Connect with us

UTILE

De ce își doresc copiii un animal? Chiar au nevoie de companie?

Published

on

Animalele de companie pot oferi copiilor un sentiment de securitate. De asemenea, oferă dragoste necondiționată, care poate fi de ajutor copiilor care au suferit abuzuri. Câinii, de exemplu, își iubesc adesea stăpânii mai mult decât pe ei înșiși, ceea ce este o calitate care nu este întotdeauna prezentă în relațiile umane. 

Un animal de companie poate fi, de asemenea, o sursă de confort pentru copii atunci când sunt supărați pe cineva. Copiii pot dezvolta o legătură puternică cu animalele de companie. A avea un animal de companie în familie va ajuta copilul să dezvolte abilități sociale și un comportament responsabil. Animalele de companie vă pot învăța și copilul despre comportamentul animal. Ei pot învăța să respecte animalele și alte creaturi vii și pot dezvolta, de asemenea, o legătură puternică cu natura. Cu toate acestea, unii copii își pot abuza animalele de companie, ceea ce este un semn de avertizare al unei probleme emoționale grave. În astfel de cazuri, cel mai bine este să consultați un psihiatru de copii.

Achiziționarea unui animal de companie pentru copilul dumneavoastră ar trebui să fie o decizie atent luată în considerare. Copiii sunt mai sensibili la bolile legate de animalele de companie decât adulții, iar mâinile lor sunt frecvent expuse la fecalele animalelor. De asemenea, au mai puține șanse să se spele bine pe mâini și, ca urmare, au mai multe șanse să intre în contact cu germeni și bacterii de la animale. În plus, mulți copii au pielea sensibilă, iar blana animalelor poate provoca în unele cazuri reacții alergice grave. În funcție de vârsta copilului dumneavoastră, poate doriți să alegeți un animal mai în vârstă. Animalele mai tinere ar putea avea mai multe șanse să muște copiii din frică. De asemenea, puteți cumpăra un animal de companie de la un adăpost sau un crescător de renume pentru a evita riscul ca un animal să dobândească o boală.

Care sunt animalele de companie preferate ale copiilor?

Un hamster este un animal de companie bun pentru copii. Aceste animăluțe sunt blânde, nu au nevoie de atât de multă atenție, dar sunt jucăușe și nu au nevoie de ani foarte mulți cheltuiți pe hrană. Potrivit specialiștilor de la www.exopet.ro, în ultimii doi ani, datorită pandemiei și orelor desfășurate online, mulți părinți au fost nevoiți să cumpere celor mici un animăluț, iar hamsterul a fost cel mai simplu de achiziționat. S-a văzut această creștere în numărul crescut de vânzări de hrană pentru hamsteri și jucării pentru aceștia.

Câinii, de exemplu, pot fi extrem de jucăuși și iubitori, deși sunt o modalitate excelentă de a obișnui copilul să aibă un animal de companie. Cu toate acestea, înainte de a obține un cățel, asigurați-vă că știți despre rasă. Câinii de păstori și câinii care auz, de exemplu, au nevoi diferite față de alte rase. De asemenea, va trebui să luați în considerare cât de mult exercițiu are nevoie câinele.

O altă alegere excelentă pentru familiile cu copii mici este pisica. Pisicile necesită mai puțină întreținere decât câinii și nu au nevoie să fie plimbate sau spălate. În timp ce pisicile sunt sociabile și le place să se joace, nu vor avea nevoie de multă atenție. Nu sunt cea mai bună alegere pentru copiii care își doresc un animal de companie care să se joace cu ei ore în șir. Pisică are momente d retragere, are nevoie să doarmă foarte mult. Dacă este deranjată sau dacă ceva nu îi convine, scoate gheruțele și-l poate zgâria pe copil. Sunt și pisici care sunt foarte blânde, foarte jucăușe, chiar și atunci când sunt bătrâne, dar nu poți cunoaște reacțiile animalelor.

Animalele de companie au nevoie de multă atenție. A avea un animal de companie este o modalitate excelentă de a-ți învăța copilul responsabilitatea și empatia. Copiii tind să fie în centrul atenției, dar a avea un animal de companie îi poate ajuta să învețe să aibă grijă și de nevoile celorlalți. Să le dea doar să mănânce, nu să iască cu ei dimineața la plimbare. Dar în weekend și în vacanțe să se joace în parc. Animalele de companie sunt însoțitori minunați pentru copii și îi pot ajuta să depășească sentimentele de singurătate și stres. Copiii pot vorbi cu animalele despre orice îi deranjează, devenind confidenții lor. De câte ori nu am văzut pe rețelele sociale pisici care dorm pe caietul de matematică, sau căței care se bucură o dată cu cel mic la finalul cursei de formala 1 de pe playstation. Sau căței care sunt foarte triști că cel mic este la școală și stă lângă ușa de la intrare până când prietenul lui intră pe ușă, la finalul orelor.

La ce vârstă cumpărăm un animal de companie pentru copii?

Un copil poate dori un animal de companie pentru că îi amintește de o carte sau de un film sau pentru că a văzut că prietenii lui au un cățel sau o pisică. În ambele cazuri, părinții ar trebui să ia în considerare un animal de companie pentru un copil când acesta are cel puțin cinci ani. În timp ce copiii sub 5 ani ar putea fi curioși în legătură cu animalele de companie, este posibil să nu fie conștienți de riscuri, iar părinții cu siguranță nu ar vrea ca cel mic să sufere. Animalele de companie sunt membri importanți ai familiei. Ele nu numai că oferă companie și confort, dar pot fi și o sursă de învățare. Cercetările au arătat că animalele de companie pot îmbunătăți stima de sine a copiilor și pot ajuta să facă față unor evenimente neplăcute. De asemenea, pot reduce nivelul de stres, și este cunoscut faptul că un animal de companie poate ajuta copiii să învețe empatia și compasiunea față de toate creaturile vii. Voi aveți acasă un animăluț?

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending