duminică, februarie 25, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăȘTIRIADVERTORIALEDe ce este importanta puritatea apei pentru alegerea unei pompe de apa?

  De ce este importanta puritatea apei pentru alegerea unei pompe de apa?

  Atunci cand ai nevoie de un dispozitiv pentru furnizarea apei in gospodarie sau in diferite amplasamente unde nu exista retea de apa centralizata, pompele submersibile pot fi alegerea perfecta. Piata pompelor de apa submersibile este foarte numeroasa si foarte diversificata. Tocmai din acest punct de vedere este foarte util sa ai in vedere mai multe detalii care sa te ajute sa faci alegerea potrivita. Poate cel mai important detaliu in alegerea unei pompe submersibile este puritatea apei care urmeaza a fi pompata spre locul de consum.

  Pompe submersibile pentru apa curata si pentru apa murdara

  Sursele de apa pot oferi acces la apa curata sau la apa cu impuritati. Pornind de la acest aspect, producatorii de pompe submersibile au conceput modele de astfel de pompe destinate pentru extragerea apei curate, dar si pentru extragerea apei murdare. Pompele cu o singura treapta sunt categoria de echipamente folosita pentru a asigura drenajul apei de la nivel de canalizare. De asemenea, aceasta categorie de pompe poate fi folosita pentru drenajul apei din domenii industriale.

  Pompele de apa submersibile avand mai multe trepte sunt utilizate pentru a extrage apa de la nivelul puturilor. Pompele de apa curata pot fi folosite doar atunci cand sursa de apa este fara impuritati sau cu impuritati foarte mici. Aceasta categorie de pompe pentru extragerea apei de la adancime este folosita atunci cand se doreste asigurarea consumului la nivel de gospodarii, pentru uzul menajer sau pentru irigatii. In anumite situatii aceste pompe de apa pot fi folosite si pentru indepartarea apei in urma inundatiilor. Insa datorita riscului de a exista impuritati de mari dimensiuni, se recomanda alegerea pompelor pentru apa murdara.

  Citeste si: Utilitatea practica a pompelor submersibile pentru apa murdara

  A doua categorie de pompe se refera la pompele destinate a fi folosite pentru apa murdara. Pompele pentru apa murdara pot fi folosite pentru a extrage apa din canalizari, lacuri, iazuri sau rezervoare, surse de apa unde exista impuritati. Pompele de apa murdara sunt foarte rezistente la coroziune si la contactul cu diferite tipuri de impuritati solide. Exista chiar posibilitatea de a opta pentru pompe de apa murdara cu tocator. Acestea au menirea de a toca pana si impuritati solide de dimensiuni mari.

  Alegerea pompei de apa in functie de puritatea apei

  Avand in vedere ca pompele de apa sunt gandite pentru a extrage apa in functie de puritatea apei, este recomandat sa acorzi atentie acestui aspect. Pompele pentru apa curata trebuie folosite doar pentru surse de apa cu o puritate cat mai mare. In caz contrar exista riscul de a aparea o uzura prematura si deteriorarea pompei de apa.

  In acelasi timp, atunci cand ai luat decizia de a cumpara o pompa pentru apa murdara trebuie sa ai in vedere tipul de impuritati din apa respectiva. Alegerea unei pompe apa murdara trebuie sa tina cont de acest aspect tocmai pentru ca pompa sa aiba capacitatea de a indeparta sau de a elimina impuritatile fara ca acest lucru sa afecteze functionarea echipamentului.

  Creatii Digitale

  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente