Connect with us

ALL MEDIA

PE BLOG | Iulian Comanescu: De ce a demisionat Adrian Sarbu?

Published

on

Neasteptata demisie a lui Adrian Sarbu din fruntea CME a fost dezbatuta pe larg de toate canalele media si internet. Cunoscutul analist media Iulian Comanescu ne da niste posibile explicatii pe blogul personal.

  • Problemele CME au început să apară în criza economică, atunci când creditele care finanțau expansiunea au devenit oneroase pentru firmă. În 2009, compania a cedat 31% din acțiuni către Time-Warner, pe o sumă modică, 241,5 milioane de dolari, ceea ce înseamnă o valoare a întregii companii de 780 de milioane de dolari. Cu doi ani înainte, pornind de la tranzacțiile între Adrian Sârbu și Ronald Lauder, se putea calcula o valoare de un miliard de dolari numai pentru operațiunea din România.

  • Din portofoliul CME-ului lipsește pay tv-ul, care e unul din cele mai bune business-uri ale acestor ani. Adrian Sârbu s-a concentrat pe freeview, televiziuni pe care a încercat să le facă lider de audiență, pentru a sări, ulterior, la OTT (televiziune prin internet), cu Voyo. Date fiind pierderile din ultimii ani, putem să ne-arătăm viteji după război și să spunem că lucrurile se puteau face altfel.

  • Conflictul cu Romtelecom, de la începutul anului, a fost unul simptomatic. Ieșirea și reintrarea posturilor PRO de pe telecomanda Dolce a fost spectaculoasă. Probabil, CME și PRO TV SA aveau nevoie imperioasă de niște bani, din piața autohtonă și nu numai. Cred că Adrian Sârbu e foarte atent, în momentul de față, la faptul că telecomurile/cabliștii și business-urile TV au ajuns pe curs de coliziune și s-ar putea ca asta să se traducă într-o linie de acțiune.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending