Connect with us

Business

De ce ai nevoie de un evaluator cand vrei sa faci o tranzactie imobiliara

Published

on

Cand vine momentul sa-ti vinzi casa, ai o intrebare arzatoare: Care este valoarea ei? In ultimii ani, a aparut posibilitatea de a consulta mediul online pentru a gasi un raspuns inainte de a consulta un specialist. Chiar daca avem acces la mai multe informatii decat am fi visat acum un deceniu, asta nu inseamna ca va puteti astepta ca un calculator sau un smartphone sa va ofere raspunsul in baza caruia sa va evaluati locuinta inainte de a o vinde.

De aceea, este indicat sa solicitati sprijinul unui evaluator imobiliar pentru a obtine un raport detaliat.

Evaluarile facute de un calculator sunt doar estimative. Computerele si evaluatorii profesionisti pot sa nu fie de acord, de exemplu, in legatura cu ce alta locuinta vanduta recent ar trebui comparata casa ta pentru a-i determina valoarea  si care sunt imbunatatirile care cresc valoarea unei proprietati. In plus, cand va veni momentul de a face tranzactia, abilitatile de negociere ale cumparatorilor si ale vanzatorilor (sau a agentilor acestora) joaca un rol foarte important.

Cu cat o casa este mai iesita din comun, cu atat mai dificil este ca cineva sa o evalueze, indiferent daca este vorba de un om sau de un computer. Cel mai greu lucru cu care se confrunta un evaluator este de a stabili care locuinte pot fi comparate unele cu altele si care nu.

Cele mai importante aspecte la evaluarea unei locuinte sunt pozitionarea, accesibilitatea si lichiditatea zonei. Acestora li se adauga suprafata imobilului, structura, vechimea, valoarea de inlocuire, randamentul. Facilitatile zonei, infrastructura si standardul vecinatatilor pot influenta si ele pretul unui imobil. Pentru a determina valoarea unei locuinte, un evaluator va tine cont de zona, amplasament si vecinatati. O scoala sau un hipermarket aflate in vecinatate ar putea ridica in mod considerabil pretul.

Sunt luate in calcul inclusiv materialele de constructie si de finisaj, eventualele dezastre naturale la care a fost supusa sau modul in care a fost exploatata constructia respectiva. Situatia juridica este, de asemenea, foarte importanta pentru un raport de evaluare. Astfel, in cazul unei vanzari, proprietarul trebuie sa puna la dispozitia evaluatorului actele de proprietate, documentatia cadastrala, cartea tehnica a constructiei si certificatul energetic.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending