Connect with us

Emisiuni

De 1 decembrie, momente inedite cu Mirabela Dauer, Carmen Movileanu și Horia Moculescu, la „Câştigă România!”

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Dublă aniversare de 1 Decembrie! De Ziua națională a României și în anul în care se împlinesc 65 de ani de la debutul Televiziunii Române, la TVR 2, Virgil Ianțu a pregătit o ediție specială „Câștigă România” alături de trei mari personalități: omul de televiziune Carmen Movileanu, celebra interpretă de muzică ușoară, Mirabela Dauer şi compozitorul Horia Moculescu, vedete ale căror cariere sunt legate de TVR și care s-au duelat în cunoştinţe despre istoria televiziunii publice.„Vreau să le mulțumesc din start pentru că au venit la această ediție, pentru că eu am crescut cu ei și mi-au adus bucurie atâția ani. Și o vor mai face. Eu sunt printre cei care îi apreciază, îi iubesc și nu sunt singurul. Suntem mulți și cred că trebuie să îi avem invitați cât mai des și în cât mai multe locuri. Sunt foarte onorat să vi-i prezint în această seară!”, a spus Virgil Ianțu, gazda „Câștigă România”.


Miercuri, 1 decembrie, de la ora 20:00, tema ediției speciale „Câștigă România!” este TVR 65, iar întrebările vor fi completate cu imagini din Arhiva de Aur, amintiri și melodii.Vedetă incontestabilă a Televiziunii Române, în anii 90 Carmen Movileanu se număra printre cele mai îndrăgite crainice. Și-a început cariera în TVR ca editor de montaj. A devenit apoi crainică și, timp de foarte mulți ani, a fost vocea „Telenciclopediei”. Ca realizator și producător, de numele său se leagă importante emisiuni de divertisment, precum „Ieri, Azi, Mâine”, de la TVR 2.


„După 41 de ani de muncă doar aici… Am locuit aici mai mult decât am locuit acasă, în 41 de ani. Au fost atât de multe lucruri importante pentru mine… nu doar ca profesionist, ci și ca om. Aici m-am format. Aici m-am îndrăgostit, aici m-am căsătorit, aici am devenit mamă… Aici m-am despărțit de colegii mei, de care îmi este foarte dor. Dar am acest mare noroc că, nefiind încă de vârsta lui Horia, mă mai cheamă pe la emisiuni. Cum să nu fiu fericită când am reușit să respir același aer cu oamenii pe care i-am îndrăgit și eu pe micul ecran”, a spus Carmen Movileanu. Ați fi bănuit că la debutul TV, Mirabela Dauer avea părul lung și negru ? Stilistul care i-a schimbat coafura și culoarea părului în blond a fost Doina Levința, iar rochia purtată a fost creată de Zina Dumitrescu. „Eu sunt creația televiziunii! Cine nu a trecut prin această instituție și cine nu a cunoscut oamenii pe care i-am cunoscut eu, este un om sărac. Sunt fericită că „m-am născut aici”, a spus Mirabela Dauer. Fiecare invitat va avea parte și de câte o surpriză emoționantă: un montaj video de câteva minute cu secvențe din arhivă de la începutul carierei. Dintre cele mai dragi amintiri ale lui Horia Moculescu, Arhiva TVR păstrează un moment muzical din anul 1977, „Orchestra compozitorilor”, în care maestrul cântă alături de compozitorii Marius Țeicu, Mihai Constantinescu, Mihai Dumbrava, Ion Cristinoiu și Marcel Dragomir.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending