Dan Berinde: „Când statul român se dovedește spectator, este rolul actorilor societății să se implice în a identifica soluții” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Proiecte

Dan Berinde: „Când statul român se dovedește spectator, este rolul actorilor societății să se implice în a identifica soluții”

Published

on

Campania Narada „Expediție pe vârf de stilou”, un maraton umanitar prin care voluntari, lideri ai societății civile și antreprenori și-au unit forțele pentru ca educația digitală să fie posibilă în 30 de comunități distincte, a ajuns și la Onești, Bacău, la Școala Gimnazială „Ghiță Mocanu”. Proiectul expus de învățătoarea Elena Negoiță pe platforma narada.ro urmează să satisfacă necesitățile a 22 de copii, elevi în clasa a II-a, unii cu dorința de a face performanță și cu rezultate notabile, alții cu nevoi speciale, însă majoritatea cu posibilități restrânse de acces la educația digitală.

 

Am realizat împreună proiecte interesante, activități școlare și extrașcolare. Pandemia ne-a stricat asta, ne-a luat plăcerea de a merge la școală și de a face zilnic ceva nou, interesant, în echipă” spune învățătoarea Elena Negoiță.

 

În „Expediția pe vârf de stilou” în care a pornit pentru strângerea fondurilor necesare achiziționării a 23 de tablete și altor device-uri fără de care învățământul online nu este posibil, Elena Negoiță este susținută de „căpitanul de expediție” Dan Berinde, coach certificat internațional și fondatorul Coaching Partners. În campania Narada „Expediție pe vârf de stilou” rolul unui „căpitan” este esențial, pentru că acesta asistă profesorul inițiator de proiect în acțiunile sale și îl învață cum să mobilizeze resursele financiare din comunitate pentru ca expediția să se încheie cu succes.

Cu o experiență importantă în predarea managementului la nivel universitar și coach internațional, Dan Berinde explică motivele care l-au determinat să susțină proiectul Elenei Negoiță: „Pentru că iubesc performanța acolo unde o întâlnesc, cred cu tărie în rolul educației în societate. Consider educația ca un pilon esențial al viitorului și îmi este greu să-mi imaginez cum va arăta societatea noastră în lipsa accesului consistent la educație al tinerilor de azi. Atunci când lipsurile materiale îngrădesc acest acces, iar statul român se dovedește spectator, este rolul actorilor societății să se implice în a identifica soluții. Facem asta în mod conștient, asumat și continuu, ca parte a responsabilității sociale și a pasiunii noastre pentru performanță”.

 

Performanțele care l-au impresionat pe omul de business Dan Berinde au fost rezultatele notabile ale școlarilor la olimpiadele naționale și spiritul lor de mici antreprenori. Absolventă de studii economice, învățătoarea Elena Negoiță a transmis pasiunea pentru cifre elevilor săi, care au obținut premiul „Smart in banking” pentru cel mai bun proiect la olimpiada națională de educație financiară.

Advertisement

Însă pandemia a schimbat radical circumstanțele, iar accesul la educație pentru cei care nu au disponibile resursele materiale a fost îngrădit. „Lumea s-a schimbat atât de rapid încât suntem în această situație, de a nu mai putea progresa fără tehnologie” spune Elena Negoiță. „E un moment în care avem nevoie de ajutor pentru a reuși, de o mână întinsă viitorilor medici, profesori, ingineri, etc. aflați acum în clasa a II-a. Cu siguranță nu vor uita prima tabletă primită de la niște oameni care au crezut că ei se află pe drumul cel bun, drumul care duce spre reușită”.

 

Când au făcut cunoștință pentru prima dată cu școala, elevii învățătoarei Elena Negoiță s-au autointitulat „clasa steluțelor” și și-au propus să lumineze cât mai sus și cât mai tare. Iar pentru ca acest vis să devină realitate este nevoie de implicarea tuturor celor care cred că drumul societății către un viitor mai bun este condiționat și de accesul corect la educație.

Proiectul învățătoarei Elena Negoiță susținut de coach Dan Berinde poate fi sprijinit accesând platforma Narada, unde se regăsesc toate detaliile.

În primele 8 săptămâni de închidere a școlilor în starea de urgență, Narada a  reușit să conecteze la educație prin tehnologie 1.000 de copii din sate și comunități vulnerabile. Voluntarii Narada au ajuns în 8 județe din 18 localități diferite, asigurând copiilor fără acces la tehnologie device-uri și internet. Campania „Expediție pe vârf de stilou” își propune ca, prin implicarea societății civile în sprijinirea proiectelor profesorilor și a eforturilor „căpitanilor de expediție”, încă 30 de comunități distincte și sute de copii să poată avea acces la învățământul digital.

 

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending