Connect with us

UTILE

De ce copiilor le place sa li se citeasca cu voce tare carti Usborne

Published

on

Un studiu efectuat recent arata ca celor mici le place sa citeasca sau sa li se citeasca cu voce tare. Dar de ce este atat de important cititul cu voce tare a diferitor carti Usborne?

91% dintre copii considera intotdeauna sau aproape intotdeauna ca lectura este o ocupatie excelenta. Ei au 3 motive principale pentru acest lucru:

  • faptul ca parintii isi fac timp pentru ei si sunt acolo pentru ei
  • cititul cu voce tare creeaza o atmosfera deosebit de relaxanta, confortabila, calma
  • aud povesti grozave

Copiii sunt foarte sensibili si simt atunci cand persoana care citeste cu voce tare nu are chef, sau din contra, joaca roluri si citeste cu entuziasm si voci diferite.

Cat de des sa le citim copiilor

Bucuria de a citi este strans legata de cat de des se intampla acest lucru: copiii carora parintii le citesc zilnic sau de mai multe ori pe saptamana spun ca le place sa li se citeasca cu voce tare. Cititul cu voce tare este o nevoie si o dorinta pentru toti copiii, a caror indeplinire nu necesita alte conditii speciale decat distractia, un mediu linistit si o poveste buna.

Ce fel de povesti isi doresc copiii?

Copiilor le plac povestile amuzante si incitante cu personaje principale grozave. Usborne ofera carti care se vor plia pe dorintele multor micuti.  Aceasta este o editura cu titluri deosebite pentru cei mici, iar astfel de carti pot fi gasite la universenciclopedic.ro. Cu cat copiii sunt mai mari, cu atat dorinta de continut amuzant ocupa un loc mai putin important si dorinta de emotie creste. Tot Usborne carti ofera asemenea carti.  Majoritatea copiilor au idei clare despre ceea ce le place si ceea ce doresc sa citeasca sau sa li se citeasca cu voce tare.

La ce trebuie sa fie atenta persoana care citeste?

Atunci cand alegi povestile, ar trebui sa abordezi subiectele preferate ale copiilor. Daca un copil doreste sa i se citeasca o poveste de mai multe ori, nu ezita sa o faci: poate ca acest continut sau un anume personaj este important pentru a-l ajuta sa proceseze o anumita informative sau emotie. Tototdata este foarte important sa asiguri un mediu linistit si sa creezi o atmosfera relaxata pentru lectura.

Deseori povestile dau nastere unor conversatii. Acest lucru poate fi folosit pentru a vorbi despre probleme de zi cu zi, pentru a aborda intrebari si probleme altfel dificil de abordat de cei micuti. Prin lectura iti croiesti incet dar sigur o poteca spre inima si increderea copilului tau, ceea ce nu este un lucru de neglijat.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending