Spread the love

Conform informațiilor furnizate de către Google prin platforma dedicată analiștilor, în București s-au înregistrat de până la 30 de ori mai multe solictări pentru reparații laptop la domiciliu decât în provincie, aceasta datorându-se nu numai numărului de locuitori, ci și deschiderii utilizatorilor către mediul online.

Dacă sistemul clasic de service laptop prezintă un număr constant de căutări în ultimul an, reparațiile la domiciliu au înregistrat o creștere constantă pe parcursul anului 2017, înregistrând chiar și 3000 de căutări lunare doar în municipiul București.

Vom expune în cele ce urmează avantajele și dezavantajele serviciilor de reparații la domiciliu, în principal din perspectiva utilizatorului ce solicită asistență.

Un prim avantaj îl reprezintă timpul, pentru că utilizatorul nu se mai plimbă cu calculatorul, respectiv cu laptopul prin service-uri.

Tot mai multe persoane se plâng de neseriozitatea, neprofesionalismul sau lipsa de interes a angajaților din service-urile clasice. Din acest considerent, utilizatorul, pentru a obține un timp scurt de remediere a defecțiunii, se plimbă la un număr de până la cinci centre de reparații pentru atingerea scopului final.

Pe de altă parte, la domiciliu clientul are garanția salvării timpului și seriozității tehnicianului. Acest lucru poate și datorită costurilor de transport, care sunt suportate de către centrul de reparații în situația în care tehnicianul nu remediază eficient defecțiunea.

Un alt motiv pentru care reparațiile la domiciliu au stârnit tot mai mult interes, îl reprezintă garanția integrității sistemului.

Din păcate, cel puțin în municipiul București au fost descoperite tot mai multe cazuri când sistemul a ieșit incomplet sau modificat din service. Pe de altă parte însă, dacă tehnicianul vine la domiciliul beneficiarului, riscul modificării oricăror componente din calculator ori laptop dispare.

Un alt motiv important pro reparații laptop la domiciliu îl reprezintă garanția funcționalității sistemului.

Nu puține sunt cazurile când beneficierul reparației ajunge la domiciliu și constată că sistemul nu funcționează conform așteptărilor. Solicitarea asistenței la domiciliu exclude posibilitatea ca laptopul să nu funcționeze în momentul plecării tehnicianului.

Nu în ultimul rând, utilizatorul salvează cheltuielile ocazionate de transport, nefiind necesar să meargă cu un mijloc de transport printre centrele de reparații.

Sub aspectul dezavantajelor, se numără lipsa tuturor mecanismelor de remediere a defecțiunilor la domiciliu, mecanisme ce nu permit a fi transportate, și interacțiunea cu tehnicianul, având în vedere faptul că nu este cunoscut de către beneficiarul asistenței în prealabil.

Un alt concept întâlnit în practică este preluarea echipamentului de la domiciliul clientului, concept pe care-l regăsim oarecum hibrid, nefiind remediată nicio defecțiune la domiciliu, ci aducerea sistemului în service de către un tehnican desemnat. Acest concept nu este altceva decât un service clasic, ce scutește însă beneficiarul asistenței de drumul parcurs printre service-uri.

În concluzie, avantajele serviciilor de reparații laptop la domiciliu sunt predominate, dezavantajele, puține la număr, putând fi acoperite prin solictiarea asistenței din parte unei societăți specializate și nu din partea unei persoane fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.