Connect with us

Televiziune

De 1 iunie, Mircea Dinescu găteşte înconjurat de copiii de la Cetate

Avatar

Published

on

Mircea Dinescu face Politică şi delicateţuri cu sărbătoriţii zilei – copiii – în ediţia din 1 iunie a emisiunii de la TVR 1 şi TVR+, la ora 14.30. Dar şi la TVR, la Ziua Porţilor Deschise.

Într-o ediţie specială, cu un meniu special, poetul Mircea Dinescu găteşte şi face Politică şi delicateţuri cu sărbătoriţii zilei de 1 iunie – copiii. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită, la fel ca în fiecare duminică, de la ora 14.30, la TVR 1 şi TVR Internaţional, de la ora 20.00 la TVR HD, precum şi online, pe TVR+. Tot duminică, Mircea Dinescu va fi prezent la întâlnirea cu vizitatorii  sediului TVR din Bucureşti la Ziua Porţilor Deschise.

Ziua de 1 iunie a fost sărbătorită cu voie bună la Cetate, unde Mircea Dinescu a primit cu braţele deschise copiii din localitatea de pe Dunăre. În aventura sa culinară, poetul a avut doi asistenţi, copiii Alexandra şi Mihai, care au dat o mână de ajutor la prepararea bucatelor. Ei au cântat muzică specifică zonei, acompaniaţi la acordeon de profesorul Nelu Greblă, o cunoştinţă mai veche a telespectatorilor dintr-o ediţie precedentă a emisiunii Politică şi delicateţuri. Pe piesele cântate de cei doi copii şi de profesorul lor, au dansat tinerii din ansamblul Dunărea, veniţi special pentru a sărbători ziua de 1 iunie la Cetate.

Poetul Mircea Dinescu a pregătit prune învelite în slăninuţă şi dovlecei pane, iar la desert a chemat alături de el un „juriu” alcătuit, evident, din copii din Cetate. Ei au avut dificila misiune de a gusta din compoziţia de bezele şi mai apoi, după ce au fost aduse de la cuptor, din delicioasele prăjituri. Nu doar copiii s-au distrat pe cinste! Mircea Dinescu şi profesorul Greblă şi-au amintit o piesă din tinereţea lor, pe care au cântat-o împreună, poetul acompaniindu-l vocal şi bătând ritmul într-o pâine enormă de casă, proaspăt scoasă din cuptor.

Alexandra Uşurelu s-a născut pe 18 martie 2004 la Calafat, este elevă în clasa a patra la Liceul teoretic „Gheorghe Vasilichi” din Cetate. Colaborează cu Ansamblul Maria Tănase din Craiova, iar printre pasiunile sale sunt pictura, matematica şi muzica populară. Mihai Greblă s-a născut pe 12 octombrie la Craiova, este elev în clasa a patra la Şcoala Gimnazială din Cerăt, declară că este îndrăgostit de matematică şi de şah, studiază pianul, limbile germană, engleză şi franceză. A învăţat să cânte muzică lăutărească şi populară de la tatăl său, profesorul Nelu Greblă.

Cu arome îmbietoare, copii frumoşi şi bucuroşi să gătească împreună cu Mircea Dinescu, muzică lăutărească de la Cetate aveţi întâlnire duminică, la ediţia specială Politică şi delicateţuri, dedicată copiilor.

Din primăvara lui 2014 duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Comentarii

comments

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending