Connect with us

Emisiuni

De 1 Iunie, ediţie specială „Care pe care”, la TVR 1

Published

on

Reclame

La soare te poţi uita, dar la ei, ba! Patru copii frumoși și deștepți, scoşi la tablă de Ruxandra Gheorghe-Negrea. De 1 Iunie, ediţie specială „Care pe care”, la TVR 1

Din scoarţă în…  scoarţă! Aşa trebuie studiate cărţile, ca să nu dai cu bâta-n baltă… la BAC sau la Evaluarea Naţională. Ne sar în ajutor echipa „Care pe care” şi cei 4 concurenţi, copii care iubesc limba română. Întrecere „Care pe care”şi de 1 iunie, ora 16.00, la TVR 1!

La Evaluarea Națională, doi din trei elevi din București nu au reușit să aleagă forma corectă a unor cuvinte. Cum se scrie „înoată”, cu unul sau cu doi «n»?„ Albaștri” și „ființelor” – cu unul sau cu doi «i»? Pentru răspunsuri la dileme de acest fel, există „Care pe care”, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00, la TVR 1! Emisiunea „Care pe care” ar putea fi pe lista de propuneri pentru elevii de gimnaziu. Măcar în Săptămâna Altfel. Poate i-ar ajuta să rețină mai ușor regulile de gramatică. 

O nouă porție de gramatică… pe pâine, asezonată cu premii și cu umor, ne-a pregătit echipa emisiunii „Care pe care” şi pentru 1 Iunie. Va fi o ediție de sărbătoare, cu copii frumoși și deștepți. „Care pe care” începe la TVR 1 de la ora 16.00.

„Platoul Care pe care este mai frumos ca niciodată! Pentru că, la pupitrele concursului, se află patru copii care ne vor reda speranța că limba română are un viitor…. corect”, ne asigură gazda emisiunii, Ruxandra Gheorghe-Negrea. Despre cine este vorba?

Nectaria, 13 ani, clasa a-VII-a, Brăneşti, jud. Ilfov, este olimpică la limba română și prietenii spun despre ea că este abițioasă și deșteaptă. Dacă ar fi ministrul Educaţiei, ar adăuga ore de pregătire pentru diverse materii la care unii copii au probleme. Mai spune că se înţelege cu toţi profesorii la şcoală, toţi sunt preferaţii ei… Cum e posibil vom afla la „Care pe care”, pe TVR 1.

Deși abia a împlinit 14 ani, Denisa se gândește deja la o carieră în domeniul juridic. Vine din fosta cetate de scaun a Țării Românești, Târgoviște şi vrea să ajungă judecător. Denisa face de doi ani baschet, dar cel mai bine se simte în sala de dans. Face dansuri moderne și a obținut medalii și premii la concursuri. E dispusă să o înveţe şi pe prezentatoarea concursului un pas de dans…

Ioana e din Ivești, județul Galați, are 13 ani și visează la o carieră în domeniul IT: vrea să aibă propria firmă în care să creeze programe de calculator. A obținut locul 1 la faza judeţeană la olimpiada de biologie și la olimpiada de lingvistică.

A câştigat un concurs de cinematografie, în care a realizat un trailer pentru o carte. De ce îndrăgeşte limba română ne va spune la „Care pe care”, pe 1 iunie, de la ora 16.00.

Vladimir e bucureştean, are 13 ani şi jumătate şi iubeşte natura. În Săptămâna Verde a făcut o prezentare despre protecţia mediului şi a câştigat concursul la care participa. Îşi doreşte să ajungă profesor la ţară! De se şi-a propus asta? Ne va spune la „Care pe care”.

Şi în zi de sărbătoare, mergem la vânătoare! Alături de Denisa, Ioana, Vladimir şi Nectaria ochim pleonasme, dezacorduri și alte greșeli… livrate cu generozitate de invitatul permanent al emisiunii, Dorin zidaru´. Cât de bine stăpânesc cei patru elevi proverbele și expresiile de odinioară, precum şi  cuvintele din limba română vom vedea pe 1 iunie, la „Care pe care”.

În platoul „Care pe care”, în fiecare ediţie, patru concurenți sunt pregătiți să lupte pentru binele limbii române. Au de înfruntat greșeli frecvente, definiții, sinonime și, evident, au întâlnire cu meșterul construcțiilor gramaticale dezastruoase, Dorin zidaru´. Pentru toți iubitorii de limba română, concursul „Care pe care” se vede la TVR 1 sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending