Dan C. Mihăilescu “a adus cartea” la ediția inaugurală a clubului de lectură Fanbook - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Dan C. Mihăilescu “a adus cartea” la ediția inaugurală a clubului de lectură Fanbook

Published

on

Sâmbătă, 27 septembrie, Librăria Humanitas de la Cișmigiu a găzduit lansarea clubului de lectură Fanbook, întâlnire ce a adunat peste 100 de copii și părinți, iubitori de carte.

Invitații speciali ai evenimentului au fost scriitorul Dan C. Mihăilescu și doamna Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas.

“Oamenii care citesc sunt oamenii care pot să vadă lumea în mai multe dimensiuni decât e ea la prima vedere. Cei care nu citesc văd lumea cu un singur ochi și dintr-odată văd mai puțin.”, a spus doamna Lidia Bodea.

Sub această emoție s-au desfăsurat cele aproape două ore pline de farmec și descoperiri. Doamna Lidia Bodea a deschis evenimentul vorbindu-le copiilor despre multitudinea de posibilități pe care le au la această vârstă și despre cât îi invidiază pentru universul în care urmează să plonjeze ajutați de clubul de lectură Fanbook.

DNB_FanBook_Dan C Mihailescu_autograf

Scriitorul Dan C. Mihăilescu a creat o atmosferă de basm, entuziasmându-i pe copii prin istorisiri din propria-i copilărie, povestindu-le despre “cititul la metru” și sfătuindu-i să experimenteze cât mai multe lucruri în viață.

“Cărțile te fac să evadezi, te duc într-o lume în care ești Dumnezeu, umbli pe mările tale, îți faci furtunile tale, iubești pe cine vrei.”, a spus criticul literar Dan C. Mihăilescu.

DNB_FanBook_resized 3

Oana Marin, profesor de limba și literatura română în cadrul Școlii I.G. Duca, este coordonatoarea ediției pilot 12-14 ani și va modera întrunirile clubului ce vor fi organizate lunar, în cadrul Librăriei Humanitas de la Cișmigiu. Calendarul este următorul: 25 octombrie, 22 noiembrie, 20 decembrie, 24 ianuarie, ora 11:00.

Înscrierea se poate realiza pe site-ul http://www.csrmindset.ro/fanbook/ pâna la 1 octombrie. Pentru a se înscrie, copiii vor trebui să exprime în 80-100 de cuvinte scrise, cât de important este pentru ei aspectul unei cărți.

Fanbook se va diferenția prin invitații speciali din mediul literar, artistic, cinematografic etc., personalități care vor deschide copiilor lumea cărților, prin viziunea proprie.

Proiectul, inițiat de asociația CSR Mindset în parteneriat cu Editura Humanitas. intenționează să dezvolte o comunitate a iubitorilor de lectură și să atragă atenția asupra importanței de a citi. Recomandările de lectură se vor face de către profesorul îndrumător în funcție de interesul și opiniile primite din partea copiilor. Modulele vor fi extinse pe mai multe grupe de vârstă și în mai multe orașe.

Asociatia CSR Mindset derulează proiecte de responsabilitate socială, cu scopul de a aduce cât mai aproape, oamenilor și companiilor, modalitățile și beneficiile implicării în viața comunității, printr-un suflu nou, inovativ, bazat pe experiență și bune practici.

Cu o experiență de 5 ani în dezvoltarea, organizarea și implementarea proiectelor sociale, echipa CSR Mindset transformă idei în fapte bune.

Foto credit: Dan Blanaru

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending