DAVID GARRETT va susține concertul său crossover „EXPLOSIVE – LIVE!”, pentru prima dată în România! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Spectacole

DAVID GARRETT va susține concertul său crossover „EXPLOSIVE – LIVE!”, pentru prima dată în România!

Published

on

DAVID GARRETT  – VIOLONIST SUPERSTAR ROCK

 

DAVID GARRETT este lăudat pentru pionieratul așa-numitului stil crossover, fiind apreciat ca un superstar internațional ce rupe bariera între Mozart și  Metallica. Începând cu lansarea albumului ”Virtuoso”  în anul 2006, DAVID GARRETT a înregistrat un succes de neegalat cu genul crossover. De la acel moment, David a concertat  în prezența a  milioane de iubitori de muzică, a vândut milioane de bilete și a câștigat 23 de premii de aur și 16 de platină în Hong Kong, Germania, Mexic, Taiwan, Brazilia, Singapore.

 

În numai câțiva ani, DAVID GARRETT a devenit unul dintre cei mai căutați artiști pentru concertele de pe piața pop / rock din întreaga lume. În Europa a concertat pe cele mai mari arene; ultimul său turneu din anul 2015, ”Classic Revolution”, a atras aproximativ 500.000 de spectatori, în concerte susținute pe arene cu o capacitate de peste 17.000 de locuri. Ultimul său turneu, ”Explosive Live!” , a început în noiembrie 2016 și este pregătit să depășească succesul  turneelor sale anterioare.

 

Interpretările electrizante ale unor hituri rock precum ”Purple Rain” sau ”They Don’t Care About Us”, cele mai mari hituri internaționale pop ca ”Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi ”Simfonia Nr.5” a compozitorului german Ludwig van Beethoven sau ”Vara” de Antonio Vivaldi precum și ale celor mai apreciate compoziții ale sale ca ”Furious” și ”Explosive”  transmit întotdeauna spectatorilor o stare pozitivă extraordinară.

 

MAESTRU AL INTERPRETĂRII ”CROSSOVER” – (The Daily Mail, UK)

 

“A fost un concurent constant pe scenele de concert internaționale de când era un adolescent, a înregistrat albume cu lucrări de bază și cântece de rock și l-a întruchipat pe Paganini în filmul ”Devil’s Violinist” . Există ceva ce nu poate face David Garrett ?! ” – (Classic FM, UK)

„Melodios, pasionat, dramatic, sincer și din inimă.“ (Rossiyakaya Gazeta Moscova, Rusia)

“David Garret are capacitatea de a stabili o legătură specială cu fanii săi,  atât cu adolescenții, cât și cu adulții pasionați de muzică, indiferent de vârstă.” – (Aachener Zeitung, Germania)

”Dovedește că muzica este nemuritoare, și că arta adevărată este eternă.“ (Culturemeter, Ucraina)

 

David Garrett – Virtuoz al viorii în vremurile noastre

Despre David Garrett se spune că este cel mai rapid violonist din lume.

După ce a luat prima vioară la vârsta de 4 ani, DAVID GARRETT este acasă când interpretează cele mai complicate compoziții clasice cu dirijorii și orchestrele de vârf din lume. Talentul său extraordinar și multilateral a fost reperat: ca minune, DAVID GARRETT și-a făcut debutul la vârsta de 10 ani și a devenit cel mai tânăr artist care a semnat cu prestigiosul Deutsche Grammophon la vârsta de 13 ani. Însă puțini știu că a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani, şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la frageda vârstă de 10 ani. La 13 ani, este cel mai tânăr artist care încheie un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon Gesellschaft. A colaborat cu legende precum Zubin Mehta, Claudio Abbado și Yehudi Menuhin. La vârsta de 15 ani a înregistrat toate cele 24 ”Capricii„ ale lui Paganini – fără îndoială, unele dintre cele mai provocatoare piese scrise vreodată pentru vioară.

 

În 1999, în vârful carierei, marea vedetă îşi redirecţionează energia, hotărând să renunţe la cariera sa predeterminată de violonist clasic şi să se mute la New York pentru a-şi plasa dexteritatea muzicală pe o bază teoretică şi pentru a-şi perfecţiona tehnica, urmând cursurile prestigioasei Juilliard School, unde a studiat muzicologie şi compoziţie. Sub îndrumarea lui Itzhak Perlmann avea să confere interpretării sale faţete complet noi.

După încheierea studiilor, vizionarul violonist s-a dedicat unui scop bine definit – să-i apropie pe tineri de clasici şi să le crească entuziasmul faţă de muzica declarată serioasă. Combinând elemente clasice cu acelea de pop şi rock, cât şi de „rhythm and blues”, este un scop în sine. “În ce priveşte piesele crossover pentru care fac aranjamentele, mă străduiesc să ating un nivel de performanţă cel puţin egal cu ceea ce se aşteaptă de la lucrările clasice”, afirmă David Garrett.

 

După absolvire și continuând până în prezent, DAVID GARRETT colaborează cu cei mai mari dirijori din domeniul clasic, cum ar fi Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Riccardo Chailly și Andrés Orozco-Estrada.

Yehudi Menuhin l-a lăudat chiar ca fiind “cel mai mare violonist al generației sale”.  De asemenea,  cântă alături de cele mai distinse orchestre, cum ar fi Wiener Symphoniker, Orchestra Filarmonicii din Londra, Filharmonica della Scala, RAI Torino, Accademia di Santa Cecillia și Filarmonica din Israel.

 

Compozitor versatil

Deosebitul entuziasm al lui David Garrett în studiul compoziţiei îi aduce o recunoaştere în 2003, când câştigă renumitul Concurs de Compoziţie de la Juilliard School cu o compoziție  Fugue in the Style of Johann Sebastian Bach”.

David Garrett nu e numai strălucitor ca tehnică în înregistrările sale, pentru care a fost lăudat şi a primit sprijinul unor virtuozi eminenţi precum Isaac Stern, Yehudi Menuhin şi mai ales Ida Haendel. Valoarea sa se reflectă şi în controlul său mintal. Fiind unul dintre puţinii artişti pregătit în direcţia clasică, are o perspectivă nedistorsionată asupra tradiţiei şi asupra modernităţii.

 

DAVID GARRETT a făcut încă un pas înainte, lansând 11 dintre propriile sale compoziții în albumul Explosive. Acesta este si titlul acutalului turneu mondial, în cadrul căruia a fost inclus și concertul de la București.

“Sunt extraordinar de fericit să împărtășesc propriile melodii cu fanii mei”, spune  violonistul David Garrett.

 

Atunci când compune, barierele între genurile muzicale nu contează pentru DAVID GARRETT – toate influențele muzicale combinate îl fac un compozitor foarte versatil. “Nu contează dacă este vorba de Haydn, Mozart sau Beethoven – fiecare dintre ei a fost extrem de atras să experimenteze”, spune muzicianul. “Toți compozitorii clasici pe care îi cunoaștem și îi admirăm au făcut același lucru la timpul lor. În caz contrar, muzica nu ar fi avansat. “

 

Quick Facts

  • Este poreclit „Violonistului Diavolului“
  • Debutul pe scenă: 28 august 1991 cu Filarmonica din Hamburger
  • Vânzări: peste 3 milioane de albume
  • Premii: 23 de aur și 16 premii de platină
  • Concerte: în medie, 70 pe an în ultimul deceniu și peste 1000 până în prezent
  • Cea mai mare audienta:
  • cu repertoriu crossover: 17.000 în Munchen 2013
  • cu repertoriu clasic: 40.000 în Milano 2015, interpretând cu Filharmonica della Scala dirijată de Riccardo Chailly; 000 cu Jonas Kaufmann la Arena Allianz din Munchen 2012, la evenimentul de deschidere al finalei  UEFA Champions League.

David Grarett cântă pe  o vioară “A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716.

 

Record:  World’s Fastest Violinist – Guinness World Records pentru  interpretarea “Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar  mai târziu în 65,26 secunde.

 

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending