De ce este important să alegem cursuri acreditate pentru formarea profesională - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

De ce este important să alegem cursuri acreditate pentru formarea profesională

Published

on

În ultimii ani, formarea profesională a devenit din ce în ce mai importantă pe piața muncii. În esență, prin formarea profesională, se obțin două avantaje. Pe de o parte, se oferă un răspuns pertinent la nevoile companiilor. Pe de altă parte, prin cursuri de formare profesională, oamenilor li se permite să dobândească noi competențe, în concordanță cu cerințele pieței muncii. Totuși, pentru a avea numai avantaje din formarea profesională, trebuie să avem în vedere mai multe aspecte. Unul din aceste aspecte ar fi alegerea unor cursuri acreditate, care au rezultate bune și care să ne ofere o șansă reală de dezvoltare și, desigur, angajare ulterioară. Dar să aflăm mai multe despre instruire și avantajele pe care aceste cursuri de formare profesională le au asupra celor care le aleg.

Pregătirea profesională: ce este și avantajele sale

În ceea ce privește formarea profesională, practic, nu se fac distincții speciale. Adesea, se presupune că formarea profesională este direcționată numai sau în principal către cei care nu fac încă parte din lumea muncii. Alteori, însă, se presupune că pregătirea profesională este apanajul tocmai al celor care deja lucrează și își doresc mai mult sau o reconversie profesională. În realitate, când vine vorba de educație și formare profesională, trebuie considerat că aceste două aspecte, în zilele noastre, și-au asumat o importanță capitală atât pentru cei care caută un loc de muncă, cât și pentru cei care desfășoară deja o activitate profesională, indiferent dacă este vorba despre un angajat sau lucrător independent.

Educație, formare profesională inițială și formare profesională continuă

După ce am făcut această premisă necesară în ceea ce privește pregătirea profesională, putem intră în fondul problemei. Dacă este adevărat că acest lucru se adresează atât celor care lucrează, cât și celor care nu se află încă în lumea muncii, este adevărat, de asemenea, că este posibil să se facă o distincție. Și această distincție se va face în special în următoarele categorii:

Educație profesională: aceasta se referă la formarea profesională de tip școlar, care vizează plasarea directă a unui loc de muncă în sectoare specifice de muncă;

Formare profesională inițială: această se referă la formarea pe care o desfășoară tinerii atunci când, pentru prima dată, sunt pe cale să intre lumea muncii;

Formare profesională continuă: formare profesională destinată celor care fac deja parte din lumea muncii, care, pe de altă parte, sunt excluși din aceasta și celor care intenționează să își îmbunătățească abilitățile de pe câmpul muncii.

Deoarece este ușor de înțeles, prin urmare, formarea profesională și cursurile de formare profesională variază în funcție de cine este beneficiarul formării în sine. În cazul învățământului vocațional, acesta se adresează în mod evident tinerilor ce nu au împlinit încă 18 ani. În cel de-al doilea caz, adică în cazul formării profesionale inițiale, această se adresează tinerilor care tocmai au părăsit școala, dar nu au intrat încă în lumea muncii. Ultimul caz, cel al formării profesionale continue, îi privește în mod clar pe cei care sunt deja la vârstă de încadrare în muncă, dar, din diferite motive, trebuie să își mențină cunoștințele profesionale actualizate în mod constant.

Avantajele formării profesionale

Atât în ceea ce privește formarea profesională inițială, cât și în ceea ce privește formarea profesională continuă, acestea oferă o serie de avantaje incontestabile. Avantaje care, în primă instanță, privesc lucrătorii și companiile, dar care, în al doilea rând, contribuie și la îmbunătățirea societății. Conform unor studii, putem spune că beneficiile sunt atât economice, cât și sociale.

Avantajele formării profesionale pentru lucrători

În ceea ce privește persoanele fizice, prin formarea profesională, beneficiile de natură economică privesc atât câștigurile, în ceea ce privește remunerația, cât și statutul profesional, în ceea ce privește cariera. Acest lucru se traduce în cele din urmă prin mai multe oportunități de angajare. Cu toate acestea, beneficiile pentru lucrător nu se termină aici. O persoană, cu antrenament, își îmbunătățește atât nivelul de satisfacție a vieții, cât și motivația individuală.

Avantajele pregătirii profesionale pentru companie

În ceea ce privește lucrătorii, compania poate obține, de asemenea, beneficii importante din pregătirea profesională a personalului său. Pe plan economic, personalul instruit corespunzător asigură o productivitate mai mare. Prin urmare, performanța generală a companiei este mai mare decât o companie similară care nu oferă instruire companiei sale. În ceea ce privește beneficiile sociale, acest lucru permite companiei să includă și grupuri sociale defavorizate, cu randamente evidente în ceea ce privește imaginea.

Beneficiile formării profesionale pentru societate

Cea care va beneficia de formarea profesională, în cele din urmă, este compania. Din punct de vedere economic, acest lucru poate garanta astfel progresul în ceea ce privește creșterea economică și, în detaliu, îmbunătățirea pieței muncii. Cu toate acestea, principalele beneficii sunt văzute pe plan social. Odată cu pregătirea profesională, s-au observat îmbunătățiri atât în ​​ceea ce privește coeziunea socială, cât și în ceea ce privește solidaritatea între generații. Prin urmare, o îmbunătățire poate fi obținută și în ceea ce privește sănătatea lucrătorilor, cu costuri sociale mai mici în ceea ce privește serviciile medicale. În cele din urmă, oportunități mai mari de locuri de muncă se traduc într-o reducere a ratei șomajului și a altor probleme ce decurg din acesta (criminalitate, abuz de substanțe, violență domestică și așa mai departe)

Avantajele formării profesionale și, în special, ale formării profesionale continue, sunt atât de importante încât unele companii, dar și instituții de stat își obligă membrii să urmeze cursuri de formare specifice. 

Fie că doriți să accesați un curs de formare profesională sau reprezentați o companie interesată să organizeze un curs de formare profesională, va recomandăm numai companii acreditate. Pro Training Solutions este una din aceste companii. Intrați pe site pentru a descoperi toate serviciile oferite și tipurile de cursuri pe care le pun la dispoziție.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending