Connect with us

UTILE

Cum te raportezi la carii și la dinții galbeni?

Published

on

Doctor Cristina Munteanu, dentistul tuturor, ne vorbește despre cum facem din igiena orală un stil de viață

 

Poate că e mult spus stil de viață, însă astăzi, calitatea vieții noastre este dată și de sănătate și de frumusețea unui zâmbet. Estetica și funcționalitatea se completează în câmpul stomatologiei tocmai din nevoia absolută de a zâmbi frumos. Zâmbetul rămâne integrator social, iar cât de drepți sau cât de albi sunt dinții tăi poate determina apartenența ta la un anumit context, precum o slujbă mai bună, o relație înfloritoare ș.a.m.d.

 

„Avem pacienți care cer albire dentară, dar omit că până să ajungi la albire, dinții tăi trebuie să fie integri și sănătoși. Adică, dacă ai carii, acestea trebuie neapărat tratate.”, ne spune Dr. Cristina Munteanu, medic coordonator al Clinicilor Cris Smile din București.

 

„Modul în care pacientul se raportează la sănătatea orală este vital. De obicei, am observat, după tendințe – fie apetența către estetică – albiri, fațete etc – fie respingerea totală a tratamentelor scumpe și o tendința de a fugi de dentist tocmai din considerentul prețului. Niciuna dintre aceste deprinderi nu este sănătoasă. Mersul la dentist trebuie să facă parte din stilul nostru de viață. O vizită o dată la șase luni te scutește de multe cheltuieli și bătăi de cap pe termen lung.”

 

Așadar, în opinia doctorului Munteanu, cele mai importante detalii pe care e bine să le ții minte atunci când vine vorba de zâmbetul tău:

 

  1. Dantura sănătoasă și frumoasă te ajută să te integrezi mai bine social. Da, te face mai popular și mai apreciat. Studiile arată că o persoană cu dinți frumoși, insuflă încredere și siguranță.
  2. Nu presupune că știi ce tratament ți se potrivește. „Scos nerv” sau extracție sunt pe buzele tuturor pacienților cărora le place să își pună singuri diagnostic. Ai încredere în specialiști și lasă-te pe mâna lor – obturație de canal e ceea ce îți face în termeni medicali, doar dacă ai o carie profundă. Nicidecum dacă ai o carie superficială.
  3. Întreabă și spune clar ce așteptări ai de la medicul tău dentist. Cu cât comunici mai deschis și mai clar, cu atât rezultatele vor fi mai eficiente și mai rapide. Medicul îți vrea binele, nu neapărat banii.
  4. Include în stilul tău de viață profilaxia dentară. Sună banal dar face, în decurs de 20 de ani, diferența dintre protezare și dentiția naturală. E ca atunci când vopsești constant un gard metalic. Vopseaua îl protejează și, pe termen lung, îl conservă.

 

Altfel, dr. Munteanu vă așteaptă la cabinet, unde puteți continua discuțiile, programa o consultaţie și identifica metode moderne de tratament.

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending