Connect with us

UTILE

Cuplurile pot petrece un altfel de Valentine’s Day: Se luptă online în competiții de League of Legends: Wild Rift pe 14 februarie

Avatar

Published

on

Dacă până acum cel mai comun mod de a sărbători Valentine’s Day era la o cină în oraș sau într-o călătorie spontană, în contextul actual al pandemiei și restricțiilor impuse, cei mai mulți vor alege să petreacă acasă, într-un mediu safe. Cuplurile pot răspunde invitației lansată de streamerii de gaming IceManLukcy și Antonia Nuckle de a petrece Valentine’s Day acasă, dar totuși într-un mod inedit, jucând League of Legends: Wild Rift alături de alte cupluri.

 

League of Legends: Wild Rift este varianta de mobile a legendarului jocul de strategie League of Legends, în cadrul căruia două echipe formate din cinci campioni se înfruntă pentru a distruge baza inamică. Jocul se adresează atât jucătorilor veterani care doresc o experiență competitivă, cât și noilor veniți care vor să se distreze cu prietenii.

Pe 14 februarie, timp de două ore, cuplurile de gameri, dar și cei care sunt single, pot sărbători jucându-se League of Legends: Wild Rift pe canalele de YouTube și Twitch ale streamerilor IceManLukcy și Antonia Nuckle.

Cei care vor să participe pot intra pe canalele streamerilor care vor găzdui evenimentul și pot juca împreună meciuri de Wild Rift:

IceManLucky – https://www.twitch.tv/icemanlucky

Antonia Nuckle – https://www.youtube.com/c/AntoniaNuckle

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

Depozite frigorifice cu atmosfera controlata pentru depozitarea fructelor si legumelor

Avatar

Published

on

Atmosfera controlata este o metoda de stocare care prelungeste durata de viata a fructelor si legumelor prin controlul concentratiei de gaze care influenteaza procesul de coacere a fructelor si legumelor. Pentru acest lucru, exista diverse echipamente frigorifice speciale care sunt dedicate conservarii fructelor si legumelor pentru a le putea asigura o viata indelungata dar si toata prospetimea pe care ne-o dorim de la fructele si legumele respective.

Utilizarea atmosferei controlate aduce multe avantaje diferite, scopul principal fiind acela de a creste viata fructelor si legumelor. Fructele si legumele se coc intr-o atmosfera libera, ceea ce le face ca intr-un timp scurt sa se strice. Insa, utilizand echipamentele frigorifice potrivite, respiratia fructelor va fi controlata ceea ce va incetinii considerabil acel proces de coacere.

Indiferent de situatie, in momentul in care discutam despre depozitarea produselor alimentare inainte ca acestea sa fie comercializate, este esential sa fie luate in calcul cele mai eficiente solutii pentru pastrarea alimentelor proaspete. Daca alimentele nu sunt pastrate in conditii optime pe tot parcursul depozitarii, se vor deteriora datorita actiunii agentilor externi precum aerul, temperatura, umezeala sau chiar bacterii si diversi daunatori.

Printre produsele alimentare care necesita un tratament special pe parcursul depozitarii, numaram cel mai frecvent legumele si fructele.

Desi degradarea produselor alimentare precum sunt fructele sau legumele nu se poate stopa, pentru o perioada limitata, se poate incetini astfel incat sa poata ajunge pe raft si comercializate ulterior catre clientul final, in deplina siguranta. Conditiile de depozitare precum temperatura, nivelul de umiditate sau compozitia atmosferei din depozit, sunt conditii cheie care trebuie respectate astfel incat fructele si legumele sa isi pastreze prospetimea.

Pentru acest lucru, exista acea solutie de depozitare in atmosfera controlata, depozitare care ajuta la incetinirea degradarii produsului, incetinind substantial procesul de coacere. Aceasta tehnica este mult mai avantajoasa si nu implica nici un fel de pericol pentru consumator. O alta alternativa care se utilizeaza destul de des, insa poate reprezenta un pericol pentru consumator, consta in utilizarea conservantilor chimici si pesticidelor. Aceasta alternativa ajuta la prelungirea duratei de viata a alimentelor, insa, nu si sanatatea oamenilor, iar pe termen lung, efectele consumarii unor astfel de alimente tratate, pot fi extrem de periculoase.

In ceea ce priveste utilizarea unor depozite si echipamente frigorifice speciale pentru prelungirea duratei de viata a fructelor si legumelor, potentialul din toate punctele de vedere, este unul urias. Cele mai importante avantaje in acest sens, sunt reprezentate de o reducere semnificativa a pierderilor post-recoltare si ajuta foarte mult la mentinerea valorilor nutritionale cat si valorilor in ceea ce priveste piata de desfacere.

Echipamentele frigorifice cu atmosfera controlata, au la baza utilizarea azotului. Practic, acest azot are rol de inlocuitor al oxigenului care in timp afecteaza alimentele. Azotul previne degradarea fructelor si legumelor in momentul in care acestea sunt expuse, incetinind atat cat trebuie procesul de oxidare. Practic nu exista nici un fel de pericol pentru sanatatea consumatorului. Nu sunt utilizate chimicale pentru conservarea alimentelor, ci astea doar sunt pastrate intr-un mediu care le face sa „imbatraneasca” mai greu.

Depozitarea pe termen lung a unei varietati de culturi, precum si transportul pe distante lungi, a permis satisfacerea asteptarilor consumatorilor in ceea ce priveste aprovizionarea cu multe tipuri de fructe si legume proaspete pe tot parcursul anului. Acest lucru este posibil numai cu utilizarea mai multor tehnologii de postrecoltare.

Acestea fiind spuse, o solutie excelenta pentru pastrarea alimentelor proaspete pentru o perioada lunga de timp, consta in utilizarea unor sisteme de depozitare in atmosfera controlata cu tehnologii Parker. Este vorba despre sistemul SmartStock.

Utilizand acest sistem, este redus continutul de oxigen dintr-un depozit frigorific, ceea ce duce automat la incetinirea acelui proces de degradare a alimentelor depozitate. Astfel, aceasta atmosfera este posibila datorita introducerii azotului intr-o concentratie ridicata, prin intermediul unui generator Parker. Ulterior, un sistem automat va monitoriza si controla valorile necesare precum concentratia de oxigent, temperatura camerei, nivelul de umiditate si RH-ul, astfel incat alimentele sa poata fi pastrate intr-o stare perfecta pe tot parcursul stocarii.

Care sunt cele mai importante avantaje ale unui sistem SmartStock?

  • Cresterea duratei de depozitare a alimentelor mai ales in ceea ce priveste fructele si legumele
  • Monitorizare continua a parametrilor de depozitare
  • Controlul automat al atmosferei de depozitare
  • Posibilitatea extinderii sistemului o data cu cresterea depozitului

In mod inveitabil, fructele si legumele cu timpul se vor strica daca nu sunt pastrate in anumite conditii, pentru simplul fapt ca asta este natura lor. Cu alte cuvinte, chiar si fructele si legumele respira si absorb oxigen si elimina dioxid de carbon. Astfel, are loc acel proces natural de coacere si maturare.

In cazul in care va numarati printre aceia care aveti o afacere in domeniul alimentar si va doriti ca alimentele dumneavoastra sa poata fi pastrate in cele mai bune conditii dar si la o prospetime maxima, depozitarea lor utilizand o atmosfera controlata, cu siguranta reprezinta solutia optima, tocmai datorita faptului ca, o astfel de depozitare incetineste procesul de coacere si maturare, oferind posibilitatea de a consuma mai tarziu, fructe si legume aromate si cu proprietati excelente. Nu uitati ca, mai devreme sau mai tarziu, fructele si legumele se pot strica chiar si in acele conditii, coacerea si maturarea lor fiind mai degraba amanta ci nu stopata, prin modificarea conditiilor atmosferice din depozit astfel incat sa se reduca procesul de respiratie al acestora.

Nu uitati nici de cel mai important avantaj, care se refera la faptul ca, prospetimea si calitatea fructelor si legumelor, nu vor fi afectate precum in cazul utilizarii substantelor chimice. Toate detaliile cu privire la atmosfera controlata dintr-un depozit alimentar, puteti gasi accesand Frigotherm.ro

 

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Gold Park oferă posibilitatea de achiziție sau închiriere de spații pentru firme în Cluj-Napoca

Avatar

Published

on

goldpark.ro

Gold Park este o agenție imobiliară din Cluj care pune la dispoziție clienților interesați posibilitatea de a închiria un spațiu potrivit pentru desfășurarea activităților din firma pe care o dețin. Pentru cei care vor să se extindă sau vor să facă o achiziție semnificativă pentru firmă pot opta pentru varianta de a cumpăra un spațiu.

Orice variantă s-ar alege este important locul în care se află sediul firmei și aspectul acesteia. Clădirea este prima impresie a clienților care calcă pragul și implicit cartea de vizită al patronului. Este un aspect important în care trebui investit și trebuie ales cu grijă.

Prosperitate și dezvoltare

Pentru o bună funcționare a lucrurilor dintr-o firmă este important ca angajații să se simtă în largul lor și să le facă plăcere să vină dimineața la muncă. Cu cât angajați se simt mai bine și mai relaxați, cu atât rezultatele vor crește și interesul și implicarea vor avea un nivel mai ridicat din partea lor.

Pentru ca o firmă să prospere sunt multe lucruri de luat în vedere, printre care și „casa” care o găzduiește. Cei de la goldpark.ro pot oferi variante diverse pentru cerințele fiecărui client pentru ca acesta să găsească spațiul perfect. Cu ajutorul acestei agenții imobiliare se economisește timp și este o grijă în minus pentru cel care deține firma. Tot ce trebuie să facă este să indice reprezentanților locația, suprafața și prețul în care vor să se încadreze și aceștia îi vor prezenta doar opțiunile care se pliază pe cerințele lui.

O clădire nouă sau renovată nu se compară cu un spațiu închis și cu pereții șterși. În primul rând clădirile pe care le pun la dispoziție cei de la Gold Park sunt noi sau recondiționate și au un aspect plăcut. Pe lângă acest aspect este importantă și siguranța angajaților și a celor care calcă pragul, așadar o astfel de clădire poate acoperi toate aceste lucruri și nu numai.

Poziționarea sediului este importantă pentru că permite sau nu accesul clienților. Dacă este aproape de centru, facilitează clienților accesul și se evită optarea pentru alegerea competitorilor de pe piață.

Cumpărare sau închiriere?

Această agentie imobiliara din Cluj pune la dispoziție ambele opțiuni. Pentru acestea, fiecare persoană ia decizia care se pliază mai bine pe dorințe și cerințe. Totuși, atunci când o persoană juridică face o astfel de achiziție există anumite avantaje și beneficii, în special în privința TVA-ului.

Taxele diferă la persoanele juridice în vederea achiziționării unui imobil și pe lângă aceste lucruri există și alte avantaje precum investițiile pentru aspectul clădirii. Atunci când deții un spațiu este mult mai avantajos să faci orice modificare, fără să fie bani aruncați degeaba, deoarece este un spațiu permanent.

Se pot aduce modificări fără grija că în cateva luni sau ani se va elibera spațiul și deținătorul firmei va fi nevoit să facă aceleași investiții în alt loc. Toate aceste aspecte sunt importante și trebuie cântărite înainte de a lua o decizie și cei de la Gold Park pot ajuta clienții cu orice informație.

Contact:

office@goldpark.ro

0770.896.896

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Implantul dentar – soluția salvatoare în cazul dinților lipsă

Avatar

Published

on

implant dentar

Pierderea unui dinte provoacă disconfort psihologic și are un efect negativ asupra întregii danturi. Implantul dentar este cea mai nouă și eficientă metodă de tratament care vă permite să plasați un dinte artificial în locul celui pierdut. Un implant dentar este o „rădăcină” artificială pe care se sprijină un „dinte nou”.

Majoritatea implanturilor dentare sunt fabricate din titan, material biocompatibil care crează o legătură strânsă cu osul maxilarului.

Pe implanturile dentare se pot atașa diferite tipuri de coroane sau proteze dentare fixe și/sau semifixe. Astfel, are loc o înlocuire completă a dinților pierduți.

Când este implantul dentar soluția potrivită?

Implantul dentar ajută la rezolvarea multor probleme. Acesta poate înlocui orice dinte de pe arcadă, corectând astfel unele imperfecțiuni anatomice ale feței și restabilind funcția masticatorie.

De asemenea, implanturile dentare se recomandă pentru acei pacienți care, dintr-un anumit motiv, au mai mulți dinți lipsă. Dacă se pierd patru sau mai mulți dinți adiacenți, o lucrare protetică se va sprijini pe implanturi plasate în osul maxilarului. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să puneți câte un implant în locul fiecărui dinte lipsă. De exemplu, pentru o lucrare fixă pe implanturi dentare de patru elemente, cel mai adesea, sunt necesare doar două implanturi, iar pentru o proteză care înlocuiește o arcadă întreagă, uneori patru implanturi pot fi suficiente.

Beneficiile implantului dentar

Care sunt avantajele implantului dentar față de o punte pe dinți?

  • Dinții vecini sănătoși nu sunt afectaț
  • Implanturile ajută la reducerea forțelor masticatorii exercitate asupra dinților adiacenț
  • Nu există restricții de vârstă pentru inserarea implanturilor dentare.
  • Implanturile dentare previn atrofia osoasă.
  • Implanturile practic nu diferă de dinții naturali și nu dau impresia că există un corp străin în gură.
  • Coroanele plasate pe implanturi dentare se simt, funcționează și arată la fel ca dinții naturali.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți tratamentul cu implant dentar?

Tratamentul cu implanturi dentare este un proces destul de lung și laborios, deoarece plasarea implantului se poate amâna și mai multe luni în cazul în care există infecții rămase în urma extracțiilor dentare.

Înainte de operație, medicul stomatolog, împreună cu pacientul, decid unde vor fi plasate implanturile. Apoi implanturile sunt inserate sub anestezie locală. În decurs de 3-6 luni implantul trebuie să fuzioneze cu osul maxilar. Când implanturile sunt complet stabilizate, coroanele, punțile sau alte structuri protetice sunt așezate pe ele.

Care sunt efectele secundare ale implantului dentar?

După plasarea implanturilor dentare pot apărea dureri minore, pe termen scurt, și umflături. Cu toate acestea, medicul dentist va lua toate măsurile necesare pentru a reduce aceste efecte secundare. După plasarea implantului dentar, pentru o perioadă de timp, zona operată trebuie protejată de traumatisme care pot fi provocate inclusiv prin consumul de alimente solide.

Cât costă un implant dentar?

Desigur, atunci când se ia în considerare posibilitatea plasării implanturilor dentare, nu se pot ignora aspectele financiare. Tratamentul cu implanturi dentare nu este un tratament ieftin. Dar făcând o alegere în favoarea implanturilor, rezolvați o serie de probleme legate de sănătate, aspect, stimă de sine. Prin urmare, costul unui implant dentar nu trebuie considerat drept principalul criteriu de selecție. Se poate întâmpla ca implanturile ieftine să nu se integreze, iar procedura va trebui reluată.

Pentru a alege cel mai bun implant dentar este important să discutați cu medicul dvs. care vă va recomanda cea mai bună soluție în cazul dvs.

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Toate cele necesare în creșterea micuțului tău le găsești pe Littleprints.ro

Avatar

Published

on

 

Primii ani de viață ai bebelușului tău sunt cei mai importanți, căci atunci are loc dezvoltarea lui. Acesta este ca un burete care absoarbe rapid tot ce se întâmplă în jurul său și implicit obiectele cu care interacționează, iar littleprints.ro știe acest lucru. De aceea produsele lor destinate bebelușilor sunt confecționate din materiale calitative, culori fascinante și potrivite chiar și pentru cei mai sensibili bebeluși.

 

Obiecte funcționale, dar și potrivite pentru o mamă în pas cu moda

 

Fiecare articol al celor de la Little Prints, este nu numai folositor pentru mamele ocupate, dar vin cu designuri creative atât apreciate de acestea, dar mai ales de cei mici. Culorile pastelate, modelele interesante, dar și ușurința cu care belelușii se obișnuiesc cu produsele lor, sunt puncte cheie atunci când vrei să alegi lucruri bune pentru acesta. Fie că e vorba despre suzete, sau cănile pentru cei care deja au mai crescut un pic, toate vin în culori vibrante, iar cănile pentru gustări anti-vărsare sunt perfecte pentru cei mici a căror energie uneori poate produce mici accidente. Pentru mamele care își găsesc o reală plăcere în a-și îmbrăca copilul în cele mai fashion haine, produsele acestui site completează perfect orice ținută, fiind nu numai folositoare ci și niște accesorii indispensabile.

 

Baby nest-urile au devenit foarte populare și se află chiar și acestea printre produsele de pe site-ul lor. Sunt ideale pentru nopțile când vrei să dormi cu belebușul în pat fără a-i pune în pericol viața, sunt reprezentarea propriului său spațiu, exact că în burta mamei, care îi conferă o stare de calm, siguranță și confort, în același timp oferindu-i libertatea de a-și dezvolta abilitățile motrice și cognitive. Fiind folosite materiale hipoalergenice, pielea bebelușului nu va fi nicicând predispusă spre iritații sau alergii, oferindu-i cel mai odihnitor somn. Sunt extrem de funcționale chiar și ca saltele, acestea putând fi extinse, pentru momentele petrecute cu bebelușul pe podea jucându-vă sau chiar pentru momentul schimbării scutecelor.

 

Cert este că cei de la Little Prints, vin cu produse calitative, design-uri moderne, la prețuri accesibile pentru toate mamele dornice de a-i oferi bebelușului numai lucruri bune.

 

Pentru detalii despre comenzi îi poți contacta la numărul de telefon 0725766847.

 

hello@littleprints.ro

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

Avatar

Published

on

By

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine, pentru a se ridica din nou puntea dintre fostul pacient şi o viaţă normală. Şi în cazul coronavirusului, efectele secundare se pot întinde şi pe parcursul a mai multe luni sau chiar ani, astfel că persoanele care au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, dincolo de particularităţile individuale ale organismului şi ale tipului de tulpină care a făcut obiectul infectării, pot avea de aşteptat mult timp până la revenirea la viaţa de dinainte, în cazul unei recuperări necorespunzătoare sau a dezinteresului faţă de acest proces.

Terapia în camera hiperbară  a devenit în ultimii ani, fără doar şi poate, vedeta sistemul mondial de sănătate. O veritabilă încununare a unor dorinţe multimilenare ale omenirii în domeniul medical, tehnica non-invazivă de regenerare a celulelor din întregul organismul a făcut posibil ca inclusiv unele afecţiuni extrem de delicate şi dificile să poată fi depăşite, cu o refacere exemplară. Oxigenoterapia ajută atât în tratarea, cât şi în recuperarea organismului, în urma a sute de afecţiuni severe.

Terapia în camera hiperbară este posibilă şi în judeţul Braşov, la Centrul Medical Maria de la Sânpetru, una dintre puţinele instituţii de profil din România care beneficiază de această tehnologie. Clinica îşi propune să îmbine utilul cu plăcutul, adică terapia cu bucuria unei vacanţe şi a unei pauze de la grijile cotidiene, astfel că odată cu terapia zilnică în camera hiperbară, efectuată pe baza recomandării specialiştilor, de 10 şedinţe, le oferim pacienţilor posibilitatea de a cunoaşte într-un mod relaxant cetatea din Sânpetru, rezervaţia de pe dealul Lempeş, centrul vechi al Braşovului, muntele Tâmpa sau Masivul Postăvaru, alături de multe alte obiective turistice ale zonei, adaptate la condiţiile de distanţare socială impuse de pandemie, dar şi la posibilităţile fizice ale fiecărei persoane. Despre locuri de cazare, dar şi despre pachetele de terapie la preţuri speciale, cu discounturi semnificative, de până la 20%, se pot afla informaţii atât de la sediul Centrului Medical Maria, situat pe strada Poienitei nr. 2-8, cât şi la numerele de telefon 0268.309.300/ 0735.444.085 sau pe email la programari@centrulmaria.ro.

Terapia în camera hiperbară ajută şi în tratarea sau recuperarea cazurilor de coronavirus, pentru cea mai frecventă manifestare severă COVID-19, pneumonia virală, energizează organismul, încetineşte procesului de îmbătrânire celulară, susține oxigenarea și crește producția de elastină. Oxigenoterapia este un adjuvant pentru recuperarea sportivilor de mare performanţă în perioadele foarte grele, de încărcare fizică și mentală, optimizând funcțiile organismului, crescând producția de colagen și vindecând mai rapid contuziile și leziunile. Efectele terapeutice ale acestei tehnici medicale oferă şi suport pentru tratamentele oncologice, tratează complicațiile radioterapiei, asigură o oxigenare optimă pentru țesuturi, scade inflamația, acumularea de lichide, eliberează celule stem și asigură efect antibacterian. Prezenţa în camera hiperbară duce la o optimizare cognitivă, îmbunătățind memoria pe termen scurt şi lung, fiind o formă de terapie recomandată inclusiv persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Nu în ultimul rând, optimizează fertilitatea și îmbunătățește funcțiile sexuale, are şi efecte cardiace, prin îmbunătăţirea circulaţiei coronariene, creşte considerabil imunitatea organismului și îl ajută să lupte contra infecțiilor produse de viruși și bacterii, ducând la scăderea timpului de spitalizare.

Principalul avantaj al acestui tip de terapie medicală este dat de faptul că tot procesul se defăşoară într-un mod total non-invaziv şi este pretabil pentru toate categoriile de vârstă ale pacienţilor, independent de starea şi gradul afecţiunilor acestora.

Mai multe detalii despre oxigenoterapie, dar şi informaţii inedite, poţi afla de pe portalul centrulmaria.ro, dar şi din imaginile video referitoare la camera hiperbară: https://bit.ly/3uneIER

Comentarii

comments

Continue Reading

MENIU

pentru sufletul tau

Emisiuni2 minute ago

Dan Șucu, investiție record aseară la Imperiul Leilor! Vezi cine a primit suma fabuloasă!

Premieră TV3 minute ago

DIVA ne aduce filme în premieră din seria Misterele Aurorei Teagarden

Program TV17 minute ago

Program TV Happy Channel în perioada 05 – 11 Martie 2021

Program TV33 de minute ago

Program TV pentru Antena 1 în perioada 05 – 11 Martie 2021

Program TV46 de minute ago

Program TV pentru Antena Stars în perioada 08 – 14 Martie 2021

UTILE17 ore ago

Depozite frigorifice cu atmosfera controlata pentru depozitarea fructelor si legumelor

Seriale19 ore ago

Prietena mea genială, un serial eveniment la Prima TV

Emisiuni19 ore ago

Prima întâlnire a Burlacului cu cele 25 de fete, într-o locație cu semnificație aparte

AUDIENȚE TV20 de ore ago

Chefi la cuțite, lider de audiență. Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale

Seriale20 de ore ago

Săptămâna aceasta, serialul Profu` revine cu o nouă poveste captivantă

INTERVIU22 de ore ago

INTERVIU EXCLUSIV cu actriţa Ebru Şahin, în rolul tinerei Reyyan din serialul „Hercai”, difuzat la Kanal D

AUDIENȚE TV22 de ore ago

2 milioane de români au urmăit Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Emisiuni23 de ore ago

O nouă ediție Pe Bune?! se joacă cu magicianul Robert Tudor și Cătălin Măruță

INTERVIUo zi ago

Interviu cu actorul Brian Tee, Dr. Ethan Choi din serialul „Camera de gardă”

Serialeo zi ago

Mult aşteptatul serial Camera de gardă se întoarce la DIVA cu un nou sezon!

Facebook

SHOW MAGAZINE

IN Trending