Connect with us

DIGITAL

Dan Ionescu, Consiliul Concurenței: “Concurența reală între companii, despre oricare piață ar fi vorba, reprezintă, de fapt, cheia dezvoltării economice”

Published

on

 

Consiliul Concurenței anunță lansarea unei campanii la nivel național (Constanța, Piatra Neamț, Baia Mare și Craiova), pentru a informa actorii economici și marele public cu privire la o parte mai puțin cunoscută a activității sale de bază, și anume  rolul preventiv și corectiv, prin consilierea mediului de afaceri și a autorităților publice, ca urmare a diverselor investigații sau a analizelor aprofundate ale diferitelor piețe, ori de câte ori observă dezechilibre, elemente care perturbă mediul concurențial sau practici care pot afecta competiția loială.

Prin recomandări și cerințe clare și specifice, formulate către companii, Guvern, ministere și diverse instituții publice și prin cerințe de raportare anuală referitoare la implementarea recomandărilor și angajamentelor, în perioade determinate de timp, autoritatea de concurență monitorizeaza evoluțiile, asigurând practic suport în construirea strategiilor de afaceri și contribuind la crearea unui mediu echitabil pentru toate părțile implicate: companii, consumatori, stat.

Astfel, în ultimii doi ani, Consiliul Concurenței a contribuit la dezvoltarea unor sectoare importante ale economiei, prin oferirea unor recomandări viabile pentru jucătorii de pe piața berii, zahărului, apelor minerale, tutunului, serviciilor medicale, precum și în cazul concentrărilor economice din sectorul de retail.

În urma consolidării poziţiei primilor doi concurenţi de pe piața berii, cu cote de peste 30%, Consiliul a recomandat ca aceştia să-și reevalueze sistemul de distribuţie exclusivă. Autoritatea a solicitat modificarea contractelor încheiate de producătorii de bere cu operatorii HoReCa (de exemplu, contractele de promovare presupuneau exclusivitate la expunere şi, în unele cazuri, achiziţionarea unui volum minim de bere şi/sau limitarea sursei de aprovizionare la distribuitorii desemnaţi). În vederea creşterii concurenţei pe segmentul HoReCa, acordurile privind echipamentele draft vor putea fi denunțate unilateral de către unitățile HoReCa fără penalităţi, iar clauza referitoare la achiziţionarea volumelor agreate de la distribuitorul indicat de producător va fi eliminată din contracte.

La încheierea investigației pe piața țigaretelor, Consiliul a constatat perturbări ale pieței cauzate de fenomenul în creștere a contrabandei și contrafacerii. În vederea identificării măsurilor pe termen scurt, mediu și lung, de reducere a impactului comerțului ilicit, Consiliul a recomandat Guvernului să creeze un Grup regional de combatere a comerțului ilicit cu țigarete format din reprezentanți ai autorităților române cu atribuțiuni în domeniu, Ministerul Finanțelor, ANAF, DGV, MAI, IGPR, Jandarmeria și Poliția Locală, ai autorităților similare din Moldova, Ucraina, Bulgaria și Serbia, precum și ai industriei țigaretelor. De asemenea, a cerut companiilor British American Tobacco, JT International și Philip Morris să transmită informări periodice, timp de trei ani, în luna ianuarie, cu privire la măsurile întreprinse împreună cu autoritățile competente. Potrivit informațiilor trimise recent, contrabanda a crescut de la o medie de 16% în 2014 la 19,2% în ianuarie 2015, în acest moment, lucrându-se la constituirea grupului de lucru. Totodata, Consiliul  Concurenței a cerut Ministerului Finanțelor să modifice procedura de publicare a listei prețurilor maxime ale țigaretelor.

Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări esențiale și în vederea evitării creșterii prețurilor pe piața zahărului. Pentru a înlătura îngrijorările autorității legate de concentrarea pieței ca rezultat al achiziției  întreprinderilor Zahărul Liești SA și Lemarco Cristal SRL de către Agrana Zucker GmbH, aceasta din urmă s-a angajat să transfere drepturile de import și către alți producători de zahăr situați pe teritoriul României, în condiții nediscriminatorii, asigurând concurenților accesul la surse alternative de aprovizionare cu materie primă ieftină. În același timp, Agrana se obligă, pe o perioadă de cinci ani, să nu achiziționeze nici o altă fabrică de zahăr.

În ceea ce privește sectorul apelor minerale, Consiliul Concurenței a recomandat SC Olănești Riviera SA, concesionar al zăcământului de ape minerale terapeutice, să răspundă cererilor societăților concurente în legătură cu furnizarea apei minerale, iar orice limitare a furnizării să aibă o justificare obiectivă. Astfel, SC Olănești Riviera SA se angajează să valorifice resursele de apă minerală către societățile terțe interesate, prin organizarea unei licitații deschise și transparente, pentru care criteriul de adjudecare nu este exclusiv financiar și la care va participa și concesionarul.

Recomandările Consiliului pentru sectorul retail au vizat concentrarea economică rezultată după ce Mega Image a achiziționat Angst, iar retailerul Auchan rețeaua de magazine Real. Pentru a evita pericolul de creștere nejustificată a prețurilor, Mega Image s-a angajat, la solicitarea Consiliului Concurentei, să concesioneze activitatea a două magazine din București (Academiei și Amzei), pe o durată de zece ani, iar Auchan s-a angajat că se va abține de la deschiderea sau achiziționarea de noi magazine în Craiova și Târgu-Mureș, pe o durată de cinci ani de la data autorizării concentrării.

În cazul pieței serviciilor medicale, recomandările Consiliului Concurenței urmăresc asigurarea accesului populației la un act medical de calitate. Pentru a înlătura îngrijorările Consiliului privind poziția pe care societățile Fresenius au dobândit-o în sectorul comercializării produselor de dializă, Fresenius s-a angajat să furnizeze produsele atât centrelor de dializă din rețeaua proprie, cât și celor terțe, publice sau private.

“Acestea sunt doar cateva exemple. Consiliul Concurenței este vizibil pentru marele public mai ales atunci când mass media reflectă deschiderea unor investigații sau aplicarea unor amenzi și sancțiuni. Rolul CC nu se limitează, însă, doar la coerciție. Pe lângă intervenția în procesul legislativ, prin emiterea avizelor conforme, CC are și rol de consultant, atât pentru autoritățile publice, cât și pentru mediul de afaceri. Prin deciziile sale, ca urmare a analizei informațiilor de pe diverse piețe, Consiliul intervine cu recomandări și cerințe pentru a corecta disfuncționalitățile. Recomandările sunt concrete și specifice, iar CC urmărește aplicarea angajamentelor asumate și efectele pe care acestea le au asupra piețelor, în timp (3, 5 sau 10 ani). Astfel, Consiulul îndeplinește și un rol de consultant pentru autorități și mediul de afaceri, în realizarea recomandărilor și formularea angajamentelor fiind esențială expertiza specialiștilor noștri. Ne dorim ca actorii economici să se bazeze pe experiența și cunoașterea aprofundată pe care le deținem în domeniul economic, în vederea restabilirii unui mediu concurențial normal. Concurența reală între companii, despre oricare piață ar fi vorba, reprezintă, de fapt, cheia dezvoltării economice” a declarat Dan Ionescu, consilier în cadrul Consiliului Concurenței.

CITESTE SI:

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologie

Platforma AntenaPlay îşi simplificã experienţa de vizionare

Published

on

 

Platforma AntenaPlay, dezvoltată integral de echipa Digital Antena TV Group, se reinventeazã mereu  pentru abonaţii sãi şi aduce noi funcţii pentru o simplificare a experienţei de vizionare.

Cu peste 1,3 milioane de descãrcãri pe Smart TV,  Android şi  iOS, AntenaPlay a fãcut pasul recent şi cãtre dispozitivele Chromecast şi AirPlay.

“Noi updatãm constant AntenaPlay, iar ultimul refresh simplificã experiența de vizionare. Playerul permite skip de 10 secunde la un simplu tap şi pãstreazã watch time-ul vizionãrii precedente, la fel ca Netflix, spre exemplu. O altã funcție utilã, având în vedere volumul mare de materiale video, emisiuni sau seriale, este păstrarea unui listing din clipurile urmãrite dar nu pânã la capãt, astfel încât sã poţi relua vizionarea din punctul în care ai rãmas”, a declarat Augustin Roman, Head of Digital Antena TV Group.

Platforma AntenaPlay oferă 9 canale LIVE, extra conținut nedifuzat la TV, fiind singurul loc în care se pot urmãri emisiunile integrale produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice device.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

DIGITAL

3 moduri in care o agentie SEO iti poate impulsiona vanzarile

Published

on

 

Sunteti in cautarea unor noi strategii care sa va ajute afacerea sa se dezvolte in mediul online? O agentie SEO are experti in domeniu si resursele necesare pentru a va ajuta sa va atingeti obiectivele de afaceri pe termen scurt si lung.

Sigur, este nevoie de un program de marketing digital complex si personalizat pentru a profita pe deplin de puterea Internetului. Folosirea serviciilor SEO oferite de catre o agentie nu este recomandata doar pentru ca starneste cresterea afacerii, ci si pentru ca va poate ajuta sa economisiti timp, sa scapati de stres si sa va conturati un brand puternic in online.

Iata 3 moduri practice prin care o agentie SEO va poate ajuta sa va dezvoltati afacerea si sa va cresteti vanzarile.

 

1. Cresterea traficului site-ului

Daca tineti cont de traficul online (si este recomandat sa faceti acest lucru), insa nu ajungeti la rezultatele pe care le doriti, o agentie de optimizare SEO poate efectua pentru dumneavoastra o analiza complexa a site-ului si a conturilor social media pentru a determina ce oportunitati de optimizare exista. In practica, se dovedeste ca multe companii nu au site-uri care contin cuvinte cheie relevante sau expresii pentru activitatea pe care o desfasoara. Alte firme, pot cadea in plasa de a folosi cuvintele cheie in mod haotic, fara o strategie clara sau un research prealabil.

Efectul?

Afacerea are de suferit, pentru ca in continuare nu exista traficul dorit pe site. Aceste strategii gresite de umplere a site-ului cu multe cuvinte cheie este atat de riscanta, incat poate atrage dupa site penalizare din partea Google.

Prin urmare, este imperios necesar sa aveti o analiza seo inainte de a decide ce strategie de marketing si optimizare seo adoptati mai departe. Continutul fiecarei pagini din site, postarile de pe social media si de pe blog ar trebui sa contina termeni de cautare relevanti si populari pentru a creste traficul. Nu oricum, ci intr-un mod studiat.

 

2. Transformarea site-ul intr-o platforma prietenoasa

O agentie SEO va poate ajuta sa faceti acest lucru intr-un mod studiat, cu efecte vizibile. Ca antreprenor sau administrator al unui site, trebuie sa intelegeti ca oamenii nu au rabdare. Ei cer din ce in ce mai multe lucruri cand vine vorba despre experienta online. Acest lucru inseamna ca, daca site-ul dumneavoastra nu se va ridica la inaltimea asteptarilor lor, afacerea va avea de suferit. In prezent, poti pierde un posibil cumparator sau vizitator pe site in doar cateva secunde.

Iata cateva probleme cu care se confrunta un site ce nu este atractiv pentru utilizatori:

  • Site-ul se incarca foarte greu; cei mai multi utilizatori vor parasi imediat pagina
  • Site-ul nu este bine afisat pe dispozitivele mobile si ingreuneaza experienta utilizatorilor (de consultare produsele, de a face o comanda etc). Cand se intampla acest lucru, ratele de conversie sunt puternic afectate. Nu uitati ca in prezent un procent incredibil de cautari provin de pe dispozitivele mobile.
  • Designul site-ului este respingator sau insuficient de atractiv
  • Utilizatorul nu gaseste usor informatiile de care are nevoie
  • Experianta de utilizare generala este una precara: exista prea multi pasi pentru finalizarea unei comenzi, clientul nu obtine usor detaliile pe care le doreste etc
  • Lasand deoparte maximizarea impactului continutului unui site, o agentie SEO are capacitatea de a restructura o platforma pentru a fi cat mai aproape de asteptarile utilizatorilor.

3. Impulsionarea vanzarilor

O agentie seo buna va poate ajuta sa primiti mai multe comenzi si sa va cresteti vanzarile online. Dar este important sa retineti ca nu este suficient ca site-ul dumneavoastra sa fie gasit de catre potentialii clienti. Continutul din site trebuie sa reflecte in mod dinamic produsele si serviciile pe care le oferiti, pentru a convinge utilizatorii sa dea click pe butonul de cumparare.

Din acest punct de vedere, trebuie sa va puneti urmatoarea intrebare: “Cum este informatia de pe site-ul meu, in comparatie cu cea prezenta pe site-urile concurentei mele?”

Convertirea utilizatorilor in cumparatori poate fi un drum cu multe obstacole virtuale, iar colaborarea cu o agentie SEO profesionista, cu rezultate dovedite, va poate ajuta sa avansati spre concurenta si chiar sa o depasiti, bifand astfel vanzari mai bune.

Daca ati inteles cat de benefica este colaborarea cu o agentie seo pentru cresterea vanzarilor, urmatorul pas va fi sa gasiti o agentie sau un specialist seo cu referinte foarte bune. La seoagency.ro avem toate cunostintele si instrumentele necesare pentru o promovare online, care va aduce mai multe venituri pentru afacerea dumneavoastra.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

DIGITAL

Ioana Zamfir este noul Director de Creație al MRM//McCann România

Published

on

 

Începând cu luna iulie 2019, Ioana Zamfir este noul Director de Creație al MRM//McCann România, rol pe care îl va împărți cu Simona Suman, care se află în echipa de management a MRM//McCann România din 2017.

Cu o experiență de 9 ani în publicitate, Ioana Zamfir va conduce, alături de Simona Suman, un departament de creație în continuă creștere, care în prezent numără 26 creativi și care dezvoltă campaniii pentru peste 15 clienți, la nivel local și internațional.

De asemenea, Ioana va lucra alături de “veteranii” echipei, Ion Cojocaru (Content Director MRM//McCann România), Alex Budin (Head of Technology), Maria Doda (Creative Lead B2B) și Andrei Balan (Head of Strategy).

“Agenția are, din această lună, doi directori de creație, ca parte din eforturile strategice de a consolida și dezvolta echipa. Oferim soluții și servicii complexe, de branded content, digital storytelling, digital utilities sau technology, iar pentru asta avem nevoie de oameni cu background complex, cu experiență de brand și insights valoroase”, a declarat Ionela Buta, Executive Director MRM//McCann București.

Ioana Zamfir a ocupat anterior poziția de Creative Director al Cheil România iar înainte de mutarea la Cheil, Ioana a făcut parte din echipa de creație McCann București timp de 7 ani, dintre care 2 ani in pozitia de Group Creative Director. În cei 9 ani de carieră Ioana a lucrat pentru clienți locali și internaționali precum Vodafone, Coca-Cola, Samsung, Mastercard, Unilever, Nestle sau Julius Meinl. Ioana este unul dintre cei mai premiați directori de creație din România, campaniile dezvoltate de ea fiind premiate la cele mai importante festivaluri globale si regionale: Cannes Lions, D&AD, LIA Awards, Clio Awards, Eurobest, Epica, Golden Drum. De asemenea, Ioana a fost desemnată Copywriterul Anului în România în anul 2017 și a făcut parte din juriul celor mai prestigioase festivaluri globale, inclusiv Cannes Lions si New York Festivals.

“Cu MRM//McCann suntem cu siguranță într-un sweet spot pe piață. Devenim un real motor de creștere al grupului McCann în România și avem un display de capabilități extraordinare, de la tech, la content, la brand building solid. Faptul că niște vârfuri în specizălizarile lor își pun mințile împreună e de regulă o sursă de magie. Și cred foarte tare în viziunea asta, cred că ne pregătește pentru viitorul industriei, pe care eu îl văd interdisciplinar. Daca aș fi un client care se gândește la cum să fie meaningful și azi și mâine, ne-aș alege de fiecare dată. Iar pentru mine personal, nu e doar cel mai bun context de business în care puteam sa vin. E și familie, e și acasă”, declară Ioana Zamfir.

“Ioanei ii spunem “Bine ai revenit acasă!”. Ea e parte din familie, a crescut în cultura de aici, o înțelege foarte bine și acesta este mediul în care poate să impingă atât limitele personale cât și pe cele ale clienților.  Este pozitivă, plină de energie și pusă pe fapte mari. E gata de urmatorul nivel”, declară Catalin Dobre, Chief Creative Officer si Regional Creative Director McCann CEE.
MRM//McCann România este agenția digitală din cadrul grupului McCann Erickson, cu peste 15 ani de activitate pe piața locală. În 2018, MRM//McCann a fost desemnată Agenția Anului pentru al 3-lea an consecutiv în cadrul Internetics.

Agenția numără în portofoliu peste 35 premii la festivalurile locale și internationale, ultimul trofeu fiind câștigat la Cannes 2019, un bronz la categoria Social & Influencers cu campania Tecșești pentru Albalact.

Rețeaua globală MRM//McCann face parte din grupul IPG si are 64 de birouri in 37 de țări.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: