Connect with us

Emisiuni

Dărmănești, diamantul neșlefuit al turismului românesc la ROventura

Published

on

Foto Credit: BLC Media

Sâmbăta aceasta de la ora 15.00, „ROventura”, emisiune prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, ne prezintă diamantul neșlefuit al turismului românesc, Dărmănești. În arealul cuprins între Nemira, Ciuc și Berzunți, la confluența Uzului cu Trotuș, se află una dintre cele mai tinere stațiuni turistice din România, cu un trecut glorios pe care a început să își clădească un alt viitor.

George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor purta pașii, prin intermediul emisiunii, prin istoria Dărmăneștiului, locul de unde în Primul Război Mondial au pornit armatele române să apere poarta de fier a Moldovei. Impresionat de pitorescul regiunii Văii Uzului, Gheorghe Știrbei și-a ridicat aici un castel care astăzi veghează Dărmăneștiul și atrage anual mii de turiști.

Pasionații de călătorii pot vizita barajul de la Poiana Uzului, considerat un rezultat al geniului ingineriei românești, o construcție care rezistă la cutremure de până la 9.5 grade. Colosul de beton care a pus zăgaz apelor Uzului reprezintă un amestec de istorie și legendă, de minune și de știință, dar, mai presus de toate, este pur și simplu unul dintre cele mai frumoase locuri din România. În zona sunt șase rezervații naturale, cele mai multe din județul Bacău, iar aici poţi respira şi cel mai curat aer din toată regiunea. 

Nici gurmanzii nu sunt uitați, în zonă fiind numeroase restaurante și pensiuni cu meniuri diverse și bucate tradiționale care le vor încânta papilele gustative. Anual Dărmănești devine un centru al blues-ului, aici organizându-se un festival care atrage tot mai mulți artiști și spectatori, deși este un eveniment încă tânăr. 

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending