Connect with us

BREAKING NEWS

Curse suplimentare RATB, în perioada când se închid staţii de metrou din Bucureşti

Published

on

 

RATB va introduce o serie de autobuze care vor circula în regim special pe perioada lucrărilor de modernizare a staţiilor de Metrou din Bucureşti. 

 

Staţiile de metrou care vor fi închise pentru lucrările de modernizare a instalaţiilor de taxare sunt: Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Berceni, Costin Georgian, Pantelimon, Tineretului, Apărătorii Patriei, Constantin Brâncoveanu, iar intervalul de succedare al autobuzelor liniilor navetă va fi de aproximativ 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare, potrivit unui comunicat citat de News.ro.

 

Conform RATB, odată cu închiderea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia navetă de autobuze 616 va fi suplimentată şi linia de tramvaie 5. De asemenea, în 17 iulie va funcţiona o linie specială de autobuze, la solicitarea unei companii private, pe traseul: Şos. Colentina, Str. Doamna Ghica, Şos. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, staţia de metrou Pipera.

 

Perioada: 15-17.07.2017

Stația de metrou afectată: Pipera

Linia navetă: 616

Traseu: Platforma Industrială Pipera, Bd. D. Pompeiu, Șos. Petricani, Șos. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Șos. Pipera, Aurel Vlaicu

 

Perioada: 22-25.07.2017

Stația de metrou afectată: Constantin Brâncoveanu

Linia navetă: 641

Traseu: Romprim, Șos. Olteniței, Piața Eroii Revoluției

 

Perioada: 29.07-01.08.2017

Stația de metrou afectată: Aurel Vlaicu

Linia navetă: 612

Traseu: CFR Constanța, Șos. Pipera, Bd. Nicolae Caramfil, Bd. Aviatorilor, Calea Dorobanților, Piața Dorobanți

 

Perioada: 02-05.09.2017

Stația de metrou afectată: Tineretului

Linia navetă: 613

Traseu: Piața Sf. Vineri, Bd. Unirii, Piața Unirii, Bd. D. Cantemir, Bd. Gh. Șincai, Splaiul Unirii, Timpuri Noi

Perioada: 02-05.09.2017

 

Stația de metrou afectată: Apărătorii Patriei

Linia navetă: 632

Traseu: Romprim, Șos. Olteniței, Str. Ion Iriceanu, Șos. Berceni, Intr. Netea, Șos. Olteniței, Romprim

Perioada: 09-12.09.2017

 

Stația de metrou afectată: Dimitrie Leonida

Linia navetă: 625

Traseu: Vulcan Berceni, Str. Dumitru Brumărescu, Bd. Metalurgiei, Șos. Berceni, Metrou Berceni

Perioada: 09-12.09.2017

 

Stația de metrou afectată: Costin Georgian

Linia navetă: 636

Traseu: Bd. Basarabia, Str. Lucrețiu Pătrășcanu, Bd. Basarabia, Republica

 

Perioada: 16-19.09.2017

Stația de metrou afectată: Pantelimon

Linia navetă: 646

Traseu: Republica, Str. Dudești Pantelimon, Șos. Gării Cățelu, Șos. Pantelimon, Granitul

 

Perioada: 16-19.09.2017

Stația de metrou afectată: Berceni

Linia navetă: 625

Traseu: Vulcan Berceni, Str. Dumitru Brumărescu, Bd. Metalurgiei, Sos. Berceni, Metrou Berceni

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BREAKING NEWS

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Actorul, Florin Busuioc, a trecut, marţi seara, prin clipe grele, iar acum se afla internat în spital. Florin a suferit un infarct la scurt timp după încheierea unui spectacol susţinut pe scenă “Filamonicii Oltenia”, din Craiova.

Colegii actorului au sunat rapid la 112, iar la faţa locului a sosit un echipaj SMURD care l-a transporatat de urgenţă la spitalul din Craiova.

Acolo a fost băgat imediat în sala de operaţie, unde o echipă de medici i-a montat un stent.

Din fericire, Florin Busuioc a trecut cu bine peste operaţie, iar în prezent se află la terapie intensivă. Va rămâne în continuare internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BREAKING NEWS

Cum arată contrabanda cu ţigări în România după primele şase luni ale acestui an

Published

on

 

În prima jumătate a lui 2017, autorităţile române au capturat aproape 75 de milioane de ţigări de contrabandă, în valoare de circa 45 de milioane de lei. Datele sunt disponibile în timp real, pentru prima dată în România, pe website-ul www.stopcontrabanda.ro, o campanie desfăşurată de către British American Tobacco. 

 

Cele 4 operațiuni SCUT desfășurate de către ANAF prin autoritatea vamală, acțiunile sporite ale Poliției de Frontieră, intensificarea controalelor desfașurate de Poliția Română precum și finalizarea unor dosare importante de criminalitate organizată de către DIICOT au condus la scăderea pieței ilicite în prima jumătate a anului 2017.

Autoritățile au împiedicat zilnic peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă să ajungă pe piaţa neagră din România, adică echivalentul consumului total al unui oraș de circa 100.000 de locuitori.

Cu toate acestea, impactul contrabandei asupra încasărilor la bugetul de stat este în continuare semnificativ, fiecare punct procentual de piață neagră însemnând aproximativ 40 milioane euro neîncasați de către stat sub formă de taxe și accize.

 

Deși în prima jumătate a lui 2017 nivelul contrabandei a scăzut cu 1,3 pp față de finalul anului trecut, ajungând la 15,5%, suntem încă departe de media europeană de 9%. Contrabandiștii răspund eforturilor intensificate ale autorităților cu metode din ce în ce mai surprinzătoare de forțare a granițelor, încurajați de profiturile mari pe care le aduce traficul ilegal”, a declarat Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice al British American Tobacco România.

 

Campania „Stop Contrabanda” a fost martora diversificării şi îmbunătățirii tehnicilor inedite folosite de traficanţi pentru introducerea ilegală a ţigărilor în ţără. Pachetele de ţigări sunt ascunse în saci de făină şi bidoane de detergent lichid, baxurile de ţigări sunt transportate peste Prut folosind lansete de pescuit şi deltaplane, sunt dosite în caroseria autoturismelor, sau ascunse în trenuri de marfă şi chiar în nave sub pavilion străin.

O altă sursă de îngrijorare, documentată şi pe www.stopcontrabanda.ro, este apariția pe piața neagră a țigărilor ”fabricate” în casă şi așa-zisele ”fabrici” ilegale de ţigări aflate în subsolul blocurilor.

 

Din cauza accesului facil la produse de contrabandă, România a ocupat în 2016 un alarmant loc 6 la nivelul Uniunii Europene ca volum de ţigări de contrabandă consumate, potrivit unui studiu KPMG realizat pentru think-tankul britanic Royal United Services Institute. În urma aceluiaşi studiu, 83% dintre românii intervievaţi au primit oferte de ţigări de contrabandă chiar pe stradă, cu 40% mai mult decât media europeană, ceea ce dovedeşte îndrăzneala tot mai mare a traficanţilor de ţigări, încurajată de profitabilitatea ridicată şi riscurile reduse, precum şi nevoia de intensificare a eforturilor autorităţilor pentru combaterea fenomenului.

 

 

DESPRE CONTRABANDA CU ŢIGĂRI ÎN ROMÂNIA

  • România este una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană, a doua din Europa de Est, după Polonia.
  • Nivelul pieţei negre din România este mult peste media europeană de 9%, iar regiunea cea mai afectată de contrabanda cu ţigări rămâne în continuare Nord-Estul ţării. Aici se află graniţele cu Ucraina și Republica Moldova, principalele ţări de origine pentru ţigările de contrabandă ce ajung sa fie consumate în România.
  • România are în total 2.000 de km de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la 6 ori mai mic decât în România.
  • Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei). Bugetul de stat pierde circa 50 de milioane de euro lunar din cauza pieței negre. Pentru fiecare procent adăugat pieței ilegale de tutun, bugetul de stat pierde anual încă 40 milioane de euro.
  • În ultimii 7 ani ( 2010-2016 ) statul român a pierdut 4,8 miliarde de euro ( aprox. 21,6 miliarde de lei).
  • Piața neagră a crescut cu 27%, între 2011 și 2016.
  • Fiecare container de țigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BREAKING NEWS

Most Visited: Ştirea cu porumbul spălat la WC pentru turiştii din mamaia, milioane de vizualizări!

Published

on

 

Ştirea cu turiştii din Mamaia care au consumat porumb fiert spălat la WC a adunat milioane de afişări în mediul virtual.

Atenţie mare de unde vă cumpăraţi mâncarea în aceste zile pe litoral! Un restaurant – autoservire din Mamaia vindea clienţilor porumb fiert pregătit în condiţii mizerabile, într-o toaletă. Asta au descoperit inspectorii OPC în timpul unui control, informeaza STIRILE TVR.

Ca “punct de lucru” era folosit un spaţiu impropriu din spatele fostului Teatru de Vară, unde porumbul era curăţat şi aruncat în cutii de carton.

Spălarea porumbului se făcea într-o chiuvetă îngustă şi murdară.

Porumbul astfel “pregătit” era apoi fiert şi vândut turiştilor la un cunoscut punct de autoservire din staţiune.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: