De ce bolnavii de Alzheimer au nevoie de ingrijire de specialitate

0
478

Bătrânețea este acea etapă a vieții pe care inevitabil toți o parcurgem in drumul nostru către sfârșitul existentei pe acest pamant. Vârsta a treia devine pentru foarte multi bătrâni o povara, mai ales atunci când se îmbolnăvesc si se vad nevoiți să își ducă singuri de grija.

Bătrânețea vine la pachet cu riscurile de îmbolnăvire care insotesc această etapă a existenței noastre, fiind, de multe ori, necesara internarea suferindului in centre specializate pentru recuperare medicala.

Pentru un bolnav în vârstă devine extrem de dificil să își poarte singur de grija, mai ales atunci când nu are pe nimeni langa el care sa îl ajute să treacă cu bine peste necazuri. Maladii precum boala Alzheimer sau dementa sunt des întâlnite în rândul celor ajunși la vârsta senioratului. Sunt doua maladii care afecteaza un numar mare de batrani si, din pacate, nu exista leac impotriva lor, ci doar tratamente care sa atenueze din simptome.

In aceste cazuri, îngrijirea de care ar trebui sa se bucure cel bolnav devine o misiune aproape imposibila pentru cei de langa suferind. In cazul bolii Alzheimer, de pildă, situația poate scăpa de sub control pentru că aproape nimeni nu înțelege ce se întâmplă cu mintea bolnavului, cu excepția specialiștilor. Uneori nici acestia nu au toate raspunsurile la indemana.

A avea în familie un suferind de Alzheimer este una dintre cele mai grele poveri ale vieții. Bolnavul incepe să nu își mai amintească lucruri din trecut, ajngandu-se, până la urmă, la etapa in care nu mai este capabil să-i mai recunoască nici macar pe cei de langa el, cei care i-au fost aproape toată viața.

Pentru cei care au in grija un bolnav cu Alzheimer devine frustrant sa vada că omul de altă dată nu mai este decât o amintire a celui pe care îl știau cândva. De aceea se impune ca, în asemenea situații, sa căutați ajutor de specialitate in rândul celor care știu ce înseamnă să te confrunți cu o astfel de maladie. Internarea bolnavului într-un spital de specialitate, dedicat problemelor medicale ale vârstnicilor, poate fi plasa de siguranță de care aveai nevoie.

Specialiștii dintr-un astfel de centru au experiență vastă în ceea ce privește lucrul cu astfel de bolnavi și știu cum să procedeze atunci când au de-a face cu așa ceva. Oamenii care au in grija bolnavi de Alzheimer poseda tehnica necesara de abordare a suferinței, ceea ce le va permite sa privească bolnavul cu alți ochi, comparativ cu cei care nu au cunoștințe medicale despre astfel de maladii.

Medicii vor aborda mereu problema cu ochiul specialistului, știind să acționeze în concordanță cu nevoile pacientului. Anii de studiu al acestei boli ii aduce pe medicii curanți la un nivel în care bolile vârstei a treia nu mai reprezintă o enigma, privind bolnavul cu detașare, fără frustrare și nefiind dominat de incapacitatea de înțelegere.

Intr-un centru de acest gen, bolnavii de Alzheimer vor beneficia de cele mai bune scheme de tratament, fiind evaluați periodic. Numai aici suferinta poate fi atenuata, vorbind aici atat de suferinta bolnavului, cat si cea emotionala a familiei.

Comentarii