Connect with us

Studiu

Cum să vinzi casa ca un profesionist în momente de nesiguranță

Published

on

Reclame

Te-ai hotărât să-ți vinzi casa? Îți amintești de momentele când ai mai vândut câte ceva pe internet și a fost ușor? Ai dat un anunț și a apărut rapid și cumpărătorul?

Îți spui , probabil, “ cât de greu poate să fie?” “Oare ceilalți în jurul meu cât cer pe o casă ca a mea?”

Te uiți online, compari rapid cu ce ai de vânzare tu și te simți încrezător.

Apoi te gândești la viitorul minunat pe care îl vei avea în noua casă.

Timpul trece și începi să observi că nu apare cumpărătorul ala care să îți dea banii pe care îi vrei. În agenți nu ai încredere, pentru că nu cunoști ce ar putea face în plus pentru tine un profesionist. Doar ai primit vizite de la oameni care spun că sunt agenți imobiliari, fac poze, poate îți aduc și ceva așa ziși client, dar rezultatele nu apar.

Te-ai gândit că asta se întâmplă pentru că nu lucrezi cu agentul imobiliar potrivit?

Există câteva motive pentru care să îți dai casa pe mâna unui agent imobiliar profesionist:

  • Experiența și cunoștințele: Un agent imobiliar profesionist are experiență și cunoștințe în domeniul imobiliar și poate oferi sfaturi și informații utile legate de prețul pieței, negocieri, marketing și vânzări. Aceste sfaturi sunt susținute de o analiză comparativă de piață în funcție de ce s-a vândut în zona ta și de o analiză competitvă cu ce este scos la vânzare și nu se vinde de luni sau chiar ani de zile astfel încât să eviți aceste greșeli.
  • Accesul la rețelele de marketing: Un agent imobiliar are acces la o serie de rețele de marketing și poate ajuta să îți expui proprietatea către o audiență mai largă, ceea ce poate duce la un proces de vânzare mai rapid și la obținerea unui preț mai bun. Un exemplu ar fi expunerea pe social media unde casa ta poate fi prezentată într-un mod unic și original, și nu “la gramadă” cu alte case pe un site de imobiliare. În acest fel te diferențiezi și devii special.
  • Economia de timp și energie: Vânzarea unei case poate fi o sarcină dificilă și consumatoare de timp și energie. Un agent imobiliar poate prelua multe dintre responsabilitățile și poate oferi asistență în procesul de vânzare, inclusiv programarea vizionărilor, negocierea ofertelor și întocmirea documentelor. Sunt unii agenți imobiliari care încheie, chiar și în această perioadă când numărul vânzărilor a scăzut cu 50% în București conform ANCPI, și 1-2 tranzacții pe lună și au experiență în negocieri ca să citească semnalele nonverbale ale clientului. Aceste abilități se dobândesc în ani de experiență și prin investiția în cursuri de specialitate.
  • Negocieri eficiente: Un agent imobiliar profesionist are experiență în negocieri și poate ajuta să obții cel mai bun preț pentru proprietatea ta. Ei pot fi obiectivi și pot lua decizii bazate pe datele de piață, ajutând să eviți luarea unor decizii greșite sau emoționale. Dacă tot nu ai încredere într-un agent imobiliar pentru că este plătit printr-un comision, poți apela la un evaluator autorizat ANEVAR pentru o evaluare corectă, de unde scazi un procent de nevandabilitate de 20%-25%.

Un agent imobiliar are cunoștințe și experiență în domeniul imobiliar, în special în zona în care activează. Aceste cunoștințe includ tendințele pieței imobiliare, valoarea proprietăților din zonă, cerințele cumpărătorilor și multe altele. De asemenea, agenții imobiliari învață despre legile și reglementările aplicabile în ceea ce privește vânzarea și cumpărarea proprietăților și pot oferi astfel un sfat valoros și un suport juridic pentru a vă ajuta să evitați problemele și să vă protejați interesele în timpul tranzacției.

Agenții imobiliari pot oferi, de asemenea, o perspectivă obiectivă și imparțială asupra proprietății dacă ai șansa să lucrezi cu cineva care îți reprezintă doar ție interesele. În timp ce proprietarii pot deveni subiectivi și emoționali atunci când vine vorba de vânzarea casei lor, agenții imobiliari sunt obiectivi și se concentrează pe obținerea celui mai bun preț pentru proprietatea în cauză dacă este plătit de tine.

În plus, agenții imobiliari pot ajuta la identificarea problemelor cu proprietatea și la oferirea de soluții potrivite pentru a le remedia înainte să vină clienții să viziteze casa și să constați că nu te mai sună după vizionare. Conform expertului imobiliar Adrian Cioriță, unul din cel mai activ agent imobiliar pe rețeaua de socializare TikTok, rețea care prinde din ce în ce mai mult avânt la noi în țară “ cei mai mulți proprietari nu știu de ce clienții nu îi mai sună după vizionare. Din păcate, de cele mai multe ori, agentul imobiliar care îi aduce nu oferă feedback sau dacă o face este un feedback vag, fără cunoștinte despre psihologia umană”.

Aceste probleme pot include probleme cu structura casei, probleme cu documentele sau probleme cu proprietatea în sine. Un profesionist în vânzări și marketing vă poate rezolva problemele sau le poate transforma în oportunități pentru tipul de client care se potrivește cu ce aveți de vânzare. Prin identificarea și soluționarea acestor probleme înainte de a face publică proprietatea, puteți evita frustrările create de timpul mare de tranzacționare sau să obineți un preț corect.

În general, experiența și cunoștințele unui agent imobiliar pot face diferența în obținerea celor mai bune oferte și în încheierea cu succes a tranzacției. Este important să alegeți un agent imobiliar cu experiență și de încredere. Este ca și cum ați fi CEO-ul unei companii Fortune 500 și trebuie să vă angajați oameni în companie. Casa este produsul din companie și viitorul companiei depinde de cât de bine alegeți profesionistul care să vă reprezinte interesele.

Adrian Cioriță, expert imobiliar: “ Agenții imobiliari au o rețea extinsă de contacte și relații în comunitatea locală, ceea ce poate crește expunerea unei proprietăți și poate atrage un număr mare de potențiali cumpărători. Acești cumpărători sunt adesea în căutarea de proprietăți similare cu a ta și pot fi deja pre-calificați pentru a cumpăra o proprietate.

De asemenea, agenții imobiliari au acces la platforme online specializate, site-uri web și alte instrumente care le permit să listeze proprietatea pe o gamă largă de site-uri web și în publicații specializate. Această expunere extinsă poate ajuta la atragerea unui număr mai mare de cumpărători și poate crește șansele de a obține un preț mai bun. “

Agenții imobiliari pot ajuta la crearea unui plan de marketing personalizat. Acest plan poate include strategii de publicitate, campanii de marketing digital, materiale de promovare printate și multe altele. Utilizând aceste strategii, agenții imobiliari pot ajuta la atragerea unui număr mare de potențiali cumpărători și la creșterea expunerii proprietății.

În plus, agenții imobiliari pot ajuta la pregătirea proprietății pentru prezentare. Aceasta poate include identificarea problemelor cu proprietatea și sugerarea de soluții, precum și organizarea și curățarea proprietății pentru a fi prezentată în cel mai bun mod posibil. De asemenea, agenții imobiliari pot ajuta la realizarea de fotografii și videoclipuri profesionale ale proprietății, ceea ce poate fi esențial în atragerea potențialilor cumpărători.

Adrian Cioriță, expert imobiliar: “ În general, marketingul profesionist poate face diferența în atragerea unui număr mare de cumpărători interesați și în obținerea celui mai bun preț pentru o proprietate.  Agenții imobiliari pot utiliza experiența și cunoștințele lor pentru a vă ajuta să vă pregătiți proprietatea pentru prezentare și pentru a o promova eficient pe piață. Această abordare profesională poate fi esențială în obținerea unui preț mai mare și în gestionarea cu succes a tranzacției.

Agenții imobiliari pot efectua o analiză comparativă a pieței și pot identifica prețurile de vânzare ale proprietăților similare din zonă. Acest lucru poate ajuta la stabilirea unui preț corect și la evitarea prețurilor prea mari sau prea mici.”

Agenții imobiliari pot ajuta, de asemenea, la gestionarea procedurilor legate de vânzarea proprietății, inclusiv inspecțiile și evaluările necesare pentru a finaliza tranzacția. Aceste proceduri pot fi complexe și pot necesita cunoștințe și experiență pentru a fi gestionate corect. Agenții imobiliari pot ajuta la identificarea problemelor și la oferirea de soluții pentru a le remedia.

Adrian afirmă : “ În general, gestionarea tranzacției poate fi o parte complexă și stresantă a procesului de vânzare a unei proprietăți. Agenții imobiliari pot ajuta la gestionarea acestor aspecte și pot asigura faptul că tranzacția se desfășoară în mod corespunzător și în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.”

În general, economisirea timpului și a energiei proprietarilor poate fi un aspect valoros al lucrului cu un agent imobiliar. Agenții imobiliari pot prelua multe dintre sarcinile implicate în procesul de vânzare a unei proprietăți, permițând proprietarilor să economisească timp și energie și să se concentreze pe alte aspecte ale vieții lor.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending