Connect with us

Business

De ce este aurul o marfa pretioasa pentru casele de amanet ?

Published

on

Casele de amanet reprezintă soluția salvatoare pentru multi dintre noi, atunci când problemele financiare ne cotropesc și avem impresia că nu o mai putem scoate la liman indiferent ce am face ca sa ne salvam. O Casa Amanet Aur poate fi acel colac de salvare pentru fiecare dintre noi, atunci când avem nevoie de o sumă de bani pentru cheltuieli urgente, dar nu găsim niciunde sa ne împrumutam.

Atunci când prietenii va întorc spatele și nu sunt dispuși să vă ajute, casa de amanet se poate dovedi colacul de salvare, aici gasind sprijinul pe care l-ati cautat atat de asiduu, dar nu ati avut sanse sa il gasiti niciunde. Obiectele din aur rămân în continuare vedetele caselor de amanet, acest metal prețios fiind la mare căutare oricând. Intotdeauna metalele pretioase au fost la mare cautare, de-a lungul timpului multe tranzactii comerciale realizandu-se pe baza acestui etalon.

Chiar daca, in ultima vreme, casele de amanet accepta drept garanții și obiecte electronice sau mașini, bijuteriile din metale pretioase rămân la fel de căutate iar cine detine asa ceva cu siguranta are o investitie buna in portofoliu. De fapt, in perioadele de criza, oamenii cumpara masiv aur, acesta fiind o marfa considerata de nealterat ca valoare de piata.

Aurul are avantajul că este un metal a cărui valoare nu se degradează in timp, chiar dacă prețul acestuia cunoaște anumite oscilații in anumite perioade evolutive. Fiind o marfă cotata la bursa, aurul rămâne un etalon pentru diverse schimburi comerciale, fiind astfel o marfă de mare valoare si la fel de cautata in orice moment. In perioade cu inflatie mare, oamenii isi investesc economiile in aur, avand siguranta ca valoarea acestuia nu se va evapora peste noapte precum cea a banilor dintr-un cont sau a celor tinuti la saltea.

Exista multi oameni care își investesc banii in aur, preferând să faca acest lucru în detrimentul constituirii unor depozite bancare sau a cumpărării certificatelor de trezorerie . Asta arata că aurul este un etalon al încrederii pe care piețele internaționale o acordă unui anumit instrument de economisire. In afara de persoanele fizice care își țin economiile in aur, băncile centrale din mai toate statele lumii constituie depozite de aur în rezervă de stat.

Observam, deci, că aurul rămâne o marfă ușor convertibila iar cei care dețin cantitati din acest metal prețios pot fi siguri că, în anumite perioade de criza economica, rezervele pe care le au pot constitui garanția trecerii ușoare peste o asemenea perioada grea. In ceea ce privește amanetarea obiectelor din aur, trebuie să știți că ceea ce amanetati va fi evaluat de catre casa de amanet și veți primi banii oferiți de aceasta. Nu trebuie sa vă gândiți că veți primi un împrumut pe baza evaluării produsului in funcție de cotațiile internaționale.

Procedurile sunt clare in ceea ce priveste procesul de evaluare si oferta de pret pentru client. Casa de amanet reprezintă o afacere, pana la urma, iar prețul pe care ți-l va plăti pentru obiectul amanetat este stabilit strict de analizatorii acesteia. Aurul este evaluat pentru a I se determina numarul de karate (10, 14,18,22,24), se va efectua un test de gravura-acid pentru a se asigura de autenticitatea acestuia, se va cantari marfa, dupa care clientul va primi o oferta de pret atat pentru amanetare, cat si pentru cumparare. In final, daca se ajunge la consens, se incheie tranzactia.

In ceea ce priveste amanetarea aurului, fiecare casa de amanet are o politica proprie, fiecare hotarand care este cantitatea minima ce poate fi amanetata. In general, casele de amanet pleaca de la o cantitate minima de 1 gram aur ce poate fi amanetat.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending