Connect with us

Monden

Dan Negru, după fake-ul Pro Tv legat de moartea lui Florin Salam: „Când am murit prima dată în presă, mama a plâns toată ziua”

Published

on

Omul de televiziune Dan Negru susține că și el a fost „ucis” de presă, de câteva ori în ultimii ani. El susține că o gafă precum cea făcută de ProTV cu anunțul morții lui Florin Salam este doar un fake news grosolan, însă mai dăunătoare sunt știrile care promovează un fake news mai rafinat, pentru că acelea păcălesc pe termen lung publicul naiv, informeaza Etno TV.

„Când am murit prima dată la știri, mama s-a speriat și a plâns toată ziua. Apoi, la următoarele mele morți, s-a obșinuit.

Moartea lui Florin Salam, a lui Piersic, a lui Zamfir sunt fake news-uri grosolane. Toate redacțiile au numerele de telefon ale celebrităților și era deajuns un apel.

Insă fake news-urile periculoase sunt alea rafinate : sprânceana ridicată a unui moderator de la o televiziune de știri, virgula dintr-un text pe FB sau filtrul de culoare a unei fotografii de pe Insta.

Fake news e tot mai rafinat și publicul e tot mai naiv.

Primul Fake News din istorie vine din Egiptul Antic: Ramses al II-lea a ordonat ca in toate picturile să apară victorios in lupta contra adversarilor din bătălia de la Kadesh deși el pierduse aceea bătălie.

Era secolul XII i.e.n. Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult”, scrie Dan Negru, pe contul de Instagram.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending