În ultimii ani, termenul de criptomonede a devenit tot mai popular. Aceste monede virtuale i-au fascinat pe unii oamenii, mai ales cand au auzit poveștile celor care susțin că s-au îmbogățit cu ajutorul lor.
Deși ar părea o soluție bună, dacă vrei să îți investești banii, înainte de a face acest pas, este important să te documentezi foarte bine și să vezi dacă această formă de investiție ți se potrivește. Piața de criptomonede are niște reguli clare, ce trebuie respectate. În continuare, îți vom prezenta cele mai importante informații de la care să pornești documentarea, pentru a hotărî dacă investești sau nu în criptomonede și, de asemenea, îți vom explica ce sunt criptomonedele CFD.
Motive pentru care să investești în criptomonede
Nu doar profitul ar trebui să fie criteriul principal pentru a investi în criptomonede. De fapt, la început, scopul criptomonedelor a fost cu totul altul: au fost gândite ca un mijloc de plată alternativ. Și în prezent sunt considerate astfel, însă au și avantajul că oamenii își pot investi banii în acestea. Practic, au devenit active digitale ce pot fi incluse in portofoliile investitorilor.
Poate te întrebi de ce să investești în criptomonede. Răspunsul este unul complex, însă, pe scurt, totul se rezumă la volatilitatea lor. Criptomonedele au o volatilitate zilnică de 1%, ceea ce înseamnă foarte mult, în comparație cu instrumentele financiare clasice. Astfel, în special investitorii începători cred că pot obține un randament uriaș pe termen scurt, dacă investesc în criptomonede. Totuși, există și o parte negativă: această volatilitate a criptomonedelor este și cea care crește riscul investiției, acela de a pierde banii.
Ce sunt criptomonedele CFD
În general, criptomonedele prezintă și riscuri, din cauza volatilității și complexității lor, dar și a lipsei unui cadru legislativ reglementat. Dacă, totuși, vrei să investești, ai putea lua în considerare și criptomonedele CFD, fiind mult mai accesibile tuturor celor care doresc să înceapă să investească. Acestea fac parte din oferta de instrumente financiare a unor brokeri reglementați de instituții financiare.
Ce sunt aceste criptomonede CFD? În primul rând, să explicăm numele. CFD se traduce prin Contact pentru Diferență. Astfel, reprezintă instrumente financiare populare, care sunt, de fapt, o înțelegere între emitentul contractului și investitor, unde ambii se angajează să plătească unul altuia diferența de preț, când se încheie tranzacția.
Astfel, putem spune că CFD este un instrument financiar derivat, deoarece prețul său depinde de prețul activului suport. În cazul CFD-urilor, activul suport poate fi reprezentat de o pereche valutară, diverse mărfuri, alte monede virtuale sau de acțiuni. Astfel, trebuie menționat faptul că, în cazul CDF-urilor, ca investitor, nu vei deveni proprietarul activelor suport, ci doar vei specula diferențele de preț.
De asemenea, este bine de știut că unul dintre marile avantaje ale CFD-urilor este faptul că ai posibilitatea de a investi nu doar când prețul crește, ci și când scade. De exemplu, dacă vei considera că prețul unei criptomonede va scădea, poți profita de acest eveniment și poți tranzacționa pe o poziție short.
Trebuie să discutăm și despre levier, care este o parte componentă a CFD. Acesta permite angajarea unei părți a capitalului disponibil în investiția dorită. Levierul poate avea dimensiuni diferite, în funcție de furnizori. Spre exemplu, poate exista o dimensiune de 1:2, adică vei avea nevoie de 50% din valoarea tranzacției, pentru a deschide o poziție.
Ține cont că, deși levierul financiar este o oportunitate, în același timp, poate crește nivelul de risc (un levier mai mare, un risc mai mare).
Așadar, dacă vrei să investești în criptomonede CDF, documentează-te foarte bine, pornind de la informațiile pe care ți le-am oferit.
- 100.000 de lei – România TV; 50.000 de lei – Realitatea Plus si lista poate continua
- Ordinea de zi a şedinței de vineri, 6 decembrie 2024 – ora 12:00
- Comunicat de presă
- Picturi celebre din colecția compozitorului Anatol Vieru – între care și un portret de copil de Nicolae Tonitza, în Licitația de Iarnă de la Artmark
- „Fructele iubesc Granini. Tu pe cine iubești?”: noua campanie de Crăciun îndeamnă românii să facă o surpriză Granini celor dragi