De ce ar putea fi Iașiul locul perfect pentru tine ? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

De ce ar putea fi Iașiul locul perfect pentru tine ?

Published

on

Sursa FOTO: Pixabay

Sunt nenumărate motivele care îi fac pe oameni să plece din localitatea natală şi să se mute într-unul dintre marile oraşe ale ţării. Iaşiul, renumit centru cultural şi universitar, devine pe zi ce trece o destinaţie tot mai atractivă, concurând cu succes Bucureştiul, Timişoara sau Clujul. 

Advertisement

Indiferent că vorbim de continuarea studiilor, de găsirea unui loc de muncă mai atractiv sau de căutarea unui spaţiu mai mare pentru noua familie, Iaşiul are întotdeauna ceva de oferit. Iată câteva exemple care te pot determina să-l alegi ca viitor domiciliu.

În Iaşi găseşti o ofertă diversificată de locuri de muncă şi de spaţii de locuit 

Unul dintre avantajele Iaşiului este piaţa muncii aflată în plină expansiune. Investiţiile considerabile au atras în zonă numeroase companii multinaţionale care şi-au stabilit sucursale şi în Iaşi, oferind atât tinerilor absolvenţi, cât şi celor care doresc să se relocheze şi să-şi schimbe locul de muncă diferite oportunităţi de angajare sau chiar antreprenoriat.   

Piaţa imobiliară a luat un avânt spectaculos, în ultimii doi ani. Pentru noii veniți, fie ei necăsătoriţi sau familişti, există nenumărate posibilităţi de găsire a unei locuinţe potrivite: de la cumpărarea unui apartament până la garsoniere de inchiriat Iasi. Costul chiriei se poate acoperi şi prin programul Prima Chirie.

Advertisement

Este un oraş cu vocaţia culturii 

Gazdă a unor instituţii de cultură de excepţie, Iaşiul îşi prezintă oferta în domeniu tuturor celor care vor să-i descopere frumuseţile. Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Filarmonica „Moldova”, Opera Română, Palatul Culturii, Biblioteca Gh. Asachi sunt tot atâtea motive să alegi ca reşedinţă „oraşul celor şapte coline”. 

Când îţi doreşti un moment de relaxare spirituală, mănăstirile Golia, Cetăţuia, Frumoasa, Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitană, schitul Bucium sunt parte a oazelor de linişte ale Iaşiului – nu le ocoli!

Nu putem omite nici faptul că multe dintre personalităţile de marcă ale ştiinţei şi culturii româneşti au trăit şi creat aici: Mihai Eminescu, Ion Creangă, George Emil Palade, Ionel Teodoreanu, Vasile Alecsandri şi mulţi, mulţi alţii.

Advertisement

Este oraş universitar 

Un lucru mai puţin ştiut despre Iaşi este că aici a luat fiinţă prima universitate din România. Astăzi, alături de locaşurile de cultură, Iaşiul se mândreşte cu un număr de cinci universităţi de renume, care atrag în fiecare an mii de viitori studenţi.

Pentru aceştia, festivalurile, evenimentele şi activităţile care au loc cu regularitate, viaţa urbană vibrantă şi plină de culoare sunt tot atâtea ocazii de a-ți cultiva ideile şi hobby-urile. 

Campusurile au, în imediata lor apropiere, biblioteci, cluburi şi centre culturale, toate destinate unei vieţi studenţeşti uşoare şi agreabile. 

Viaţa de noapte, atât de dragă sufletelor tinere, este la ea acasă, în Iaşi. O mulţime de pub-uri, cluburi şi restaurante îşi aşteaptă seară de seară vizitatorii. Muzica pune deseori stăpânire pe străzile oraşului, mai cu seamă în timpul verii. Într-un oraş încă în creştere ca Iaşiul, tinereţea e omniprezentă.

Advertisement

Ritmul vieţii e unic 

Vibraţia aparte a oraşului cucereşte şi transformă de la primul contact. Iaşiul este, din acest punct de vedere, cu totul deosebit: el oscilează între efervescenţa unei capitale şi cadenţa potolită a unui oraş de provincie. Aici, spiritul oraşului pune accent pe frumuseţe, socializare, relaxare şi timp liber plăcut.

Advertisement

E un oraş mare, dar verde 

Iaşiul e doar cu puţin mai mic decât Bucureştiul. Pe toată întinderea sa, nenumărate oaze de verdeaţă dau aspectul unui oraş grădină. Este suficient să amintim doar câteva dintre parcurile sale simbolice: Copou, esplanada Teatrului Naţional, Grădina Botanică, Parcul Expoziţiei. 

Deopotrivă copiii şi cei mai în vârstă iubesc parcurile Iaşiului: cei mai mici, pentru spaţiile generoase de joacă, seniorii, pentru băncile aşezate cu grijă în locuri liniştite, iar tinerii, pentru plimbări, fotografii sau, de ce nu, un picnic. 

Sperăm că rândurile de mai sus te-au convins că Iașiul este o variantă demnă de luat în seamă. Poate este momentul să începi să pui pe hârtie ce ai de făcut pentru a te muta aici.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending