De ce este importanta gramatica? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

De ce este importanta gramatica?

Published

on

Unii spun ca gramatica nu mai conteaza, mai ales intr-o societate in care textul si utilizarea terminologiei argoului sunt atat de populare. La urma urmei, cine are timp sa-si faca griji cu privire greselile gramaticale cu toate acele emojiuri din care sa aleaga?

Cu toate acestea, in lumea profesionala, gramatica corecta este inca o abilitate critica de stapanit. Pe de alta parte, erorile gramaticale pot demonstra neprofesionalism.

Indiferent de domeniul in care activati, modul in care vorbiti si scrieti influenteaza modul in care va percep oamenii. O gramatica buna va ajuta sa aratati ca sunteti mai inteligent, mai educat si mai profesionist. O stapanire slaba a gramaticii poate arata contrariul. O singura greseala nu este un mare dezavantaj, dar mai multe erori de genul sugereaza o atentie redusa la detalii.

Cand trimiteti o lucrare sau un CV cu erori gramaticale, va poate face sa aratati mai putin profesional sau educat. Cuvintele importante devin mai putin puternice atunci cand sunt facute greseli gramaticale.

Gramatica se refera la regulile si reglementarile care guverneaza limba vorbita si scrisa si care se pot regasi incepand cu gramatica pentru gimnaziu. Gramatica este codul care face ca limba sa functioneze. Prin gramatica adecvata suntem capabili sa comunicam intr-un mod clar ceea ce avem de spus.

O gramatica buna este cheia unei comunicari eficiente, in timp ce o gramatica proasta duce la greseli surprinzatoare. Gramatica limbii romane are scopul de a construi o punte intre ceea ce vreti sa spueti si ceea ce intelege cititorul sau ascultatorul.

Cu abilitati gramaticale clare si puternice, va puteti asigura ca oamenii inteleg ceea ce incercati sa spuneti sau sa scrieti.

Iata un exemplu clasic de gramatica prost aplicata:

Advertisement

Daca ar fi sa scrieti „Sa mancam, bunica!”, toata lumea ar intelege ca ati invitat-o pe bunica la masa. Daca ati scrie, „Sa mancam bunica!”, sensul devine mult mai criptic. O regula simpla de gramatica face o mare diferenta in sensul propozitiei. Daca stiti ca exista probleme de exprimare, un bun inceput ar fi cartile de gramatica limbii romane pentru gimnaziu, pe care le gasiti la universenciclopedic.ro.

In cele din urma, a avea o „gramatica buna” inseamna a avea capacitatea atat de a intelege, cat si de a aplica reguli si utilizari comune ale gramaticii.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe to our newsletter!
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending