Connect with us

LIFE STYLE

Cum te organizezi pentru musafiri

Published

on

Cum te organizezi pentru musafiri

Organizarea unui eveniment care implică prezenţa musafirilor în casa ta, poate fi extrem de solicitantă. De la amenajarea spaţiului, aranjarea mesei şi stabilirea meniului, până la creionarea unui plan care să includă acţiuni legate de ocazia pentru care organizezi evenimentul respectiv, totul trebuie stabilit cu mare precizie şi exactitate.

Amenajarea spaţiului

Organizarea unei mese la tine acasă, poate reprezenta o provocare. Din acest motiv, este indicat să fii pregătit cu mese şi scaune pliante, cu farfurii de rezervă şi cu multe idei creative. Încearcă să eliberezi cât mai mult spaţiul disponibil, îndepărtând piesele de mobilier care nu sunt necesare, obţinând astfel mai mult loc de mişcare. Stabileşte din postura de gazdă o amplasare a invitaţilor la masă, grupându-i în funcţie de relaţiile dintre aceştia, dar şi de preocupările comune pe care le manifestă.

Aranjarea mesei

Aranjarea întregului amplasament al mesei reprezintă un palier foarte elaborat, astfel că îţi va fi foarte greu să respecţi toate regulile de servire a mesei. Cu toate acestea, vei putea aranja masa ţinând cont câteva date de bază. Vei avea grijă să pui atâtea farfurii şi tacâmuri, câţi invitaţi vor fi la masă. Peste farfuria suport, adaugi farfuria pentru felul principal şi farfurioara pentru gustări. Nu uita de două rânduri de cuţite şi furculiţe, cuţitele poziţionate în partea dreaptă şi furculiţele în partea stângă a farfuriilor. Adaugă pahare de vin şi apă, eventual şi linguriţa de desert poziţionată în capătul opus al farfuriilor. Asigură-te că este loc suficient pentru platourile şi tăvile cu preparate,   şi amenajează la îndemână un bar pentru băuturi, prevăzut  cu frapiere şi gheaţă. Poţi opta pentru farfuriile şi vesela de unică folosinţă, însă doar atunci când cadrul general nu este foarte sofisticat. Acest tip de accesorii este recomandat pentru cinele relaxate, alături de prietenii foarte apropiaţi.

Meniuri şi preparate culinare

Evident, cel mai solicitant capitol va fi cel reprezentat de meniu. Poţi alege să petreci ore bune în bucătărie, preparând gustări şi feluri principale, deserturi şi torturi. Însă dacă doreşti să îţi scuteşti timpul şi să te bucuri relaxat de câteva ore alături de musafirii tăi, poţi comanda mâncare gata preparată, o practică extrem de comodă şi avantajoasă. De aici poţi comanda pentru invitaţii tăi sortimente diferite de pizza, cât şi alte preparate culinare care vă vor răsfăţa cu arome specifice şi cu texturi delicioase.

Livrată prompt, la temperatura optimă şi la o calitate impecabilă, mâncarea comandată se va constitui în meniul ideal pentru musafirii tăi. Chiar mai mult, abordând acest tip de servicii, ai posibilitatea de a-ţi surprinde musafirii veniţi de pe alte tărâmuri, cu preparate specifice bucătăriei ţării lor. Astfel, dacă vrei să nu dai greş cu preparatele culinare şi doreşti să ai cât mai mult timp pentru organizarea momentului respectiv, poţi comanda pentru invitaţii tăi orice tip de preparate culinare, de la gustări şi feluri principale, până la deserturi, obţinând un meniu variat, delicios şi foarte apetisant.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending