Connect with us

LIFE STYLE

Cum vă puteți răcori dormitorul în nopțile fierbinți de vară? 3 modalități eficiente

Published

on

Cum vă puteți răcori dormitorul în nopțile fierbinți de vară

Pe măsură ce nopțile de vară devin din ce în ce mai fierbinți și incomode, poate fi problematic să ne odihnim corespunzător. Mulți dintre noi amânăm ora de culcare din cauza căldurii și tot din cauza căldurii ne trezim dimineața devreme, așa că nu este de mirare dacă nu putem fi energici, voioși și productivi acasă și la locul de muncă. Lăsarea unei ferestre deschise s-ar putea dovedi o soluție insuficientă când temperaturile se mențin ridicate pe toată durata nopții, iar alte persoane nu pot dormi cu fereastra deschisă din cauza zgomotului exterior.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități prin care să vă mențineți dormitorul răcoros pe parcursul nopților sufocante de vară sau în timpul unui val de căldură, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta:

Investiți într-o saltea care reglează temperatura corpului

Găsirea celei mai bune saltele este cheia pentru un somn bun, mai ales în timpul verii. Dacă simțiți că vi se încinge corpul în timp ce dormiți și acest disconfort vă face să vă treziți de mai multe ori pe parcursul nopții, înseamnă că salteaua pe care dormiți nu este cea mai potrivită. Majoritatea oamenilor nu știu ce impact substanțial are salteaua asupra temperaturii corpului în timpul nopții. În prezent, există mai multe opțiuni de saltele disponibile care vă pot ajuta să vă reglați temperatura corpului. În general, o saltea cu un conținut ridicat de umplutură naturală, cum ar lână, bumbac sau bambus este adesea o alegere excelentă pentru cei care nu pot dormi noaptea din cauza căldurii, deoarece aceste tipuri de saltele tind să fie mai răcoroase și, de asemenea, sunt în mod natural hipoalergenice. Alte opțiuni de luat în considerare sunt saltelele premium din spumă cu memorie gel, care se bazează pe tehnologia inteligentă de reglare a temperaturii, asta însemnând răcoare în timpul verii și un plus de confort termic în timpul iernii. Aceste tipuri de saltele sunt fabricate cu un gel rece care se adaptează la temperatura corpului și reglează astfel temperatura mediului de dormit, rezultând un somn cu adevărat revigorant.

Țineți la distanță lumina soarelui

Jaluzelele și draperiile nu sunt folosite doar pentru a împiedica pătrunderea luminii, ci pot fi folosite și pentru a controla eficient temperatura din dormitor. Va trebui mai întâi să luați în considerare anumiți factori, precum direcția în care este orientată ferestra, deoarece o cameră orientată spre sud va avea nevoie de materiale mai groase, termice, pentru a menține o temperatură confortabilă. La rândul lor, jaluzelele reglabile sunt o altă opțiune ptorivită pentru dormitor, deoarece împiedică pătrunderea luminii și asigură intimitate. Jaluzelele din lemn sunt excelente pentru a menține o temperatură mai scăzută în dormitor și în toată casa, deoarece vă permit să reglați cantitatea de lumină care se filtrează în cameră. Lemnul acționează și ca un conductor natural de căldură, ceea ce înseamnă că acționează ca un scut în fața căldurii exterioare.

Optați pentru un ventilator de cameră

Dacă dormitorul este prevăzut cu jaluzele din lemn interioare sau exterioare, tot ce mai aveți nevoie este un ventilator eficient. Accesați https://www.mobilab.ro/ pentru a explora mai multe tipuri de ventilatoare potrivite pentru dormitoare. Iar dacă doriți și răcoare, dar și să vă odihniți fără să fiți deranjat de lumina soarelui, atunci optați pentru jaluzele opace. Țesătura groasă va menține temperatura scăzută și vă va ajuta să beneficiați de un somn mai bun în timpul verii.

Pentru un stil de viață sănătos, este necesar să dormiți suficiente ore în fiecare noapte, așa că încercați să stabiliți și să respectați un program de culcare și de trezire. Evitați să stați cu telefonul în mână sau în fața calculatorului înainte de ora de culcare, deoarece lumina albastră emisă de telefoanele mobile vă poate păcăli creierul să creadă că este zi. Lumina galbenă de la o lampă de noptieră va crea un mediu mai confortabil pentru somn și relaxare.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending