Connect with us

A-Z NEWS

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia CNA de a amenda România TV pentru denigrarea Andreei Pora

Published

on

CNA a decis pe 2 iulie 2013 ca România TV să fie amendată cu 10.000 de lei  pentru că jurnalista Andreea Pora a fost denigrată. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În şedinţa de joi, Consiliul a analizat o speţă similară celei pentru care România TV a fost amendată cu 10.000 de lei pe 2 iulie 2013, preşedintele Laura Georgescu a afirmând că:

„Pentru imagini fără sunet şi scris noi am aplicat deja 10.000 de lei şi am pierdut procesul în prima instanţă”.

Concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pe 2 iulie 2013, să amendeze televiziunea România TV cu 10.000 de lei, din cauza emisiunii „Tonomatul lui Ciutacu” din 20 iunie 2013, în care jurnalista Andreea Pora a fost „denigrată” şi i-a fost încălcat „dreptul la imagine”. În respectiva emisiune a fost difuzat şi un montaj din imagini difuzate în buclă, în care Andreea Pora era prezentată în timp ce mânca un cârnat, informează Agenţia Mediafax.

După aplicarea respectivei sancţiuni, societatea Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa audiovizuală a România TV, a dat în judecată CNA şi a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea amenzii.

În data de 6 decembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea făcută de Ridzone Computers SRL şi a anulat Decizia CNA de amendare cu 10.000 de lei a postului România TV. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, potrivit portalului instanţelor de judecată din România.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending