeta PRO cifre de audiență mai mici decât Zâna Surprizelor!

Reality Show2 zile ago

Chefi la cuţite strânge rândurile competiţiei într-o nouă etapă a show-ului culinar: „Un bootcamp cum nu s-a mai pomenit!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Cel de-al doilea episod al noului sezon iUmor, lider detaşat de audiență

TV Divertisment Show2 zile ago

Un erou în carne și oase și un căpitan de vas, printre concurenții de duminică, de la “Tu urmezi!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Peste 1.1 milioane de telespectatori au fost, aseară, cu ochii pe Vocea României. Emisiunea a fost lider absolut de audiență!

Horoscop2 zile ago

Horoscopul zilei de duminică, 24 septembrie 2023. Ce nativ vor pierde pe toate planurile

Facebook

Advertisement

IN Trending