Connect with us

Sport

Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică de la Cluj-Napoca, la TVR 3

Published

on

Foto Credit: TVR

Elita gimnasticii ritmice internaţionale se vede la Televiziunea Română. Telespectatorii TVR 3 vor putea urmări direct şi în înregistrări cele mai bune sportive din lume, care vor concura la Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică de la Cluj-Napoca.

Competiţia se va desfăşura pe BT Arena, în perioada 26-28 august, unde vor fi prezente 200 de sportive din 32 de ţări (43 de gimnaste la individual şi 18 ansambluri). Pe lângă reprezentantele Europei, vor participa sportive din Statele Unite, Mexic, Japonia, Kazahstan, Australia, Brazilia şi Canada.

Pentru România vor concura la World Chellenge Cup Annaliese Drăgan şi Andreea Verdeş. Pentru gimnastele din întreaga lume, această ediţie este extrem de importantă, fiind ultima competiţie de mare anvergură care se va desfăşura înaintea Campionatelor Mondiale de la Sofia din luna septembrie.

Programul transmisiunilor TVR 3:

26.08.2022, ora 15:15  Concurs individual cerc şi minge.

Grupa C. (Transmisiune directa de la Cluj)

27.08.2022, 15:30 Concurs individual maciuci si panglica. Grupa C. (Înregistrare  de la Cluj)           

28.08.2022, 13:10 Finale pe obiecte cerc, minge, maciuci si panglica.Finala ansambluri. (Transmisiune directa de la Cluj)

Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică de la Cluj-Napoca este comentată pentru TVR de Monica Bucur: „Va fi o competiţie la care graţia si performanţa vor fi la cel mai înalt nivel, pentru că medaliatele cu aur la Jocurile Mondiale din iulie (Birmingham, SUA) – Daria Atamanov (Israel), Sofia Rafaelli (Italia) şi Boryana Kaleyn (Bulgaria), dar şi Fanni Pigniczki (Ungaria) – pe podium la Birmingham,  Darja Varfolomeev (Germania) – câştigătoare a 10 medalii la Cupele Mondiale în acest an, vor vor fi prezente pe covorul din Cluj Arena.

Componentele ansamblului Italiei, medaliat cu bronz la JO Tokyo, vor face spectacol la Cluj, ca de altfel şi reprezentantele Bulgariei, Azerbaidjanului şi Japoniei. Aşteptăm evoluţii deosebite şi din partea reprezentantelor României, Andreea Verdeș și Annaliese Drăgan (finalistă la Jocurile Mondiale de la Birmingham, locul 6 la minge şi 8 la măciuci)”.

Competiția este formată din două probe distincte: proba individuală și proba de ansamblu. Vineri și sâmbătă au loc calificările, când gimnastele vor concura pentru obținerea punctelor necesare accederii în finala de duminică. Probele incluse în concurs: cerc, minge, măciuci și panglică, iar la ansamblu sunt 2 probe: cu 5 cercuri şi cu 3 panglici şi 2 mingi.

La Cluj va fi prezent minstrul Sportului, Eduard Novak, dar şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, Morinari Watanabe.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending