Connect with us

Business

De ce este vital sa folosim containere esd cand manipulam componente electrice

Published

on

Livrarea in bune conditii a aparaturii electrice si electrocasnice la domiciliul clientului depinde, in mare masura, si de conditiile de ambalare a produselor, dar si de felul in care acestea sunt transportate. Daca vorbim de livrarea in conditii excelente a componentelor aparaturii electrice catre cei care asambleaza produsul finit, vom vedea ca aici este nevoie de solutii mult mai inteligente.

In aceste situatii, este nevoie de multa precautie si de atentie sporita.

Pentru ca marfa sa fie livrata in bune conditii, firmele producatoare se bazeaza in activitatea de transport si manipulare pe genul de container esd (Electrostatic Sensitive Discharge) care ofera protectie optima componentelor produselor electronice. Aceste componente pot fi transportate in conditii de siguranta maxima, neexistand riscul unei actiuni electrostatice din partea celor care manipuleaza marfa.

Containerele esd pot fi antistatice, conductive, izolatoare sau disipative. De ce avem nevoie de astfel de containere, atunci cand transportam  componente ale aparaturii electronice? Cum protejeaza aceste containere esd componentele produselor?

In momentul manipularii produselor intr-un depozit, dupa cum se stie, un angajat poate stoca pana la 2500 de V intr-o zi normala de lucru, in timp ce manipuleaza componentele electronice. Astfel, se genereaza descarcari electrostatice mult peste nivelul care poate afecta circuitele si componentele electronice. Pentru a da un exemplu in acest sens, va amintim ca, in cazul unui hard drive, componentele acestuia sunt sensibile la descarcari electrostatice de doar 10V.

In consecinta, cel mai indicat este sa apelam la containerele esd pentru a transporta in conditii optime componentele care se folosesc la asamblarea aparaturii electrice si electrocasnice. Trebuie sa stim ca descarcarile electrostatice nu fac zgomot, fiind aproape insesizabile de catre cei care manipuleaza componente electronice.

In orice firma de profil, daunele permanente ale componentelor pot fi depistate atunci cand produsul este testat inainte de expediere, in timpul procesului de productie si manipulare. De aceea procesul de ambalare trebuie sa respecte anumite standarde de siguranta. In cazul in care avem de-a face cu o descarcare electrostatica ce survine imediat dupa testare, componenta are toate sansele sa intre pe linia de asamblare a produsului.

In acest fel, din cauza prostului management de manipulare, pagubele pot trece nedetectate. Se va ajunge la momentul testului final sau, si mai rau, la momentul utilizarii finale, cand se va constata ca exista astfel de daune ceea ce va genera costuri mult mai mari pentru producator.

Dupa ce produsele trec de faza de testare, in timpul manipularii produselor, acestea pot fi afectate de descarcarile electrostatice daca nu sunt manipulate in conditii optime de izolare fata de mediul exterior. Chiar daca o descarcare electrostatica nu afecteaza in totalitate functionarea placii electronice, este posibil ca un singur circuit sa fie deteriorat, ceea ce face ca durata de viata a acestuia sa devina mult mai scurta.

Printre beneficiile unui container esd amintim:

Advertisement
  • protejeaza produsele impotriva descarcarilor electrostatice
  • permite asamblarea componentelor electronice cu cele mai atipice forme si dimensiuni
  • usureaza munca fizica a angajatilor
  • pot fi adaptate pentru manipulare pe linii automate
  • reduc numarul rebuturilor

Pentru informatii suplimentare cu privire la containerele esd, contactati schoellerallibert.com

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending